Απάντηση: Landscape Photography
Λοιπόν Σάββα...
Θα πρέπει να ανατρέξεις στις αρχές του νήματος, αλλά και στο Magic Light (στην ουσία φωτογραφία τοπίου είναι κι αυτό) για να δεις πως χρησιμοποιούμε το φώς και πως μπορούμε να κάνουμε την φωτογραφία μας εντυπωσιακή εκμεταλλευόμενοι τις αποχρώσεις, τις ακτίνες, την διαύγεια και την γωνία με την οποία προσπίπτει αυτό στην γή.
Σε γενικές γραμμές αποφεύγουμε τις ώρες που η ακτινοβολία είναι έντονη, ειδικά απο τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ανάλογα με την εποχή. Το φώς εδώ είναι σκληρό, κάθετο, δημιουργεί άσχημες σκιές και καίει τα φωτεινά σημεία της εικόνας (οι πέτρες πχ στις φωτογραφίες σου).
The early bird catches the worm που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι, γι αυτό ξεκινάμε νωρίς το χάραμα εάν θέλουμε να έχουμε εικόνες με ενδιαφέρον. Απο τις 10-11 και μετα, καφέ, φαί και ύπνο για να συνεχίσουμε το απόγευμα που το φώς έχει γλυκάνει και οι σκιές δίνουν μια τρίτη διάσταση.
Την πρώτη φωτογραφία σου ένα φίλτρο πόλωσης θα την είχε βελτιώσει δραματικά.