Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Ε... μα το λεει ο σοφος λαος, αν δεν βρεξεις κωλο, ψαρια δεν τρως... :flipout:

Απάντηση: Re: Landscape Photography

ποιος θέλει καφεδάκι;; και τι δεν θα δινα τώρα!!

what_a_wonderful_world by dimiko, on Flickr

Kαλημέρα.
Κάτι πρέπει να κάνεις με τον υπερκορεσμό, τα χρώματα δείχνουν αφύσικα έντονα.....ηλεκτρονικά
Αν θες ανέβασε την αρχική εικόνα για να δούμε μέχρι πιο σημείο μπορούμε να ανεβάσουμε τον κορεσμό.

-bye-

Re: Απάντηση: Re: Landscape Photography

Kαλημέρα.
Κάτι πρέπει να κάνεις με τον υπερκορεσμό, τα χρώματα δείχνουν αφύσικα έντονα.....ηλεκτρονικά
Αν θες ανέβασε την αρχική εικόνα για να δούμε μέχρι πιο σημείο μπορούμε να ανεβάσουμε τον κορεσμό.

-bye-
Πολύ διακριτικός ο Βασίλης! Δημήτρη της έχεις πετάξει τα μάτια όξω!!! Με το συμπάθειο κιόλας!

Απάντηση: Re: Landscape Photography

ποιος θέλει καφεδάκι;; και τι δεν θα δινα τώρα!!

what_a_wonderful_world by dimiko, on Flickr

Death%20at%20a%20Funeral%20movie%20image%20Tracy%20Morgan%20and%20Danny%20Glover.jpg

ev'rything is just so fucking green!!!

Το παρακανε λεει....

πως σου περασε απο το μυαλο ? :D

Αφηρημενη τεχνη εγινε ουτε καν φαινεται το θεμα .

Ηθελα να δώσω τόνο ζωγραφιάς και οχι φωτογραφίας αυτός είναι και ο λόγος που έδωσα τόσο ένταση σε όλα στο matix...έκανε η μύγα κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο...χαχαχχαχα :flipout:

Ετσι, ετσι... υπαρχουν και χειροτεροι (νεος Beavis HDR μας βγηκε) απο μενα στο χρωμα... :flipout::flipout:

:grinning-smiley-043

Δεν αντιλεγω... και μαλιστα χωρις HDR... πιουριστας ημουν... :firstprize:

Απάντηση: Landscape Photography

Μετά την πράσινη, όλα τ' άλλα φαίνονται μουντά... :flipout:

Ακόμη θέλει ένα κλικ πιο κάτω. Πέραν τούτου, το κάτω μέρος έχει υπερφωτιστεί τουλάχιστον μισό στοπ για τα γούστα μου. Επίσης μια και κάνεις που κάνεις την επεξεργασία, πρόσεχε λιγάκι παραπάνω τον ορίζοντα, που έχει μια ελαφρά κλίση προς τα αριστερά. Εγώ θα έμπαινα στον κόπο να διορθώσω και την ελαφρά καμπυλότητά του.

Κοιτα να δεις που εχει δικιο ο send... :violent-smiley-030::flipout::grinning-smiley-043

Κατεβασα το jpg και πηρα αυτο... (προσεξε το ιστογραμμα, ειναι φευγατο προς τα δεξια).

untitled_1 by 1L1as, on Flickr

Προσπαθησα να το φερω στο κεντρο (μερικα κλικ ειναι και προσεχεις πως μετατοπιζεται το ιστογραμμα) για να κερδισω και σε κοντραστ και σε μεσαιους τονους που ειχαν φωτισει... πηρα αυτο...

untitled1_1 by 1L1as, on Flickr

Το μαυρο spike ειναι απο το πλαισιο που εχεις στη φωτο σου και οχι καμμενα μαυρα.

αυτή όμως δεν είναι υπερβολική έτσι δεν είναι; :guitarist:

Αν θυμάμαι καλά, νομίζω ότι πριν μερικές μέρες πρόλαβα και είδα στο φλικρ σου μια άλλη, πολύ καλύτερη έκδοσή της, χωρίς hdr επεξεργασία.

edit: Λάθος μου, δεν είναι ακριβώς ίδια, αλλά χρωματικά τουλάχιστον είναι πολύ καλύτερη!

Last edited:

Μετά την πράσινη, όλα τ' άλλα φαίνονται μουντά...
:flipout:
Επίσης μια και κάνεις που κάνεις την επεξεργασία, πρόσεχε λιγάκι παραπάνω τον ορίζοντα, που έχει μια ελαφρά κλίση προς τα αριστερά. Εγώ θα έμπαινα στον κόπο να διορθώσω και την ελαφρά καμπυλότητά του.
ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια....

να σου πω την αλήθεια Ηλία εγώ την βλέπω σκούρα τώρα στην οθόνη μου, όπως σε αλλες φωτογραφίες που βλέπω στην οθόνη μου και σε κάποια άλλη οθόνη εχουν διαφορά...πχ τα βράχια μέσα τα βλέπω μαυρα..τι να πω!!

Ευχαριστώ πολύ Νάσο...κάνω πειράματα και ακούω συμβουλες!!

Απάντηση: Landscape Photography

Επίσης όταν κάνεις αυτόματο hdr να προσέχεις να είναι πολύ καθαρός ο αισθητήρας σου. Το hdr αναδεικνύει αρκετά, με την αύξηση του τοπικού κόντραστ, τους κόκκους, που μπορεί να μην φαίνονται τόσο έντονοι, παρά μόνο σαν απαλές σκιές, στην αρχική φωτογραφία (μέση αριστερά βλέπω τρεις πχ).