Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Ωραια αυτη με το φαρο Ηλια,ομορφη εικονα.Ωραιο το καδραρισμα με τον ηλιο εκει που ειναι,το φως που δημιουργειται,και τα χρωματα.Ατμοσφαιρικη φωτογραφια.

Διαφωνω.
Το δουλεια εχει η ομπρελα με τον φαρο και τα φωτιστικα στους πασαλους ?

Προτιμω την πρωτη (σε ΑΜ ισως)

Η 2η έχει κάποια θέματα, η ομπρέλα εκτός του ότι είναι όντως λίγο άσχετη, είναι και ελαφρώς κομμένη, ένα από τα παλούκια στην θάλασσα "ξεφυτρώνει¨από την κουπαστή με τις "χελώνες"... Το mood όμως είναι καλό!

Απάντηση: Landscape Photography

Ηλία, αν πάς πάλι, βγάλε την ακόλουθη. Πήγαινε λίγο πιο κοντά ώστε να μην έχεις την ομπρέλα, με λίγο πιο ευρυγώνιο φακό ώστε να έχεις αρκετό χώρο απο τα αριστερά και βγάλε με κλειστό διάφραγμα κανα δυο με μεγάλες εκθέσεις. 15' τουλάχιστον. 30' ακόμα καλύτερα. Να βγεί το νερό σαν ομίχλη/γάλα και αν έχεις και κίνηση στον ουρανό...
Ασπρόμαυρη ή στο σούρουπο με ματζέντα αποχρώσεις. Μετά στείλτη σε κανέναν διαγωνισμό και περίμενε το βραβείο σου.

Προσωπικά μου αρέσει πολύ, αν όμως έλειπαν όλα τα άλλα (ομπρέλες, κάγκελα κλπ) από το πλάνο, θα ήταν για βραβείο.

Re: Απάντηση: Landscape Photography

Ηλία, αν πάς πάλι, βγάλε την ακόλουθη. Πήγαινε λίγο πιο κοντά ώστε να μην έχεις την ομπρέλα, με λίγο πιο ευρυγώνιο φακό ώστε να έχεις αρκετό χώρο απο τα αριστερά και βγάλε με κλειστό διάφραγμα κανα δυο με μεγάλες εκθέσεις. 15' τουλάχιστον. 30' ακόμα καλύτερα. Να βγεί το νερό σαν ομίχλη/γάλα και αν έχεις και κίνηση στον ουρανό...
Ασπρόμαυρη ή στο σούρουπο με ματζέντα αποχρώσεις. Μετά στείλτη σε κανέναν διαγωνισμό και περίμενε το βραβείο σου.

:2thumb22sup:

Να ειστε καλα παιδια, με τα σχόλιά σας με βοηθατε και μου δινετε ιδεες... να πω την αληθεια. αλλοιως δειχνουν οι ατιμες οι ομπρελες στο ματι και αλλοιως σε μια φωτογραφια... ειναι και το οτι αν δεν εχεις και (εστω) λιγο φωτογραφικο ματι να ξεχωριζεις/απομονωνεις το θεμα απο τον θορυβο, την πατας... στην συγκεκριμενη παντως, ηθελα να φαινεται η εξεδρα (αρα και η ομπρελα) γιατι ηταν ενα μπαρακι εκει(ας πουμε) οπου καθεσαι και βλεπεις τον... φαρο (:flipout:) και σκεφτηκα να φαινεται και αυτο, μαλλον ομως ηταν αχρηστο τελικα...

*Δημητρη, η ομπρελα κοπηκε με κροπ λογω.... ισιωματος του καδρου... :flipout:

Για την ιστορια, ειναι στην περιοχη Μπουργκενλαντ και η λιμνη λεγεται Νόιζιντιελ (ή καπως ετσι).... περαν του οτι εκει κανουν τα καλοκαιρινα μπανακια τους οι κατοικοι των γυρω περιοχων, ειναι πολυ γνωστη και για τις ποδηλατικες της υποδομες... ολοι εκει κυκλοφορουν με ποδηλατα ή ερχονται για ποδηλατο... κοινως, ειναι γνωστος ποδηλατικος τουριστικος προορισμος (πρεπει να ερθει ο Νασος )...

Εμένα μ'αρέσει πάντως η Α/Μ.... ταιριάζουν όλα μέσα, το καθένα έχει την θέση του...

Η θέα που είχα στις καλοκαιρινές μου διακοπές. Πευκοχωρι Χαλκιδικής. Καλό φθινόπωρο πλέον...

7 καθετες φωτογραφιες ενωμενες στο Photoshop φυσικά.

Summer 2012 by fokionas, on Flickr

Καταπληκτικη εκθεση (αρα και χρωματα) σε ολες τις τελευταιες που ανεβαζεις Φωκιωνα... πολυ ομορφα και τα θεματα...!!!!!!

Απάντηση: Landscape Photography

Τηγάνι...Μάνη.

7816067480_73bee18835_c.jpg

Καλημέρα!
Για την φωτογραφία είχα: f18, 10sec, iso100, μηχανη η D60 και φακος ο 18-55 στα 23mm, σε τριποδο.

Επεξεργασια στο ACR 7.0 με Highlights στο τερμα (-100), shadows στο τερμα (+100), vibrance περιπου 25 αν και προσθεσα και λιγο ακομα αργοτερα στο Photoshop, λιγο clarity (10 αν θυμαμαι καλα), και ενα βασικο Sharpening στο ACR.

Μετά, στο Photoshop, εκανα επιλογη τα βραχια, copy σε ξεχωριστο layer και το εβαλα σε mode "Screen" για να φωτιστουν περισσοτερο.Αυξηση στο κοντραστ εκει και λιγο παραπανω Sharpening.

Μετα για θαλασσα-ουρανο, αντιστροφη επιλογη σε νεο layer, mode "Multiply" και ενα ελαφρο blur.

Γενικά κάπως έτσι την φανταζόμουν την σκηνή και προσπάθησα να το πετύχω στο Photoshop. Ο βράχος, αν εννοεις τον πορτοκαλί, είχε περίεργο χρώμα από μόνος του και μου αρεσε όπως ξεχώριζε. Αυτο που θεα ηθελα τωρα ειναι ενα φιλτρο ND ποιο σκοτεινό απο αυτα που εχω. Ενα B+W 110 για παραδειγμα.