Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Σας ευχαριστω παιδια!

Το κοχυλι το βρηκε μια φιλη μου εκει στην παραλια,που ειχαμε παει βολτα,και μετα το εβαλα εκει και εβγαλα τη φωτο.

Ωραια Γιαννη... δεn ξερω αν μπορουσες να εχεις περισσοτερη θαλασσα στο φοντο και αν θα εδειχνε πιο...landscape...

Πολυ ωραια φωτο και το χρωμα του κοχυλιου επισης.

903531_10200788876381514_2078262223_o.jpg

Απάντηση: Landscape Photography

Ωραία εικόνα, νομίζω θα έγραφε πιο καλά εάν δοκίμαζες με χρόνο έκθεσης από 2 δεύτερα και πάνω (αναλόγως το επιθυμητό εφέ)

Ωραια Γιαννη... δεn ξερω αν μπορουσες να εχεις περισσοτερη θαλασσα στο φοντο και αν θα εδειχνε πιο...landscape...

Ευχαριστω,ναι θα μπορουσα αλλα μου βγηκε ετσι...μαλλον επειδη ηθελα να δωσω την εμφαση στο κοχυλι.

Το κοχύλι πάρα πολύ ωραίο, οι υφές, τα χρώματα, η σύνθεση, θαρρώ πως ήθελαν λιγάκι ανέβασμα οι μεσαίοι και ανοικτοί τόνοι, είναι ελαφρώς (περίπου μισό στοπ, θα έλεγα) "μουντή" ή υποφωτισμένη.

Re: Απάντηση: Landscape Photography

Ωραία εικόνα, νομίζω θα έγραφε πιο καλά εάν δοκίμαζες με χρόνο έκθεσης από 2 δεύτερα και πάνω (αναλόγως το επιθυμητό εφέ)

Ειναι HDR με 1/4000Sec στα 16μμ, στα 2sec δε θα επρεπε να εχω ND filter?

Θα πρέπει να είχες πολύ ανοικτό διάφραγμα ή/και ανεβασμένη την ευαισθησία για να πιάσεις 1/4000 (φαντάζομαι φ/2.8 ή 4 το πολύ). Όσο και να έκλεινες όμως διάφραγμα, τη χρήση ND δεν θα την απέφευγες,πρέπει να κατέβεις 12 ολόκληρα στοπ για να πιάσεις τα 2 δεύτερα.

Το φανταστικα, ωρα να παρω και ενα ND filter και να ξαναπαω :worshippy: