Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Αν καποιος διαχειριστης εχει την ευγενη καλοσυνη ας διαγραψει το ποστ με την πρωτη φωτο στην προηγουμενη σελιδα.
Ευχαριστω και συγγνωμη.

Last edited:

Δεν είχα ακούσει για τα "Τέμπη του Νέστου" και όταν είδα την πινακίδα στο χωριό Τοξοτες, κοντά στην Ξανθη, η περιεργεια με εκανε να στριψω. Μετα απο 5-6 χιλιομετρα ο δρομος σταματαει και υπαρχει ενα μονοπατι. Στην διαδρομη και για οσο την ακολουθησα εγω (1,5 χιλιομετρο περιπου, μετα επιστρεψαμε) ακουλοθούσαμε τη σιδηροδρομικη γραμμη που ενωνει Σταυρουπολη με Τοξοτες. Σε καποια στιγμη περασε και το τρενο κανοντας εκκωφαντικο θορυβο (αν και ειχε μικρη ταχυτητα). Το μονοπάτι ειναι αρκετα βατό αν και ανηφοριζει μερικες στιγμες. Γενικα το χαρακτηριζω ξεκουραστο παντως. Επειτα εμαθα οτι τερματιζει μετα απο 6-7 χιλιομετρα και φτανει στην πηγή του Κρωμνικού. Θα επιστρεψω γιατι δεν ξεκινησα για φωτογραφικη βόλτα αλλα τελικά αποδείχτηκε (και φωτογραφικός) παράδεισος! Ειδικά αυτο τον καιρό πριν αρχίσει η αφορητη ζεστη.

Στα τεχνικά τώρα.

Ειχα καποιες δυσκολιες για το πανοραμα. Ειναι απο 13 φωτογραφιες και για να εχω εναν καλο "μέσο όρο" στην εκθεση, επρεπε να καει λιγο ο ουρανος(ειδικα στο κεντρο). Βεβαια αυτο χαλαγε ολη την μαγεια και αποσπουσε το ματι απο την καμπυλοτητα του νερου που εμενα μου αρεσε πολυ. Το διορθωσα αρκετα (και αν ειχα ασχοηθει παραπανω, θα ειχε ακομα καλυτερο αποτελεσμα) με τη χρηση μασκων φωτεινοτητας. Επελεξα τα πολυ φωτεινα σημεια(ουσιαστικα ολοκληρες περιοχες του ουρανου, εντελως λευκες) με την συντομευση CTRL+ALT+2 και εβαψα πανω σε αυτες με clone stamp απο αλλα κομματια του ουρανου. Ετσι "προστατεψα" καποια κομματια που ειχαν συννεφα και συνεπως δεν ηταν εντελως καμμενα, χωρια να φαινεται εντονα(?).

Ελπιζω να μην κουρασα, να και η φωτογραφία (καλυτερα κλικ και να την δειτε στο Lightbox) :a0210:

Nestos River - Panorama by fokionas, on Flickr

Αλεξ πολυ ωραια...
και μια απο μενα

533604_10151342574027511_34311203_n.jpg

Μολις την ειδα, νομιζα οτι ηταν πινακας!!!!

Ωραιο τοπιο Φωκιωνα. Και καλη επεξεργασια. Αυτο το
με την συντομευση CTRL+ALT+2
δεν το καταλαβα τι κανει.

Ισως δοκιμαζα λιγο περισσοτερο κοντραστ στους δυο ορεινους ογκους, για να ξεφονταρουν καλυτερα απο τα δεντρα μπροστα τους.

Δεν είχα ακούσει για τα "Τέμπη του Νέστου" και όταν είδα την πινακίδα στο χωριό Τοξοτες, κοντά στην Ξανθη, η περιεργεια με εκανε να στριψω. Μετα απο 5-6 χιλιομετρα ο δρομος σταματαει και υπαρχει ενα μονοπατι. Στην διαδρομη και για οσο την ακολουθησα εγω (1,5 χιλιομετρο περιπου, μετα επιστρεψαμε) ακουλοθούσαμε τη σιδηροδρομικη γραμμη που ενωνει Σταυρουπολη με Τοξοτες. Σε καποια στιγμη περασε και το τρενο κανοντας εκκωφαντικο θορυβο (αν και ειχε μικρη ταχυτητα). Το μονοπάτι ειναι αρκετα βατό αν και ανηφοριζει μερικες στιγμες. Γενικα το χαρακτηριζω ξεκουραστο παντως. Επειτα εμαθα οτι τερματιζει μετα απο 6-7 χιλιομετρα και φτανει στην πηγή του Κρωμνικού. Θα επιστρεψω γιατι δεν ξεκινησα για φωτογραφικη βόλτα αλλα τελικά αποδείχτηκε (και φωτογραφικός) παράδεισος! Ειδικά αυτο τον καιρό πριν αρχίσει η αφορητη ζεστη.

Στα τεχνικά τώρα.

Ειχα καποιες δυσκολιες για το πανοραμα. Ειναι απο 13 φωτογραφιες και για να εχω εναν καλο "μέσο όρο" στην εκθεση, επρεπε να καει λιγο ο ουρανος(ειδικα στο κεντρο). Βεβαια αυτο χαλαγε ολη την μαγεια και αποσπουσε το ματι απο την καμπυλοτητα του νερου που εμενα μου αρεσε πολυ. Το διορθωσα αρκετα (και αν ειχα ασχοηθει παραπανω, θα ειχε ακομα καλυτερο αποτελεσμα) με τη χρηση μασκων φωτεινοτητας. Επελεξα τα πολυ φωτεινα σημεια(ουσιαστικα ολοκληρες περιοχες του ουρανου, εντελως λευκες) με την συντομευση CTRL+ALT+2 και εβαψα πανω σε αυτες με clone stamp απο αλλα κομματια του ουρανου. Ετσι "προστατεψα" καποια κομματια που ειχαν συννεφα και συνεπως δεν ηταν εντελως καμμενα, χωρια να φαινεται εντονα(?).

Ελπιζω να μην κουρασα, να και η φωτογραφία (καλυτερα κλικ και να την δειτε στο Lightbox) :a0210:

Nestos River - Panorama by fokionas, on Flickr

Φωκίωνα να κάνεις και την διαδρομή του τραίνου μια φορά αν έχεις χρόνο. Την έχω κάνει αρκετές φορές, Παίρνοντας το τραίνο απο Δράμα προς Ξάνθη. Κάπου στην μέση περίπου έχει μια στάση (δεν θυμάμαι πώς λέγεται ο σταθμός δυστυχώς) μέσα στο δάσος όπου υπάρχει μόνο ο σταθμός. Απο κεί κατεβαίνεις μετά στο ποτάμι. Έχει και μια ωραία ταβέρνα. Είναι τρομερή διαδρομή!

Ευχαριστω για τις πληροφορίες Alex, θα το δοκιμασω σιγουρα τωρα που ειμαι εδω πανω.

@ilias εδώ έχει πολλά περισσότερα :2thumb22sup: Γενικα με τον συνδυασμο αυτων των πληκτρων το photoshop επιλεγει αυτοματα τα pixel με φωτεινοτητα πανω απο 50%, το οποιο ειναι η βαση για να δημιουργησεις και αλλα selection.

@Paul :SFGSFGSF:πανεμορφη ειναι, θα ταιριαζε και ασπρομαυρο πιστευω με ολο αυτο το χαοτικο ουρανο πισω...

ευχαριστω, πραγματι βγηκε πολυ καλη, την κρατησα σε χρωμα γιατι βγηκανε ενδιαφερον αποχρωσεις

Απο Ιταλια μερια

Attachments

• DSC03478.jpg
    DSC03478.jpg
    81.1 KB · Views: 266

ωραίο μέρος, αν με χαλάει κάτι είναι τα κλαδιά στο επάνω μέρος της φωτό.
Τουλάχιστον εγώ έχω μεγάλο θέμα με αυτό, κλαδιά, καλώδια κτλ. οι αντανακλάσεις όμως μαγεύουν.

Εμένα πάλι οι αντανακλάσεις με μπερδεύουν. κάπως μου χαλάνε το θέμα. Όντως το δεξί κλαδί δεν είναι ότι καλύτερο.

Ευχαριστώ, όλο το σκηνικό μου το έστησε ο καιρός, ενώ είχε τα σύνεφα που βλέπεις από πάνω, άνοιξε μια τρύπα και φώτισε την πόλη!

Νομίζω οτι αν δεν είχες κεντράρει τον ορίζοντα θα ήταν ακόμα καλύτερη. Θα αποκτούσε λίγη δυναμική, γιατί τώρα μου φαίνεται πολύ στατική. Προσωπικά θα έκοβα ελάχιστά απο κάτω. Θα τόνιζε και τον ωραίο ουρανό που έχεις.

Ένα πανόραμα.

Μülheimer Brücke by AlexTheodin, on Flickr

Άλεξ ενδιαφέρουσα αλλά μου χτυπάει άσχημα που είναι πολύ μαύρος ο ουρανός πάνω από τη γέφυρα. Μου χτυπάει αμέσως στο μάτι. Είχες πολωτικό; Επίσης IMO ήθελε περισσότερο ουρανό.

Είχα ναι. Δυστηχώς στα άκρα ξέχασα να βγάλω και τις πάνω ώστε να έχω και ουρανό, και είχα πιο πολύ ουρανό μόνο στο κέντρο, οπότε αν το κρόπαρα θα έχανα το πανόραμα. Αλλά έχεις δίκιο, είναι πολύ κοντή.