Όμορφη φωτό.
Που είναι?

Αλεξ πολυ ωραια...
και μια απο μενα
![]()
δεν το καταλαβα τι κανει.με την συντομευση CTRL+ALT+2
Αλεξ πολυ ωραια...
και μια απο μενα
![]()
Δεν είχα ακούσει για τα "Τέμπη του Νέστου" και όταν είδα την πινακίδα στο χωριό Τοξοτες, κοντά στην Ξανθη, η περιεργεια με εκανε να στριψω. Μετα απο 5-6 χιλιομετρα ο δρομος σταματαει και υπαρχει ενα μονοπατι. Στην διαδρομη και για οσο την ακολουθησα εγω (1,5 χιλιομετρο περιπου, μετα επιστρεψαμε) ακουλοθούσαμε τη σιδηροδρομικη γραμμη που ενωνει Σταυρουπολη με Τοξοτες. Σε καποια στιγμη περασε και το τρενο κανοντας εκκωφαντικο θορυβο (αν και ειχε μικρη ταχυτητα). Το μονοπάτι ειναι αρκετα βατό αν και ανηφοριζει μερικες στιγμες. Γενικα το χαρακτηριζω ξεκουραστο παντως. Επειτα εμαθα οτι τερματιζει μετα απο 6-7 χιλιομετρα και φτανει στην πηγή του Κρωμνικού. Θα επιστρεψω γιατι δεν ξεκινησα για φωτογραφικη βόλτα αλλα τελικά αποδείχτηκε (και φωτογραφικός) παράδεισος! Ειδικά αυτο τον καιρό πριν αρχίσει η αφορητη ζεστη.
Στα τεχνικά τώρα.
Ειχα καποιες δυσκολιες για το πανοραμα. Ειναι απο 13 φωτογραφιες και για να εχω εναν καλο "μέσο όρο" στην εκθεση, επρεπε να καει λιγο ο ουρανος(ειδικα στο κεντρο). Βεβαια αυτο χαλαγε ολη την μαγεια και αποσπουσε το ματι απο την καμπυλοτητα του νερου που εμενα μου αρεσε πολυ. Το διορθωσα αρκετα (και αν ειχα ασχοηθει παραπανω, θα ειχε ακομα καλυτερο αποτελεσμα) με τη χρηση μασκων φωτεινοτητας. Επελεξα τα πολυ φωτεινα σημεια(ουσιαστικα ολοκληρες περιοχες του ουρανου, εντελως λευκες) με την συντομευση CTRL+ALT+2 και εβαψα πανω σε αυτες με clone stamp απο αλλα κομματια του ουρανου. Ετσι "προστατεψα" καποια κομματια που ειχαν συννεφα και συνεπως δεν ηταν εντελως καμμενα, χωρια να φαινεται εντονα(?).
Ελπιζω να μην κουρασα, να και η φωτογραφία (καλυτερα κλικ και να την δειτε στο Lightbox) :a0210:
Nestos River - Panorama by fokionas, on Flickr

We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.