Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Κάπου είχα ανεβάσει την σειρά Pro Photographer, Cheap Camera, που δοκίμαζε ακριβώς αυτό το κόνσεπτ.

Κατι σαν τον Σουμάχερ που οδηγούσε τσινκουετσεντο

Επ... για μενα μιλατε? Τωρα το ειδα... :HTEHETH63:

Λοιπον, εχω πολυ βουνο να ανεβασω, αλλα αντιμετωπιζω προβληματα επεξεργασιας. Δεν ξερω τεχνικες ληψεις για τοπια, ποσο μαλλον σε ιδιαιτερες συνθηκες (πχ. κυριαρχει πολυ το μπλε) και ουτε εχω τιποτε απο φιλτρα, τριποδα και λοιπα μαντζουνια.
Επισης δεν ξερω, αν πρεπει να κανω αποθορυβοποιηση, να ανεβασω κοντραστ, να κατεβασω χρωματα, να δωσω οξυνση κτλ κτλ.

Εδω, μια προσπαθεια σε Α/Μ (κρυβει τις ατελειες)... δεν ξερω αν στεκεται τεχνικως (γιατι αισθητικως, ενα βουνο ειναι)...

_MG_4909 by 1L1as, on Flickr

...και εδω το ενδιαφερον της υποθεσης... ιστογραμμα πριν και μετα... δεν ξερω τι ρυθμισεις θα μου εδιναν καλυτερο αρχικο υλικο (με δεδομενες τις δυνατοτητες του αισθητηρα που δεν αλλαζει).

Untitled1 by 1L1as, on Flickr

Untitled by 1L1as, on Flickr

το spike στα μαυρα ειναι το πλαισιο που βαζω γυρω γυρω

Η μισό-μισό, δεν..., η ασπρόμαυρη αλλά κυρίως η έγχρωμη μου άρεσαν, όπως και οι άλλες στο άλλο θρεντ.

Ηλία η ασπρόμαυρη είναι καλή και αισθητικά. Έχει ενα ενδιαφέρον με τα σύννεφα μέσα απο το οποία ξεπροβάλουν οι κορυφές. Αν ήταν και πιο καθαρά τα βουνά πίσω (ήταν η ατμόσφαιρα θολή? Ίσως ήθελε ένα πολωτικό εκεί), θα ήταν ακόμα καλύτερη. Εγχρωμη δεν ξερω αν θα στεκόταν το ίδιο καλά. Η επεξεργασία καλή μου φαίνεται.

Απάντηση: Landscape Photography

Ψάχνω ψάχνω.... δεν το βρίσκω.

Ας το πάρει το ποτάμι. Πού είναι κρυμμένο το μοντέλο με το μίνι?

Re: Απάντηση: Landscape Photography

Ψάχνω ψάχνω.... δεν το βρίσκω.

Ας το πάρει το ποτάμι. Πού είναι κρυμμένο το μοντέλο με το μίνι?

1ος όροφος, από αριστερά στην τρίτη μπαλκονόπορτα.

Πρέπει να κάνεις ζουμ βέβαια...

:flipout:

Αυτό χρειαζόμαστε.... ευρυγώνιο και αισθητήρες με ανάλυση στο θεό.... για ξεκάρφωμα. Να βγάζεις και καλά τοπίο. Με face recognition.

Βασιλη, στη μισο μισο δεν ειχε και ιδαιτερο χρωμα στο βουνο πισω, ειναι στη σκια και ηταν ηδη αχρωμο, ακομα και ο ουρανος ηταν ξεπλυμενο μπλε, γι αυτο και το... αποτελειωσα (στην αρχη σκεφτηκα κατι σε ντεγκραντε, αλλα δεν βγηκε οπως το ηθελα) !!!

Αλεξ, εκει πανω στα βουνα συμβαινουν περιεργα πραγματα... βγαινει ο ηλιος, εχεις χρωμα, εχει συννεφια, ολα γινονται μπλε... θελει φιλτρα και προσοχη στην ατμοσφαιρα... αν βαλεις και την αποσταση, παλι καλα που φαινονται λεω εγω...

Τασο, υπαρχει το μινι, αλλα θελει... εξασκημενο ματι :music-smiley-005: Ειναι της κατηγοριας "δρομου, χωρις εμφανη παρουσια ανθρωπου" γι αυτο και ανεβηκε εδω στις καλιτεχνικες και οχι στις... άλλες (για προσεξε το σχημα στα συνεφα, φλιτζανι δεν διαβαζες μικρος?) :flipout::flipout:

Χρηστο... πφ... φωτοσοπιες... εγω απο φωτοσοπ, μονο τα βασικα... ολα γινονται στη ληψη :music-smiley-004:

Το σπιτακι στην οχθη της λιμνης, δινει μια αισθηση του μεγεθους, τόσο αυτης οσο και των ορεινων ογκων που την περιβαλλουν...!!! Υψομετρο, 3000μ.

_MG_4884 by 1L1as, on Flickr

Πολύ ωραία η τελευταία. Νομίζω πως με ένα ελαφρό κροπ κάτω να φύγουν τα κάγκελα θα ήταν καλύτερη.

Ναι ρε γμτ. κοιτουσα πως να τονισω τα βουνα πισω που παραηταν αχνα και τα ξεχασα τα καγκελα, θα τα περασω ενα χερακι...

Η παρακατω μπαινει περισσοτερο για... τεχνικους λογους..., ειναι η πρωτη που ανεβαζω απο τη νικον V1 (ολες οι αλλες ηταν με κανον 40D) και ειναι στο... 1/10.000!!! Ειναι η πρωτη που εχω με τετοια ταχυτητα (αν και παντελως αχρειαστη στις παρουσες συνθηκες :flipout: αλλα δεν ημουν εγω ο χειριστης :grandpa:)

_DSC5710 by 1L1as, on Flickr

Ηλια,εντυπωσιακη φωτογραφια τοπιου! Αναδεικνυει την επιβλητικοτητα και την ομορφια του μερους,και εχει ωραιο,κορεσμενο μπλε και καλο κοντραστ.Τα συννεφα φυσικα βοηθουν,αν δεν υπηρχαν θα εχανε αρκετα.

Επισης cane πολυ ομορφη και ατμοσφαιρικη ληψη με ωραιο φωτισμο!

Μία που είχα ανεβάσει και παλιότερα αλλά μετά από cropάρισμα έχω την εντύπωση ότι γίνεται πιο ενδιαφέρουσα.

IMG_9218l by VAS1L1S, on Flickr