Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Μπράβο Βασίλη
(και συ παλιότερη βλέπω όλοι στρωθηκαμε να δουλεψουμε τις παλιότερες που περιμένουν)

Ωραια οπως συνηθως Βασιλη !!! ...κανουν δουλεια τα φιλτρα στον ουρανο τελικα... ενα κλικ πιο σκοτεινο το κιτρινακι, μπορει και να το εκανα.

Εγω που δεν ειχα φιλτρα, αφεθηκα στη φροντιδα των σοφτγουερικων... εντυπωσιαστηκα απο το τι εβγαλαν στις κορφες και στις ακτινες...!

_MG_5016_DxO by 1L1as, on Flickr

...και δεν ειναι καμμια φλωρικη :grinning-smiley-043 τριπλοληψη... μηπως οι αισθητηρες εχουν ηδη πολυ πραγμα μεσα τους και δεν ξερουμε εμεις να το βγαλουμε και αδικα ξοδευομαστε δεξια και αριστερα?

Βαζω και το πρωτοτυπο, γιατι, προσωπικα, εντυπωσιαστηκα...

_MG_5016 copy by 1L1as, on Flickr

Απάντηση: Landscape Photography

Σίγουρα έχουν πράμα, αλλά όταν σχεδόν όλος ο ουρανός σου έχει κλιπάρει, έχουν end of game. Οι ακτίνες όντως υπήρχαν ή είναι ζωγραφιστές?

Ναι, υπηρχαν οι ακτινες. Περισσοτερο με εντυπωσιασαν τα βουνα και το τι πληροφορια εβγαλαν. Τον ουρανο δεξια καθως και τα συννεφα, πιστευω, αν ειχα ασχοληθει καπως πιο εξειδικευμενα στο raw*, θα γινοταν και αυτα καλυτερα.

* ανοιγω το αρχειο στο DxO μονο για οπτικες διορθωσεις και μετα το παω στο ACR για την εκθεση, αλλα αν και το εξαγω σε dng, νομιζω χανονται αρκετες δυνατοτητες επεξεργασιας, ειδικα ανακτησης φωτεινων.

Last edited:

Το χαλαω λιγο το νημα, αλλα τελος παντων... εντελως προχειρα και γρηγορα ασχοληθηκα μονο με τον ουρανο στο raw και τον εκανα ενθεση στο πρωτο αρχειο. Ο ουρανος, αν ηξερα καπως το φωτοσοπ, θα γινοταν και καλυτερος, για τα συννεφα, μαλλον δεν ερχονται παραπανω...

_MG_5016_DxO copy1 by 1L1as, on Flickr

Βασιλη εξαιρετικος για αλλη μια φορα!
Ηλια πολυ ωμορφη και απο ενθεση μια χαρα μου φαινεται!

Ευχαριστώ. Ήθελα από καιρό να βγάλω μια με άχυρα.(πιο πολυφωτογραφημένα και από τα ηλιοβασιλέματα είναι).
Ηλία δεν έχω cpl για τον 10-22 σοφτγουερικό είναι. Η δική σου μου αρέσει πολύ νομίζω αξίζει η ένθεση.
Όσο για τους αισθητήρες άσε καλύτερα γιατί η canon δε λέει να κάνει κάτι σε crop.