Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

.. οπότε περιμένω και τα σχόλια σας.

Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για την σύνθεση. Δυσκλεύομαι να καταλάβω εαν το θέμα σου είναι το νερό, οι πάπιες, η στεριά ή ο ουρανός. Για φωτογραφία τοπίου δεν έχει κάτι πολύ κοντά που να με οδηγεί στο τοπίο πχ ένα δένδρο στο προσκήνιο, μια κουπαστή που δίνει προοπτική .. ίσως επειδή και οι πάπιες βολτάρουν μακριά και το νερό δεν μου λέει κάτι (καταλαμβάνει το 50% της φωτό), εγώ θα έστρεφα προς τα πάνω την μηχανή μου στα εκπληκτικής ομορφιάς σύννεφα και θα έδινα το θέμα μου στα σύννεφα με αναλογία 60/40 (Ουρανό / στεριά-νερο).

Και οι δυο σας έχετε δίκιο.
Παρασύρθηκα απο το γενικό κλίμα του sharp που επικρατεί στο ίντερνετ.

Ειναι και το flickr, η original ειναι ενταξει απο sharpness. Αν θες να το αποφυγεις αυτο, κανε resize με το προγραμμα που χρησιμοποιεις στο μεγεθος που σκοπευεις να την ανεβασεις στο forum. Και στο κουμπακι "Share" διαλεξε original.

Για το καδρο, να πω κι εγω οτι δεν ειναι κακο. Εχει γινει μια προσπαθεια αποδοσης βαθους με τις παπιες στο προσκηνιο, αλλα δεν ειναι αρκετα κοντα στη μηχανη, με αποτελεσμα να βγαινει flat η φωτογραφια (απο αποψη βαθους, οχι contrast) και χωρις ξεκαθαρο θεμα. Αυτο δεν ειναι παντα κακο, αρκει να ειναι αρκετα ενδιαφερουσα η φωτογραφια. Οποτε, αν δεν μπορεις να φερεις κατι πιο κοντα στο προσκηνιο, μπορεις να κανεις αυτο που ειπε ο Κωστας και να βαλεις περισσοτερο ουρανο στο καδρο ή να κανεις zoom σε καποιο σημειο του καδρου που μπορει να ειναι ενδιαφερον.

θα συμφωνησω με τον Κωστα και τον Γιαννη, επρεπε να δωσεις αερα απο πανω,
προσωπικα μου αρεσουν τετοια θεματα, τα βρισκω πολυ ... Αγγλοσαξονικα:2thumb22sup:
με την οξυτητα ειναι ενα θεμα, λιγο να δωσεις παραπανω το flickr το κανει αλλο τοσο:BDBDG54:
εγω μερικες φορες αναγκαζoμαι να πειραξω τα luminance

Kokkori´s Old Stone Bridge by partis90, on Flickr

Stone Bridge #7 by partis90, on Flickr

και μενα τα ξεσκισε το flickr...

Είναι μπέρδεμα το editing.
Να σκεφτείτε ότι εκανα τα πειράγματα στο raw,ναι με μάθατε ότι υπάρχει και αυτό, στο laptop της συζύγου που είναι πιο χαμηλών δυνατοτήτων αλλά με καλύτερη οθόνη.
Πάντως τώρα που την ξαναβλέπω τη φωτογραφία δεν μου αρέσει πολύ.
Κάτι. μου φταίει αλλά δεν ξέρω τι.
Πάντως το κάδρο έχει πολύ νερό από επιλογή.

θα συμφωνησω με τον Κωστα και τον Γιαννη, επρεπε να δωσεις αερα απο πανω,
προσωπικα μου αρεσουν τετοια θεματα, τα βρισκω πολυ ... Αγγλοσαξονικα:2thumb22sup:
με την οξυτητα ειναι ενα θεμα, λιγο να δωσεις παραπανω το flickr το κανει αλλο τοσο:BDBDG54:
εγω μερικες φορες αναγκαζoμαι να πειραξω τα luminance

Stone Bridge #7 by partis90, on Flickr

και μενα τα ξεσκισε το flickr...

Η πρωτη απλα τα σπαει! μπραβο, πολυ ωραιο καδρο, η αντανακλαση στο νερο υπεροχη!

Αν ήμουν υπουργείο πολιτισμού θα αγόραζα την πρώτη φωτογραφία του Κώστα και θα την έβαζα σε διαφήμιση για τη Ελλάδα.
(Τυχεροί είμαστε που έφυγε ο Κώστας απο το dpgr και μας ήρθε εδώ)

Απάντηση: Landscape Photography

Αν ήσουν υπουργός (τουλάχιστον έτσι λειτουργούν τις τελευταίες δεκαετίες) μόνο την Ελλάδα δεν θα σκεφτόσουν :flipout: η :bawling: ?

χαχχαχα συμφωνω με τον Κωστα, μoνο την Ελλaδα δεν θα σκεφτoσουν
και καλα που δεν εισαι ...υπουργος, γιατι θα σε χαναμε.... αλλες υποχρεωσεις!
ευχαριστω Ανδρεα, και οταν ερθεις Γιαννενα, πμ, θα βοηθησω οσο μπορω!

χαχχαχα συμφωνω με τον Κωστα, μoνο την Ελλaδα δεν θα σκεφτoσουν
και καλα που δεν εισαι ...υπουργος, γιατι θα σε χαναμε.... αλλες υποχρεωσεις!
ευχαριστω Ανδρεα, και οταν ερθεις Γιαννενα, πμ, θα βοηθησω οσο μπορω!

Λεμε το τις ημερες του Πασχα να ανεβουμε για φωτοβολτα στα Ζαγοροχωρια! Αν μας κανει και καλο καιρο θα ειναι οτι πρεπει!