Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Υπάρχει άλλη μια, όπως την ζήτησε ο partisan, χωρίς τον φανοστάτη (Βρέθηκα εκει με τέτοιον καιρό και θα έβγαζαα μόνο μία; )
Σε α/μ ίσως να ήταν καλύτερη!!

Attachments

• DSC060241-35.jpg
    DSC060241-35.jpg
    159.6 KB · Views: 197

Εμένα πάντως μου αρέσει καλύτερα αυτή με το φανάρι. Ο στραβός ορίζοντας, παρ' όλο που έχω κόλλημα, δεν με ενοχλεί εδώ.

Ξαναβάλε επειγόντως το φανάρι! Μόλις έχασε το μισό χαρακτήρα της.... :p

Σας ευχαριστώ παιδιά, εμαι στο ξεκινημα και το οτι σας αρέσουν οι φωτογραφίες, μου δίνει ώθηση να συνεχίσω με μεγαλύτερη όρεξη το χόμπυ.
Ηδη έχω αρχίσει να ψάχνωμαι με φακούς.

με τον φανοστάτη η φωτο εχει ενα μειονέκτημα... τον φανοστάτη,
κάποιος θα τον βρει στραβό, κάποιος άλλος πολύ ψηλό, πολύ χρώμα κ.α
θέλω να πω ότι το μάτι χάνει τελικά την ουσία, και πια είναι???
ο Βασίλης εάν ήθελε να μας "δείξει" τον φανοστάτη, σίγουρα θα διάλεγε ενα αλλο τοπικ, αλλά το εβαλε στο τοπικ landscape
και δω είναι η ουσία.. το άγριο, το ταραγμένο η τα κάποια σημάδια ότι η μπόρα πέρασε, χάθηκαν
ο φανοστάτης εγινε το κυριαρχο στοιχείο.... (προσωπικη ματια-ισως ο ποιητης αλλο ηθελε να πει)

μου αρέσει πιο πολύ η δεύτερη, το νησί, και πιο πολύ η αντανακλάσεις στο νερό (και σαν χρώμα καλά στέκετε)

Κώστα, αυτά ακριβώς ήθελα να δείξω, όπως γράφω και στο πόστ #5876.
Ισως έπρεπε να βάλω την φωτογραφία σε αλλο τόπικ.
Α ρε φανοστάτη, ολόκληρη συζήτηση άνοιξες!!-bye-

σαν πας στον πηγαιμο για την ιθακη, να μην ξεχασεις τα μακαρονια να ειναι μισκο...
εμ δεν μπορουμε παντα να "πιασουμε " το νοημα του ποιητη:flipout:
καλο ειναι να γινετε συζητηση, κατι μενει...

ωραια Πανο,:a0210:
(δεν μας εχεις καμια πανοραμικη απο το θεορατο βουνο που βλεπουμε στην φωτο)

Ο φανοστάτης γέρνει απο την παραμόρφωση του φακού, απλά με βόλεψε.
Ούτως ή άλλως τον έβαλα στο κάδρο για να δείξει οτι υπάρχει φως μες στην καταιγίδα, και έτσι όπως γέρνει γίνεται πιο επιβλητικός!

Καλησπέρα και από μένα. Στο τεχνικό μέρος έχω να "διορθώσω", με κάθε καλή διάθεση, ότι η παραμόρφωση που βλέπεις στο φανοστάτη είναι παραμόρφωση λόγω προοπτικής και όχι φακού.
Παραμόρφωση από το φακό έχεις στον ορίζοντα ο οποίος είναι λίγο κοίλος προς τα κάτω.

Στο καλλιτεχνικό θα συμφωνήσω με τον partisan και θα προτιμούσα και εγώ να λείπει ο φανοστάτης. Έχει μια ομορφιά το τοπίο, ένα συνδυασμό σχεδόν λυκόφωτος μαζί με τις ανακλάσεις και όλες αυτές τις διαβαθμίσεις του μπλε που είναι κρίμα η ανθρώπινη παρουσία με αυτό το "'ασχημο" κίτρινο φως να έρθει να σπάσει αυτή την ηρεμία.

Θα μπορούσες ίσως να έκοβες και την παραλία οπότε ο θεατής να μην τοποθετεί εαυτόν εκεί, αλλά να μπαίνει στην διαδικασία να νομίζει ότι είναι πιο "ανοιχτά".

Ενδιαφέρουσα πάντως από ατμόσφαιρα και χρώμα!
Καλή συνέχεια!

σαν πας στον πηγαιμο για την ιθακη, να μην ξεχασεις τα μακαρονια να ειναι μισκο...
εμ δεν μπορουμε παντα να "πιασουμε " το νοημα του ποιητη:flipout:
καλο ειναι να γινετε συζητηση, κατι μενει...

ωραια Πανο,:a0210:
(δεν μας εχεις καμια πανοραμικη απο το θεορατο βουνο που βλεπουμε στην φωτο)

Χε χε .. το σίγουρο είναι οτι χωρίς τον φανοστάτη δεν θα υπήρχε συζήτηση ;)

Το άλλο σίγουρο είναι οτι η συγκεκριμένη φωτο χωράει τρέλες με τα κροπαρίσματα ..

partizane για δώσε τα φώτα σου .. καλύτερα θα ήταν με την αρχική μπλεδίλα λέω ..

DSC060281-5-golden_crop_BW.jpg