Άσε αυτή την ευκαιρία και πες μας , με την πτήση που θα έκανες την Κυριακή τι έγινε ?
Ο φίλος μου επέμενε αλλά όλη η παρέα έλεγε ότι πρώτα πρέπει να μάθεις την πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς και μετά με μηχανοκίνητο.
Επειδή ο παρορμητισμός του φίλου ήταν αρκετός, φόρεσα μόνο το εργαλείο στην πλάτη έκανα μια πρόβα αλλά αρνήθηκα τελικά να κάνω κάποια απόπειρα.
Για να είμαι ειλικρηνής, το φοβήθηκα πολύ.
_DSC32062 by ntinos5, on FlickrΓια να είμαι ειλικρηνής, το φοβήθηκα πολύ.
Τον ήθελες να περάσει από μέσα έτσι!!!!! too close... :ADFADF1:
Και ομως τον εχω
(Αλλα δεν βγηκε και πολυ καλα)
κρίμα... υποθέτω πως πρέπει να είναι περίεργο το να τραβήξεις έτσι... κόντρα στον ήλιο, για να μην καεί η φώτο.... χμμμμ
Φωτομέτρηση για τον ήλιο και τον ουρανό ( center weighted θα έλεγα με σχετικά μικρό area ), σωστός ήλιος + ουρανός ( post-processing χρειάζεται ) και σιλουέτα ο αλεξιπτωτιστής εννοείται.
Να δω αν κατάλαβα...
Αν φωτομετρήσεις στον ήλιο, τότε θα πάρεις σκοτεινό ουρανό... αν φωτομετρήσεις στον ουρανό, τότε μάλλον θα πάρεις καμμένο ήλιο... Εκτός αν τρεβήξεις 2 φώτο και τις ενώσεις...
αλλιώς;
ps ( center weighted θα έλεγα με σχετικά μικρό area ) αυτό δεν το κατάλαβα καν...
υπόψιν, ότι έχει να κάνει πολύ με ήλιο, χρώματα ουρανού, magic light, δεν το έχω καθόλου... όσο και να έχω προσπαθήσει να τραβήξω, μου φαίνεται πολύ δύσκολο.... :furious3:
Να θυμάσαι ότι η μηχανή θεωρεί τέλειο το γκρι.
Ότι είναι πιο φωτεινό προσπαθεί να το υπό φωτίσει. Κλασικό παράδειγμα οι φωτογραφίες στην παραλία ή τα χιόνια που πολλοί τις βγάζουν σκοτεινές ακριβώς γιατί η μηχανή προσπαθεί να ρίξει το συνολικό φως.
Έτσι έγινε και σε αυτή. Κλασικό παράδειγμα για το πως βγάζεις σιλουέτες.
Ότι είναι πιο σκοτεινό προσπαθεί να το υπέρ φωτίσει. Κλασικό παράδειγμα φωτογραφίες σε σκιά πω βγαίνουν υπερφορτισμένες και με ξεπλυμένα χρώματα.
Πλέον με τις ψηφιακές όμως έχεις το τεράστιο πλεονέκτημα να βλέπεις το ιστόγραμμα και να μετακινείς την έκθεση προς τα εκεί που θέλεις.
Άλλο κόλπο είναι να κάνεις την φωτομέτρηση σε άλλο σημείο και όχι πάνω στην σκηνή που θέλεις να βγάλεις (αν έχει δύσκολο φωτισμό).
Τέλος οι πολλαπλές λήψεις.
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! :ernaehrung004:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.