Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

εγώ συμφωνώ διαφωνώντας...
υπάρχει ο κίνδυνος να καταντήσουμε, σαν το dpgr, που ξέμεινε με έναν διαχειριστή -boss- και που η μόνη του ασχολία είναι οι αγγελίες και οι αρνητικές
Tyler συμφωνούμε σε πολλά

Πολύ καλές εικόνες.
Παρά τον πολύ δύσκολο φωτισμό, τα τοπία είναι πεντακάθαρα και αναγνωρίσιμα

Πολύ ωραία φωτογραφία...
Χρησιμοποιήθηκε κάποιο ND filter?

Απάντηση: Landscape Photography

Νομίζω πως το παράκανες λιγάκι με τo hdr. Πρόσεξε λιγάκι την άλω στα περιγράμματα, και όταν η μία από τις λήψεις γίνεται με αργή ταχύτητα, να μην σου κουνηθούν παραπάνω πχ τα σύννεφα. Εδώ σου έχουν βγει φλου. Αν ήταν μεγαλύτερη η έκθεση, να φαίνεται η κίνησή τους, δεν θα πείραζε -ίσα-ίσα.

Re: Απάντηση: Landscape Photography

Νομίζω πως το παράκανες λιγάκι με τo hdr. Πρόσεξε λιγάκι την άλω στα περιγράμματα, και όταν η μία από τις λήψεις γίνεται με αργή ταχύτητα, να μην σου κουνηθούν παραπάνω πχ τα σύννεφα. Εδώ σου έχουν βγει φλου. Αν ήταν μεγαλύτερη η έκθεση, να φαίνεται η κίνησή τους, δεν θα πείραζε -ίσα-ίσα.

Καταρχην σε ευχαριστω πολυ για τις παρατηρησεις. Οταν λες άλω στα περιγράμματα, αναφερεσαι στα συννεφα; Μηπως δεν εγινε καλο align εκει; Αν θυμαμαι καλα το HDR δουλεψε πιο πολυ στα δεντρα κ στο γρασιδι που ηταν λιγο σκοτεινο. Αλλου δεν μπορω να εντοπισω halo με τα απειρα μου ματια...Βοηθεια;;

Last edited:
Απάντηση: Landscape Photography

Sharpened%20version12.JPG

teo τα panorama(ta) σου είναι 1 και 1... όλα πανέμορφα

κάνεις κάτι άλλο πέρα από την αντίστοιχη επιλογή στην κάμερα;

teo τα panorama(ta) σου είναι 1 και 1... όλα πανέμορφα

κάνεις κάτι άλλο πέρα από την αντίστοιχη επιλογή στην κάμερα;

Χαιρομαι που σου αρεσαν :) Πανοραμα κατευθειαν απο την μηχανη πηρα μονο σε αυτο που ανεβασα στην κατηγορια συννεφα. Τα υπολοιπα ειναι διαδοχικες ληψεις που τις ενωσα με το Microsoft ICE. Καποια χοντρα λαθη που εκανε τοπικα σε γραμμες οριζοντα μπορεσα κ τα διορθωσα με clone stamp, αλλα γενικα εκανε πολυ καλη δουλεια το ICE (το παλιο ομως οχι αυτο με το καινουριο interface).
Πριν ομως απο την ενωση των καρε σε πανοραμα, να πω οτι ηταν κ η πρωτη μου προσπαθεια για bracket 3 ληψεων με 2 στοπ διαφορα το καθενα κ μετα τις δουλεψα στο photomatix.

Last edited:

σε ευχαριστώ πολύ για την εξήγηση - αυτό της μηχανής είναι ίσως ένα κλικ πιο κάτω από τα δύο προηγούμενα της λίμνης που τα έχεις επεξεργαστεί, αλλά δεν παύει να είναι πολύ όμορφο

σε ευχαριστώ πολύ για την εξήγηση - αυτό της μηχανής είναι ίσως ένα κλικ πιο κάτω από τα δύο προηγούμενα της λίμνης που τα έχεις επεξεργαστεί, αλλά δεν παύει να είναι πολύ όμορφο

:2thumb22sup:

Ζήλεψα από τον συμφορουμίτη που ανέβασε φωτό από την Τράπεζα στην Πελοπόννησο.

Αυτή είναι η κανονική την οποία δεινοπάθησα να την συνεφέρω καθώς την είχα τραβήξει με την Nikon D90 όταν χρησιμοποιούσα έναν Sigma 28-70mm f/2,8 ο οποίος δεν συνεργαζόταν με την μηχανή σωστά με αποτέλεσμα να υποεκθέτει κατά ένα stop ή παραπάνω, με ότι συνεπάγεται αυτό σε επίπεδο θορύβου.

Trapeza Beach by Panagiotis Adamopoulos, on Flickr

Και φυσικά (για εμένα), η HDR Version.

Trapeza Beach (HDR) by Panagiotis Adamopoulos, on Flickr