Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Πολυ ωραια!! Που ειναι;;

Ο Μεσσηνιακός κόλπος και το παραλιακό κομμάτι της Καλαμάτας είναι Θοδωρή

Και φυσικά (για εμένα), η HDR Version.

Παναγιώτη όμορφο κάδρο αλλά εγώ προσωπικά θα διάλεγα την απλή έκδοση.

Ζήλεψα από τον συμφορουμίτη που ανέβασε φωτό από την Τράπεζα στην Πελοπόννησο.

Αυτή είναι η κανονική την οποία δεινοπάθησα να την συνεφέρω καθώς την είχα τραβήξει με την Nikon D90 όταν χρησιμοποιούσα έναν Sigma 28-70mm f/2,8 ο οποίος δεν συνεργαζόταν με την μηχανή σωστά με αποτέλεσμα να υποεκθέτει κατά ένα stop ή παραπάνω, με ότι συνεπάγεται αυτό σε επίπεδο θορύβου.
kr

η "κανονικη" +1 (λιγο τα highlights χαμηλα)

Ζήλεψα από τον συμφορουμίτη ..
Αυτή είναι η κανονική την οποία ....

Σχετικά με τις 2 φωτογραφίες σου θα προτιμούσα και εγω την 1η, "την κανονική". Η HDR ενώ μπορεί να βοηθήσει λίγο στα σύννεφα και ίσως και την θάλασσα, σκοτώνει το φυσκό χρώμα όπως στα δένδρα και την παραλία. Θα μπορούσες φυσικά να κάνεις μια σύνθεση των 2 φωτογραφιών αλλά εδώ το θέμα δεν αξίζει κάτι τέτοιο.

Απάντηση: Landscape Photography

@Constantinos Milonas : Κωνσταντίνε που πήγαν και έχτισαν (άσπρο μάλιστα) κτήριο , εάν το αφαιρούσες θα ήταν wallpaper .

@partizan : Κωνσταντίνε μας ταξιδεύεις σε παραμύθια !!!

Το σπιτάκι το χρειάζομαι εκεί για προσωπικούς λόγους :flipout: ξέρεις, όνειρα και ελπίδα ότι υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα και σήμερα ζουν σε έναν άλλο κόσμο και το πρωί που ξυπνάνε δεν βλέπουν την κυρα Λενη απέναντι να απλώνει τα στρώματα.
Ο αμέσως επόμενος λόγος είναι ότι θέλω κάτι να σπάει το τοπίο και να πέφτει αλλού το μάτι.

Απάντηση: Re: Landscape Photography

Το σπιτάκι το χρειάζομαι εκεί για προσωπικούς λόγους :flipout: ξέρεις, όνειρα και ελπίδα ότι υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα και σήμερα ζουν σε έναν άλλο κόσμο και το πρωί που ξυπνάνε δεν βλέπουν την κυρα Λενη απέναντι να απλώνει τα στρώματα.
Ο αμέσως επόμενος λόγος είναι ότι θέλω κάτι να σπάει το τοπίο και να πέφτει αλλού το μάτι.

Συμφωνώ κι επαυξάνω! Μάλιστα καταλαμβάνει λιγότερο από το ιδανικό μερίδιο στο κάδρο, ήθελε να προβάλλεται κι άλλο, έτσι όπως είναι μπορεί και να το προσπεράσεις. Ήθελε ελαφρώς μεγαλύτερο, και λίγο πιο μέσα στο κάδρο, ίσα-ίσα να μην είναι πρωταγωνιστής, αλλά όχι και ταπεινός ρολίστας.

Re: Απάντηση: Re: Landscape Photography

Συμφωνώ κι επαυξάνω! Μάλιστα καταλαμβάνει λιγότερο από το ιδανικό μερίδιο στο κάδρο, ήθελε να προβάλλεται κι άλλο, έτσι όπως είναι μπορεί και να το προσπεράσεις. Ήθελε ελαφρώς μεγαλύτερο, και λίγο πιο μέσα στο κάδρο, ίσα-ίσα να μην είναι πρωταγωνιστής, αλλά όχι και ταπεινός ρολίστας.

+1

Πολύ ωραία Κωνσταντίνε!

Ας την βάλω εδώ.
Αρχικά σκέφτηκα να φτιάλω ένα νήμα για long exposure αλλά πολλές τέτοιες φωτογραφίες ταιριάζουν και σε πολλά άλλα νήματα

Under the pier
by Iosif Michael, on Flickr

Καιρό είχα να postάρω.
Αν την είχα ξαναβάλει συγχωρέστε με!

santorinioiawindmills.jpg