Φωτογραφία τοπίου

Απάντηση: Landscape Photography

Δεν τα πάει καλά με την "καθαριότητα " (κάπου είχε πει πως δεν τον χαλάνε κάποια αντικείμενα στις φώτο) ο Κώστας.
Εδώ που τα λέμε και εμένα με κουράζει μόνο που σκέφτομαι πως μετά την φωτογράφιση πρέπει να καθίσω να επεξεργαστώ.

From m2 note with Tapatalk

Re: Landscape Photography

Γι αυτο καλο ειναι να καθαριζουμε στο καδραρισμα μια κ εξω πριν το κλικ. Σημαντικο για οποιον βαριεται το pp

Στάλθηκε από το Lenovo P1ma40 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γι αυτο καλο ειναι να καθαριζουμε στο καδραρισμα μια κ εξω πριν το κλικ. Σημαντικο για οποιον βαριεται το pp

Ναι μεν, αλλα αυτό που λες δεν μπορεί να εφαρμοστεί παντού. Πχ μπορεί να ήθελε κάποιος όλο το δρομάκι στο κάδρο κ όχι να το κόβει στην μέση για να αποφύγει τα κλαδιά.
Εκεί το pp είναι μονόδρομος κ καθόλου χρονοβόρο

Ναι μεν, αλλα αυτό που λες δεν μπορεί να εφαρμοστεί παντού. Πχ μπορεί να ήθελε κάποιος όλο το δρομάκι στο κάδρο κ όχι να το κόβει στην μέση για να αποφύγει τα κλαδιά.
Εκεί το pp είναι μονόδρομος κ καθόλου χρονοβόρο
Προχωρας 3 βηματα και τα κλαδια φευγουν φιλε μου και γενικα ενα σωρο πραγματα μπορεις να κανεις για να διορθωθουν αυτες οι ατελειες. Δηλαδη 50 χρονια πριν τι εκαναν; τραβουσαν κλαδακια και ελεγαν θα το σβησω αργοτερα στο σκοτεινο θαλαμο;; προσωπικα θα απερριπτα το καδρο και θα εκανα 2 3 βηματα προς πασα κατευθυνση ωστε να διορθωθει λιγο. Αλλα οπως βολευει τον καθεναν

Προχωρας 3 βηματα και τα κλαδια φευγουν φιλε μου και γενικα ενα σωρο πραγματα μπορεις να κανεις για να διορθωθουν αυτες οι ατελειες. Δηλαδη 50 χρονια πριν τι εκαναν; τραβουσαν κλαδακια και ελεγαν θα το σβησω αργοτερα στο σκοτεινο θαλαμο;; προσωπικα θα απερριπτα το καδρο και θα εκανα 2 3 βηματα προς πασα κατευθυνση ωστε να διορθωθει λιγο. Αλλα οπως βολευει τον καθεναν

Συμφωνω! Απλα πολλες φορες, δεν υπαρχει δυνατοτητα ουτε για μισο βημα, οπως πχ στην περιπτωση του Ιωσηφ με τους Ευζωνες, οποτε ευτυχως που δεν ειμαστε στην εποχη του σκοτεινου θαλαμου -bye-

Παιδια λογικα δε το προσεξε, διαφορετικα θα τοχε βγαλει. Τωρα λιγο κροπ και ολα καλα, το καδρο δε χαλαει, μη τρελενεστε.

Απάντηση: Landscape Photography

Η φωτογραφία είναι τέχνη αφαιρετική. Ανάλογα τι θες να δείξεις αυτά κρατάς στο κάδρο σου, απομονώνεις από μια μεγάλη ήδη υπάρχουσα σκηνή (ανάλογα την διάθεση/πρόθεση σου ) τα ανάλογα στοιχεία που θες να αναδείξεις.

Παιδια λογικα δε το προσεξε, διαφορετικα θα τοχε βγαλει. Τωρα λιγο κροπ και ολα καλα, το καδρο δε χαλαει, μη τρελενεστε.

Μα γενικα μιλαμε οχι ειδικα για του Κωστα! Απλα του Κωστα ηταν η αφορμη

Συμφωνω! Απλα πολλες φορες, δεν υπαρχει δυνατοτητα ουτε για μισο βημα, οπως πχ στην περιπτωση του Ιωσηφ με τους Ευζωνες, οποτε ευτυχως που δεν ειμαστε στην εποχη του σκοτεινου θαλαμου -bye-
Στην περιπτωση του ιωσηφ αλλαζεις καδρο. Πας 2 βηματα μπροστα και απο 5 ευζωνες τους κανεις 3 και εχεις παλι πολυ δυνατη φωτογραφια. Δεν ξερω αν εχετε ακουσει για το rule of odds?? Το να εχεις μονο αριθμο θεματων στο καδρο πχ 3 ατομα αντι για 2 η 5 ατομα αντι για 4 η 7 αντι για 6 κτλ κανει πολυ πιο δυνατη φωτογραφια απο το να ηταν ζυγος ο αριθμος. Anyway δεν εγινε κατι, και το πιο πιθανον ειναι τα κλαδακια να εμειναν στο καδρο λογο του οτι χρησιμοποιησε dslr με λιγοτερο απο 100% καλυψη στο viewfinder. Τυχαινει σε ολους

η φωτο ειναι ηδη κροπαρισμενη,
απλα δεν το προσεξα, και βαρεθηκα να τη ξανα ανεβασω

πισω/μπροστα δεν επαιζε... ειχα γινει μουσκεμα και ειμουν γυμνος και χωρις παπουτσια
φωτογραφιζα απο την πορτα:flipout:

παντος και στην εποχη του σκοτεινου θαλαμου εκανες οτι ηθελες
αρκει να πηγαινες στο εργαστηριο και οχι στον γειτονα σου φωτογραφο