Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Σας ευχαριστω πολυ! Πραγματικα τα modes του μετρανε πολυ και σε ορισμενες συνθηκες οι φωτογραφιες που προκυπτουν ειναι good enough.

Πρώτη βόλτα του έτους 2018 στην Βάρκιζα και μετά από έναν πρωινό καφέ πήγαμε στην πεντακάθαρη παραλία όπου οι θαραλαίοι της παρέας έκαναν την βουτιά τους. Πλέον η μέρα μεγαλώνει (έστω και κατά ένα λεπτό την ημέρα) και σε πείσμα της εποχής προτιμούμε να χαιρόμαστε την θάλασσα

Μύρισε θάλασσα, δυστυχώς έχω τουλάχιστον 5 χρόνια να πάω προς τα εκεί...

Κώστα, oύτε η μιά ούτε η άλλη είναι σωστές και σου έχουν ξεφύγει τελείως τα χρώματα λόγω HDR με αποτέλεσμα να έχεις δυο εκδοχές του ουρανού μη φυσικές, η μια σε πασινο-τυρκουάζ και η άλλη σε μπλέ-τυρκουάζ (καμπινεδί που λέμε). Νομίζω ότι ο λόγος είναι ότι δεν μπορείς να βρείς καν την ισορροπία του λευκού (White Balance). Εαν δεν μπορείς, μια επιλογή είναι να διορθώσεις κυρίως τη ματζέντα απόχρωση ώστε κάπως να αρχίσει να έρχεται στα φυσιολογικά της. Εαν πάλι όχι, τότε διορθώνεις τα χοντρά πχ αποχρωματίζεις τα σύννεφα, διορθώνεις την τονικότητα, δίνεις σωστά χρώματα στο ηλιβασίλεμα και τα κτίρια. Το θέμα & το κάδρο είναι πολύ καλά και αξίζουν να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις (Προσωπικά αποφεύγω τις HDR γιατι δίνουν τέτοια αποτελέσματα)

Last edited:

Ευχαριστώ Costa για τις παρατηρήσεις θα το παλεψω πάλι, ειδικά σε hdr ειναι οι πρωτες μου προσπάθειες...

serreos73 η λήψη έχει γινει απ τον απέναντι πύργο τον montparnasse σε 5 διαφορετικες φωτογραφίες με διαφορετική έκθεση (χωρις καποιο app) /// μάλιστα οι λήψεις ειναι πίσω απο τζάμι

ναι την έχω βγάλει και χωρίς HDR

Montparnasse Tower View (no HDR) by Konstantinos Kefalas, on Flickr

Φίλε είναι εξαιρετική! Χωρίς να έχω πολλές γνώσεις και σίγουρα λιγότερες από κάποιους που σχολίασαν, θα λεγα ότι θα ήταν ωραία αν κρατούσες τα κτήρια από τις πρώτες με το hdr και τον ουρανό από την τελευταία! Με λίγο Photoshop νομίζω πως το καταφέρνεις! Όπως κι αν έχει, παραμένει φοβερό κάδρο πάντως

Απάντηση: Landscape Photography

η ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι στο συγκεκριμενο καδρο δεν χρειαζεται hdr..αλλα λιγη επεξεργασια να γινουν τα χρωματα λιγο πιο ζεστα στο ματι αλλα και ετσι ειναι πιο φυσικα τα χρωματα απο αυτο που εκανε το hdr

Re: Απάντηση: Landscape Photography

η ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι στο συγκεκριμενο καδρο δεν χρειαζεται hdr..αλλα λιγη επεξεργασια να γινουν τα χρωματα λιγο πιο ζεστα στο ματι αλλα και ετσι ειναι πιο φυσικα τα χρωματα απο αυτο που εκανε το hdr

Συμφωνώ κι εγώ.

Στην φωτογραφία έχουν αποτυπωθεί τα πάντα. Το δυναμικό εύρος του αισθητήρα έχει καταγράψει όλες τις φωτεινές και πιο σκοτεινές αντιθέσεις. Αλλά και το τοπίο δεν έχει ακραίες αντιθέσεις.

Λίγο dehaze και μια πιο ζέστη απόχρωση θα ήταν αρκετά για να γίνουν λίγο πιο έντονες οι αντιθέσεις. Εξαιρετική εικόνα, κάδρο, αλλά και στιγμή λήψης.

+1 και επειδή το dehase θα σκοτεινιάσει λίγο τα μαύρα, μπορείς μετά να τα ανοίξεις λίγο κατά το δοκούν...

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk