Φωτογραφία τοπίου

Απάντηση: Landscape Photography

Πολύ ωραίο υλικό παιδιά.
Στη Σαντορίνη μου άρεσαν αυτές χωρίς hdr.
Κώστα ωραία από το καραβάκι. Ιωσήφ άψογος.

Re: Landscape Photography

Ιωσηφ ενω σαν καδρο και αποτελεσμα μου αρεσει πολυ, στις γωνιες και κυριως στην πανω αριστερα εχει μια καπως...περιεργη υφη. Σαν πιξελιασμενο καπως θα το περιεγραφα. Ξερεις απο τι ειναι; Πχ απο φιλτρο, λογω επεξεργασιας ή κατι αλλο;

Καταλαβαίνω τι εννοείς.
Είναι λόγω της χρήσης του super stopper (15 stop - lee filter).
Όποτε το χρησιμοποιώ έχω δυστυχώς αυτό το φαινόμενο στις γωνιές.
Έχω μιλήσει μαζί τους και το μόνο που μου πρότειναν είναι να ενεργοποιήσω την αποθορυβοποίηση σε μακράς έκθεσης λήψεις.
Αν και εκνευριστικό, γιατί πρέπει να περιμένεις όση ώρα κρατούσε η λήψη χωρίς να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη μηχανή, το ενεργοποίησα.
Μειώθηκε κάπως το πρόβλημα, αλλά είναι υπαρκτό.
Εδώ φαίνεται έντονα, γιατί ήταν αρκετά σκοτεινές οι γωνιές και στην επεξεργασία φάνηκε εντονότερα.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Κριμα να το χαλαει εστω και λιγο αλλα τα φιλτρα μαλλον εχουν και τα αρνητικα τους. Ισως αν το επαιζες "καλλιτεχνικα" με λιγο βινιεταρισμα να το καλυπτε, ειδικα απο τη στιγμη που το ηλιοβασιλεμα (αρα και το επικεντρο του ενδιαφεροντος) βρισκεται κεντρικα και συνεπως θα οδηγουσες πολυ αποτελεσματικα το βλεμμα ακριβως εκει που πρεπει καλυπτοντας παραλληλα και την αδυναμια αυτη.

nios ωραία πανοράματα παρότι ο καιρός δεν βοήθησε...

Ιωσήφ πολύ καλές, ειδικά η τελευταία!

28062370368_6f3160cc9a_c.jpg
[/url]Gropa fields by Dimitris Zampakas, on Flickr[/IMG]

Re: Απάντηση: Landscape Photography

Έχω την τύχη να ζω σε φανταστικό σημείο στη νότια Πίνδο για Landscape photography. Είναι σχετικά δύσκολο τοπίο για φωτογράφηση αλλά αμα το ζορίσεις το θέμα κάτι γίνεται

κεκτημένη ταχυτητα, απάντησα σε λάθος ποστ. Πιστεύω ανέβηκα λεβελ με αυτη τη φωτό, θα κηνυγάω τα σύννεφα περισσότερο αυτη τη φορά, θα βλέπω βροχή και θα βγαίνω

Last edited: