Φωτογραφία τοπίου

Ιωσήφ πολύ καλές όπως συνήθως και οι δύο.
Γιώργο θέλουν λίγο προσπάθεια τα κάδρα σου.

Καλημερα Παναγιωτη.Μπορεις να φτιαξεις τα καδρα;

Απάντηση: Re: Φωτογραφία τοπίου

Μακάρι στο μέλλον να υπάρχει διαθέσιμη η φωτό τηλεμεταφοράς , να πατάς επάνω και να σε πηγαίνει στο σημείό μηδέν που τραβήχτηκε. Οκ έχουν αρχισει και βάζουν gps κοντά είμαστε :grandpa: όπως και ναναι η φωτογραφία σου με ταξίδεψε εκεί έστω και νοερά.

Re: Απάντηση: Re: Φωτογραφία τοπίου

Χα χα... Σε ευχαριστώ Κώστα για τα καλά σου λόγια. Αυτό με την τηλεμεταφορά πάντως το έχω πει άπειρες φορές βλέποντας φωτογραφίες..! Είναι και ένας λόγος που μου αρέσει η φωτογραφία γενικότερα.Μπορείς να ταξιδέψεις σε όμορφα σημεία, έστω και νοερά.

Πολύ καλό ως θέμα καθώς και η απόχρωση του μονόχρωμου αλλά είναι υπερβολικά 'πειραγμένη' στο Photoshop: Ο ουρανός έχει πειραχθεί τόσο πολύ που αριστερά το πεύκο έχει μαλλιάσει το καημένο. Θα έλεγα ότι εαν θέλουμε να σκουρύνουμε τον ουρανό, τότε η επιθυμητή πόλωση μπορεί να γίνεται και με ποιό φυσικό τρόπο (πχ κατά την λήψη της φωτογραφίας) όπου ως αποτέλεσμα θα κολακεύσει καλύτερα το θέμα.

Ένα RED 25A φίλτρο συνήθως κάνει πολύ καλή δουλειά στο Α/Μ στο να σκουραίνει τον ουρανό.

Ποιο απλή τεχνική είναι να έχουμε τον ήλιο στην πλάτη μας και να χρησιμοποιούμε μικρό διάφραγμα. Εαν δεν είναι τόσο βολικά τα πράγματα, μπορούμε είτε να φωτογραφίσουμε με 2 λήψεις (μια με 2-3 stop κάτω για τον ουρανό και μια κανονική για το τοπίο τις οποίες μετά θα ενώσουμε) είτε να χρησιμοποιήσουμε polarized ή red filters (προσωπικά τα αποφεύγω).

πολύ σωστά , στη συγκεκριμένη φωτό έχει κάνει χρήση αρκετά κλειστού διαφράγματος f11 , από εκεί και πάνω σε crop αισθητήρα πέφτει σημαντικά η ποιότητα εικονας λόγω περιθλασης . Ήδη στο βάθος το βλέπω έντονα αυτό στις σκαλωσιές στη συγκεκριμένη.

Εγώ για τέτοιο εφέ (σκούρο ουρανό) θα κάνω χρήση υπέρυθρης μηχανής με φίλτρο 720-850nm. Περιμενω πως και πως την νέα αγορά μου μια full spectrum G3 να ξεδώσω λίγο.