Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Τις ξαναποσταρω αφου δεν ανοιγαν πραγματι....:drummer:

Attachments

• IMG_1277sad.jpg
    IMG_1277sad.jpg
    34.6 KB · Views: 29
  • IMG_1076b.jpg
    IMG_1076b.jpg
    44 KB · Views: 34
  • IMG_1000b.jpg
    IMG_1000b.jpg
    43.2 KB · Views: 31

Ωραιες ειναι για πρωτες αποπειρες.
Στα τοπια προσεχε λιγο να μη γερνει ο οριζοντας.

Απο το μερος αυτο εχω ποσταρει αρκετες φορες φωτογραφιες:blush:

Βασικα μου αρεσει και πηγαινω εκει και χαλαρωνω καπως,(οχι απαραιτητα για να βγαλω φωτογραφιες),σαν μια μικρη αποδραση στη φυση.Κραταω βεβαια συνηθως και τη φωτογραφικη μηχανη και πειραματιζομαι με τη φωτογραφηση του τοπιου.
Ειναι ομορφα εκει γιατι ακριβως απεναντι εχει και παραλια,και τον χειμωνα δεν εχει κοσμο και ειναι πολυ ηρεμα και ατμοσφαιρικα(το καλοκαιρι γινεται χαμος γιατι ειναι 5 λεπτα απο τα Μαλλια...)

img7580v.jpg

img7582.jpg

img7583e.jpg

Η δεύτερη έχει προοπτικές αν την έπαιρνες απο πιο ψηλά και μακριά, ώστε να τονίσεις την αντίθεση του κίτρινου με το πράσινο όπως αρχίζει το χορτάρι. Με λίγο πιό ανεβασμένο κόντραστ και κορεσμό όμως γιατί τώρα είναι λίγο φλατ νομίζω.

Την τρίτη νομίζω την έχεις ξανανεβάσει, μου άρεσε η προηγούμενη επεξεργασία πιο πολύ.

Ωραίο μέρος για φωτογραφία φαίνεται, ίσως να προσπαθούσες να "κρύψεις" τα βουνα απο το κάδρο. Αν δεν είναι χιονισμένα, βαραίνουν πολύ την εικόνα έχω την εντύπωση...

Ευχαριστω Αλεξη για τα σχολια:smile:

Την δευτερη δε γινεται να την παρω απο πιο ψηλα γιατι ειναι σωπατα εκει.
Επισης δε γινεται απο πιο μακρια γιατι εχει δρομο μπροστα και αλλα στοιχεια που επιβαρυνουν το καδρο κατα την αποψη μου.

Και τις τρεις τις εβγαλα χθες,η αλλη που λες ηταν απο περυσι.

Ευχαριστω παντως για τις αποψεις,το βρισκω ενδιαφερον να ακουω πως βλεπουν τις φωτογραφιες μου οι αλλοι,και τι να προσεχω ισως αλλες φορες για να βελτιωνω τις ληψεις.

Άποψή μου -η θέση που φωτογραφίζεις δεν προσφέρεται. Δεν υπάρχει θέμα στη φωτογραφία σου έτσι, έχεις τα ψηλά καλάμια σκέτα, και τα βουνά να κρύβονται ασφυκτικά πίσω τους. Θέλει να ανεβείς κάπου τουλάχιστον 2-2,5 μέτρα ψηλότερα (σκάλα; ) να πάρεις τις καλαμιές από πάνω να φεύγουν προς τα βουνά. Έτσι όπως είναι, με κάνει να θέλω να σηκωθώ στις μύτες μπας και δω τίποτα περισσότερο, ενώ ήθελα το θέμα να μου παρουσιαστεί πιάτο.

Σκαλα?:laugh:

Εδω ετσι απλα που καθομαι και φωτογραφιζω εκει,σταματαει ο κοσμος και κοιταει,φαντασου να βαλω και καμια σκαλα!

Ευχαριστω παντως για τις ιδεες,να τα εχω υποψιν μου σε καποιες επομενες φωτογραφικες εξορμησεις-bye-

Σκαλα?:laugh:

Εδω ετσι απλα που καθομαι και φωτογραφιζω εκει,σταματαει ο κοσμος και κοιταει,φαντασου να βαλω και καμια σκαλα!

Ευχαριστω παντως για τις ιδεες,να τα εχω υποψιν μου σε καποιες επομενες φωτογραφικες εξορμησεις-bye-

Να μην σε νιαζει και πολυ τι κανουν οι αλλοι, το καδρο ειναι που μετραει, εγω μερικες φορες ξαπλωνω κιολας στα χωματα , γρασιδια:))
Με την σκαλα λιγο δυσκολο να κυκλοφορεις, αλλα μπορεις να ανεβεις σε κανα δεντρο η καμια πετρα....

Απάντηση: Landscape Photography

Άλογο καβαλάς; :D
Εδώ ο αρχηγός των τοπίων Ansel Adams και η πατέντα του. Έτσι κέρδιζε το κατάλληλο ύψος που χρειάζονταν για τις μυθικές εικόνες του.

attachment.php

Attachments

• ansel and his car.jpg
    ansel and his car.jpg
    33.6 KB · Views: 174

Να μην σε νιαζει και πολυ τι κανουν οι αλλοι, το καδρο ειναι που μετραει, εγω μερικες φορες ξαπλωνω κιολας στα χωματα , γρασιδια:))
Με την σκαλα λιγο δυσκολο να κυκλοφορεις, αλλα μπορεις να ανεβεις σε κανα δεντρο η καμια πετρα....

Να ξαπλωσω ναι,αλλα να ανεβω και στο δεντρο....!!!!Ασε μη φαω καμια σαβουρδα και εχουμε αλλα:laugh:

Τωρα μαλλον του χρονου θα ξαναπαω εκει.Φευγω σημερα για Αθηνα-bye-

Re: Απάντηση: Landscape Photography

Άλογο καβαλάς; :D
Εδώ ο αρχηγός των τοπίων Ansel Adams και η πατέντα του. Έτσι κέρδιζε το κατάλληλο ύψος που χρειάζονταν για τις μυθικές εικόνες του.

attachment.php

Χα χα,Βασιλη το σκεφτηκα οτι το αυτοκινητο θα βοηθουσε σε αυτο που λετε,αλλα δε προκειται να ανεβω,μη βουλισει καμια λαμαρινα και παθει τιποτα μετα ο πατερας μου!!!

Re: Απάντηση: Landscape Photography

Χα χα,Βασιλη το σκεφτηκα οτι το αυτοκινητο θα βοηθουσε σε αυτο που λετε,αλλα δε προκειται να ανεβω,μη βουλισει καμια λαμαρινα και παθει τιποτα μετα ο πατερας μου!!!

Βάλε σχάρα. Και έχεις και ωραίο dolly αμα πάρεις βιντεοκάμερα :idea:

Ωραιες ειναι για πρωτες αποπειρες.
Στα τοπια προσεχε λιγο να μη γερνει ο οριζοντας.

Σ'ευχαριστω παρα πολυ!
Θα προσπαθησω να βελτιωθω...:BDGBGDB55:

cheerz, εχω βγαλει αρκετες, αλλα αυτη μαλλον ηταν η πιο ενδιαφερον

μια με τριποδο, καιρο εχω να το βγαλω, ολο ομπρελες κραταει:))

4281793283_418846e7bb_o.jpg

Δεν ειναι καθολου ασχημη,απλως κατι λιγακι δε μου καθεται πολυ καλα στο ματι,ισως ειναι η συνθεση(?),μηπως αν δεν ειχες κροπαρει και κρατουσες τις αρχικες αναλογιες της εικονας,εχοντας αφησει και λιγακι "αερα" αριστερα(οχι ομως πολυ),και δεξια επισης να ειχες λιγο ακομη θεμα,καθως και λιγο περισσοτερο ουρανο,ο οποιος να ηταν και λιγο πιο ενδιαφερον.

Παρολα αυτα ειναι πιστευω καλη προσπαθεια,δεν ειναι καθολου ασχημη,μου αρεσει και η χρωματικη αποψη,απλα ειπα και μια γνωμη-bye-

Αριστερα ειχε ενα τεραστιο βραχο, για αυτο δεν εχει πολυ χωρο απο αριστερα. Μαλλον θες καθετο καδρο, εχω και απο αυτο:)