Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Τελευταίες καλοκαιρινές.. :(

hhrt3.jpg

hhrt2.jpg

hhrt.jpg

Λεει τιποτα καμια απο τις παρακατω, η τσαμπα την παλευω ?

attachment.php

attachment.php

Βασικα, δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται και χαλανε τοσο πολυ οταν τις ανεβαζω εδω...

Απάντηση: Landscape Photography

Ντίνο μήπως έχεις χρωματικό προφίλ άλλο απο το sRGB, πχ AdobeRGB, ΑppleRGB, ColorMatchRGB , ProPhoto?
Eάν ναι τότε πρέπει να κάνεις στο photoshop Edit> convert to profile> sRGB IEC61966-2.1 ή πηγαίνεις στο file> save for web.
To προφιλ sRGB είναι συμβατό με το web

Συμπιέθηκαν πολύ 95Κb, 77Kb. Αν τις ανέβαζες με μικρότερο μεγεθος απο 200Kb Θα γλύτωνες την συμπίεση.

Σου χάλασαν και τα χρώματα ?. Μηπως τις είχες σε άλλο colorspace απο το sRGB ?.

Τι διάφραγμα είχες και πού εστίασες ??

Μια ακρούλα νερό ... ή καθόλου ή περισσότερο.

Ορίζοντας στο 1/3 οχι στο 1/6. Ηθελε από πιο χαμηλά ...

Σηκώνουν sharpnes & μπόλικο saturation.

Μάλλον δικιά μου ιδιοτροπία αλλά θέλω η λιακάδα να δείχνει για λιακάδα. Σαν του Racer.

attachment.php

Προχειρα στο Irfanview για πιο λιακάδα. Μου ξέμεινε και μια ακρούλα, ήθελε και λιγο στριψιμο για να φύγει χωρις να κοπεί πολύ η γραμμή στην άμμο.

Attachments

• IMG_7629b.jpg
    IMG_7629b.jpg
    171.3 KB · Views: 164
Last edited:

Βασικα, δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται και χαλανε τοσο πολυ οταν τις ανεβαζω εδω...

Οι δικές μου πάντως και σε AdobeRGB δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα. Αν αφαιρέσεις τα exif data θα γλυτώσεις κι άλλη συμπίεση.

Πραγματικά ατμοσφαιρική. Θα ήθελα να δω και την εγχρωμη από περιέργεια περισσότερο

Αντιθέτως εγώ δεν βλέπω κάτι το ιδιαίτερο σε αυτή τη φωτογραφία. Και το εντοπίζω στο δεξί μπροστινό πλάνο που είναι άδειο. Δεν έχει κάτι που να κρατήσει το μάτι εκεί, ή να το οδηγήσει στο βάθος, στο κέντρο της φωτογραφίας.

Προσωπικά αν είχα τέτοιο πρόβλημα θα έβαζα ένα κουβαδάκι, βατραχοπέδιλα, ένα μεγάλο ξύλο, κάτι τέλος πάντων.

Αντιθέτως εγώ δεν βλέπω κάτι το ιδιαίτερο σε αυτή τη φωτογραφία. Και το εντοπίζω στο δεξί μπροστινό πλάνο που είναι άδειο. Δεν έχει κάτι που να κρατήσει το μάτι εκεί, ή να το οδηγήσει στο βάθος, στο κέντρο της φωτογραφίας.

Προσωπικά αν είχα τέτοιο πρόβλημα θα έβαζα ένα κουβαδάκι, βατραχοπέδιλα, ένα μεγάλο ξύλο, κάτι τέλος πάντων.

Όντως, όσον αφορά το "άδειασμα" του πλάνου αλλά και πάλι, κάτι με οδηγεί στο βάθος και ίσως να είναι το "φίδι" που δημιουργούν τα κύματα, αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος....

Πάντως η Α/Μ είναι με διαφορά καλύτερη....IMHO...-bye-

λεπον ,ας τοποθετηθώ και εγώ στην φωτο μου!:D
Καταρχας η επιλογή μου ήταν και είναι η μ/α.
Το "άδειασμα" του πλάνου
α) στο μ/α δεν "ενοχλεί" και
β) ένα "κάτι τέλος πάντων" στην γωνιά μάλλον θα μου χάλαγε αυτό το κάτι τις που καταλήγει στο βάθος!
Έμενα ετσι μου γράφει στο μάτι, και έτσι μου έγραφε!
Και μιλάω πάντα για το μ/α!
Την χρωματιστή την ανέβασα ,αν προσέξατε ,κατόπιν, αποριας του πως ειναι του φίλου NtinNton!
Τώρα !Η έκθεση περιέχει και την κριτική!Και εκει υπάρχουν αρνητικά και θετικά σχόλια,όλα λοιπόν ευπρόσδεκτα!:grinning-smiley-043