Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Ωραίος ουρανός. Τα υπόλοιπα έχουν χαθεί όμως....

Απάντηση: Landscape Photography

attachment.php

attachment.php

Attachments

• IMG_2059.JPG
    IMG_2059.JPG
    124.6 KB · Views: 186

Ωραίος ουρανός. Τα υπόλοιπα έχουν χαθεί όμως....

ήθελε hdr εκεί, να παει για βραβείο.
μου αρέσει πάντως κι ας είναι λίγο καμένη.

Νικο και οι δυο συνθεσεις πολυ καλες. Μπραβο!

Ας ανεβάσω και εγώ μία φώτο! (από την olympus μ9000 που είχα)

attachment.php

Attachments

• pic.jpg
    pic.jpg
    131.1 KB · Views: 458

Πολύ πολύ ωραία εκτέλεση. Πάντως ήθελε λίγο αέρα δεξιά κι αριστερά για να αναπνεύσει το γεφύρι.

Αλήθεια ποιό είναι και πού βρίσκεται;

ΥΣΤ. Σας ενδιαφέρει να ανοίξουμε ειδικό θέμα μόνο για παραδοσιακά και σύγχρονα γεφύρια;

Απάντηση: Re: Landscape Photography

Πολύ πολύ ωραία εκτέλεση. Πάντως ήθελε λίγο αέρα δεξιά κι αριστερά για να αναπνεύσει το γεφύρι.

Ευχαριστώ πολύ :smile:.. Με την πρώτη ευκαιρία που θα ξαναπάω (με φωτογραφική εννοώ), θα δώσω περισσότερο «αέρα» στο γεφυράκι :rolleyes:.

Αλήθεια ποιό είναι και πού βρίσκεται;

Λιβαδειά - Πηγές Κρύας.

ΥΣΤ. Σας ενδιαφέρει να ανοίξουμε ειδικό θέμα μόνο για παραδοσιακά και σύγχρονα γεφύρια;

Καθόλου άσχημη ιδέα!

Μία ακόμα φώτο (από το ίδιο μέρος).​

attachment.php

Attachments

• P4190122.JPG
    P4190122.JPG
    116.6 KB · Views: 120

Όμορφη Νίκο, μου αρέσει που το πλάγιο φώς πέφτει "ξυράφι" πάνω στα βράχια και οι σκιές δίνουν όγκο και βάθος σε μια εικόνα που βασικά κυριαρχείται απο δύο χρώματα.
Άγριο το τοπίο......

sorry για την παρεμβαση.(αν σε ενοχλησε που δε ζητησα την αδεια σου για την επεξεργασια , τη σβηνω)
αλλα πιστευω μια ζωντανια την ηθελε.Βεβαια δε με βοηθησε το jpg ουτε η τοση μικρη αναλυση της.
Επισης αν αρχικα τραβηχτηκε ετσι και δεν την εκοψες τοτε οκ.Αλλα αν την εκοψες ,ηθελε πιστευω πιο ανοιχτο καδρο λιγο (ειδικα απο τα δεξια.Αλλα μιας και υπαρχει η πινακιδα τοτε εχε σα βαση αυτο.
Οποτε συμφωνα με την πινακιδα το εκανα ετσι :

edit : και μερικες δικες μου :

Attachments

• DSC03762.jpg
    DSC03762.jpg
    98.8 KB · Views: 22
Last edited:

H αληθεια ειναι οτι δεν την πειραξα καθολου. Ηταν στο οριο που πηγαινε να σκοτεινιασει και απο την πλευρα του ηλιου ειχε ενα λοφο που εκρυβε το φως. Γι αυτο πιστευω φαινεται καπως μουντη. Η φωτομετρηση ειναι καλυτερα στο αυτοματο της μηχανης ή με γκρι καρτα; Για να εβγαινε πιο φωτεινη επρεπε να ανεβασω EV;

εγω την φωτομετρηση την οριζω αλλιως.Που φωτομετρω με τον αισθητηρα για να ορισω την ταχυτητα του κλειστρου.Αυτο με την γκρι καρτα που λες το λεω ισορροπια λευκου και συνηθως το κανεις μεσα σε χωρο με λαμπες φθορισμου ωστε να μη βγει αυτο το κιτρινοπορτοκαλοφως
Βεβαια αν τραβας σε raw , μπορεις μετα ανετα να φτιαξεις το wb (ετσι το κανω) απλως το πλεονεκτημα ειναι με την γκρι καρτα οτι τις εχεις ετοιμες :)
οσο για το eV αν μετρουσες στον ουρανο , θα εβγαινε σωστα ο ουρανος και πιο σκοτεινο το τοπιο...αλλιως αν εκανες γενικη φωτομετριση ολου του καδρου τοτε θα μπορουσες να μειωνες λιγο το eV ( πχ -0.7 ) για να αυξησεις λιγο τη ταχυτητα του κλειστρου και να τη παρεις ολη λιιιιγο πιο σκοτεινη,ωστε μετα να την πειραξεις σε καποιο προγραμα.Και ολο αυτο για να μην υπαρχουν καμμενες πληροφοριες.(βλεπεις απο τη καμερα που ειναι το καμμενο και βλεπεις)

Υ.Γ τα παραπανω μπορει να ειναι τελειως λαθος σε γενικη αποψη η να κρυβονται πολλα αλλα απο πισω.(δυνατοτητες μηχανης , γνωση φωτογραφου κλπ) εγω με τον εξοπλισμο μου ( nikon d40 ) ετσι κανω :p

attachment.php

attachment.php

Aπο τον χειμώνα που μας πέρασε!!!

Η πρώτη με το δέντρο είναι αυτή που έχω βάλει σε sephia, απο άλλη οπτική.

Attachments

• DSC_0934.jpg
    DSC_0934.jpg
    163.1 KB · Views: 102
  • DSC_0946-HDR.jpg
    DSC_0946-HDR.jpg
    148.8 KB · Views: 102

Η πρώτη μου αρέσει πολύ! Έχει πολύ καθαρά χρώματα και κάνουν ωραία αντίθεση μεταξύ τους. Ιδιέτερα το κίτρινο του δρόμου μέσα στο πράσινο που οδηγεί το μάτι στο αυτοκίνητο που περιβάλλεται απο το μπλέ! πολύ καλή!

Έχεις βάλει πολωτικό?