Φωτογραφιες απο εξορμιση στο μοναστηρακι.

GoMaR

AVClub Enthusiast
22 January 2007
928
Καλλιθεα
πηγα με 2 φιλους μου (νικονακηδες εννοειται:p) βολτα προς το κεντρο της Αθηνας (Μοναστηρακι κυριως και πηραμε λιγο τον ανηφορο)
Απλως θελω να μοιραστω τις φωτογραφιες γιατι τραβηξα με 2 φακους.
nikon 80-200 2.8 ED και sigma 24-70 2.8 HSM
Ολα αυτα πανω σε D90

nikon 80-200 2.8

οι εντυπωσεις μου ειναι οτι τελικα οι τηλεφακοι θελουν το VR αλλα για να παρεις αξιολογο φακο θες και 3 τσεπες.
Ο συγκεκριμενος μου αρεσε αλλα λιγο στο κοντραστ του δε με ικανοποιησε σε σχεση με τον σιγμα που βγαζει πολυ πιο ζωντανη εικονα.
Το 2.8 ειναι αλλη φαση αλλα ισως θελει και τις "αντιστοιχες" ρυθμισεις στην μηχανη για να δειξει σωστα ο φακος.
Παντως αν τον βρω μεταχειρισμενο (καλη ευκαιρια εννοω)τον τσιμπαω σιγουρα.
πως σας φανηκαν ;

Υ.Γ η φωτογραφια με τα περιστερια στην αρχη τραβηχτηκαν ετσι :
001_2531_Iasonperisteri.jpg

Καλα ηταν παντως...

εβαλα το λινκ(ειναι απο πανω)
κριμα που δε μπορω να κανω edit και δε μπορω να καταλαβω γιατι τις δειχνει τοσο μικρες.

ο σιγμα ειναι δικος μου εδω και ενα χρονο..πολυ καλος φακος το μονο που με χαλαει ειναι το 2.8 του..Εκει δεν βλεπεται.
μακαρι να ειχε την την ιδια ζωντανια και ο 80-200.Αλλα κραταω μια πισινη μηπως θελει αλλες ρυθμισεις στη μηχανη πανω η μηπως φταινε τα πολλα μμ
Παντως μερικες φορες βαζεις το 2.8 για να παρεις φως αν δε σε νοιαζει η ποιοτητα

οχι δεν ειναι καθολου sharp.πολυ σοφτ φακος.Και οι χρωματικες εκτροπες πιο εντονες.
Αυτα βεβαια μονο στο 2.8 απο ~4 και πανω γινεται μια χαρα
Γιατι δε κοιτας λυσεις οπως sigma 17-70 2.8 -4.0 OS τον καινουργιο ;
Η θες και φακο για FF? αλλα τελως παντων ξεφευγουμε απο το θεμα..Αν θελετε μπορω να ξαναβαλω τις φωτογραφιες με imges tags να φαινονται μεγαλες..

μιας και εισαι Ν.Ηρακλειο και εγω Καλλιθεα :p αν θες καποια στιγμη να βρεθουμε να τον τεσταρεις
/off topic

edit : οι φωτογραφιες ξεχασα να αναφερω οτι ειναι απευθειας απο raw converted σε jpg και αυτοματα resize σε 1024 και δεν εχουν υποστει καθολου επεξεργασια

Last edited:
μιας και εισαι Ν.Ηρακλειο και εγω Καλλιθεα :p αν θες καποια στιγμη να βρεθουμε να τον τεσταρεις
/off topic

edit : οι φωτογραφιες ξεχασα να αναφερω οτι ειναι απευθειας απο raw converted σε jpg και αυτοματα resize σε 1024 και δεν εχουν υποστει καθολου επεξεργασια

Noμιζω οτι ο Γιαννης εχει Canon οπότε το τεστ δεν θα ειναι απόλυτα αντιπροσωπευτικό.
Παντως αν κανονισετε κατι και η δικη μου D90 με τον Tamron 28-75 ειναι στην διαθεσή σας...

Oμως κακά τα ψέματα, οι συγκεκριμενοι third party φακοι εχουν το θεματάκι τους στο f2.8

Οι λυσεις εδώ (αν θελουμε οπωσδήποτε 2.8) ανάλογα με το format ειναι ειτε ο Canon 24-70 f2.8 USM ειτε ο Nikon 24-70 f2.8 AFS VR αλλα κοστίζουν..

Last edited:
και αμα εχεις ολυμπους μια λυση ειναι ο 14-35 στο φ2, και αποτι λενε ειναι πολυ οξυς απο το φ2 κιολας