Φωτογραφιες απο φωτογραφικη βολτα avclub : 27 May 2010

GoMaR

AVClub Enthusiast
22 January 2007
928
Καλλιθεα
Γενικοτερα ηταν πολυ ωραια.Πολλα ακριβα σωματα , πολλοι ακριβοι φακοι και πανω απολα καλη παρεα.

Λοιπον ξεκιναω με 4 που εφτιαξα τωρα.Ολες ειναι HDR με το SNS-HDR home
Ανεβαζω αυτες γιατι με αυτες ηθελα να ασχοληθω πρωτα.Σιγα σιγα θα βαζω κιαλλες...

DSC_0052a.jpg

DSC_0829a.jpg

DSC_0803a.jpg

DSC_0800a.jpg

DSC_2870.JPG

Κι αύριο μέρα είναι.
Εγώ πάντως, λέω να βάλω ακόμα μία και μόνο: Έναν "πιτσιρικά" της παρέας, την ώρα που, βλέποντας κάποιες όμορφες συνομήλικές του με καυτά σορτσάκια και φορώντας στη μηχανή δανεικό φακό 80-200/2.8, μάλλον σκεφτόταν:
-Να τραβήξω τώρα; ... Να μήν τραβήξω;

Τον τράβηξα εγώ όμως... και μάλλον πέτυχα κι άριστη φωτογραφία δρόμου!
Τίτλος; Κάπως έτσι: "Τί ακριβώς κοιτάζει άραγε στο σκόπευτρο ο νεαρούλης φωτογράφος με το μπαζούκα;"
----------------

Αλλά όχι ρέ κουτσομπόληδες! Δέ θα τη βάλω!
Όχι ακόμα τουλάχιστον...

Last edited:
Ας γυρίσουμε για λίγο στο βασικό σκοπό της συναντήσεως μας...

Φωτογραφίες από τον αρχαιολογικό χώρο του Θησείου.

Θα πρέπει να πω στους φίλους που απουσίαζαν ότι μέσα στον αρχαιολογικό χώρο χωριστήκαμε σε δύο ομάδες:

Μία ομάδα (cacau, GoMaR, Greg61, Polleni (από το dpgr) και εγώ) κινήθηκε προς την Στοά του Αττάλου και η άλλη ομάδα (Βλασίδης, Hlias, ncups) προς το Θησείο.

Φωτογραφίες από τη στοά του Αττάλου

attachment.php

φωτό με HDR, γι' αυτό και υπάρχει το είδωλο στους ανθρώπους

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• _IED7363.jpg
    _IED7363.jpg
    55.2 KB · Views: 258
  • _IED7344.jpg
    _IED7344.jpg
    62.3 KB · Views: 258
  • _IED7353_49_50_51_52.jpg
    _IED7353_49_50_51_52.jpg
    50.7 KB · Views: 261
  • _IED7332.jpg
    _IED7332.jpg
    51.1 KB · Views: 255
Πάντα οι συναντήσεις μεταξύ μας είναι πολύ ευχάριστο γεγονός και αυτή η φορά δεν ήταν εξαίρεση. Περάσαμε πολύ καλά, τόσο φωτογραφίζοντας και βολτάροντας στον αρχαιολογικό χώρο όσο και στον καφέ μετά όπου είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για πράγματα που δε γίνεται με το πληκτρολόγιο.
Ο Βλάσης έχει πλέον καθιερωθεί σαν αρχηγός της παρέας αφού με την ευκαιρία της καθόδου του στην Αθηνα συναντιόμαστε, χωρίς αυτόν δεν κάνουμε τελικά :smash:

Ορίστε και μερικές δικές μου και με το καλό στην επόμενη συνάντηση :ernaehrung004:

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• acropoli_1.jpg
    acropoli_1.jpg
    40.8 KB · Views: 208
  • acropoli_2.jpg
    acropoli_2.jpg
    77.5 KB · Views: 207
  • acropoli_3.jpg
    acropoli_3.jpg
    38 KB · Views: 208
  • acropoli_4.jpg
    acropoli_4.jpg
    68.2 KB · Views: 202
και δυο στιγμιότυπα που δεν θα βρείτε στους τουριστικούς οδηγούς...

attachment.php

attachment.php

Attachments

• _IED7413.jpg
    _IED7413.jpg
    112.9 KB · Views: 209
  • _IED7419.jpg
    _IED7419.jpg
    72.1 KB · Views: 208
Μια δυο παρατηρησούλεσ.

1. Οι φύλακεσ στην αρχαία αγορά είναι πολύ ευγενικοί και επαγγελματίεσ κι όχι μόνο με ελληνικά στάνταρντ. Στα εισιτήρια, όταν είδαν 7 άτομα με φωτογραφικό εξοπλισμό 30.000-35.000 ευρώ (μόνο τα δυο σώματα του Polleni στοιχίζουν παραπάνω από 10.000 ευρώ κι είχε 6-7 φακούσ των 1500 ευρώ μαζί του) τρίποδο και μονόποδο, μασ είπαν ευγενικά τί μπορούμε να κάνουμε και τί όχι (π.χ. τί θεωρείται επαγγελματική φωτογράφηση σύμφωνα με το νόμο). Εντόσ του χώρου είχαμε επιτήρηση από απόσταση, αλλά μασ έγινε μόνο μια παρατήρηση (ευγενική) κι είχαν δίκαιο. Μια φύλακασ στο ναό των Αγίων Αποστόλων μασ παρότρυνε να μπούμε στο ναό για φωτογράφηση και μάλιστα μασ θύμισε (σε μένα και τον Γρηγόρη) ότι η τοιχογραφία στον κεντρικό τρούλο είναι εξαιρετική και ότι αξίζει να τη φωτογραφίσουμε. Φεύγοντασ μασ χαιρέτισαν ευγενικά.

2. Πρέπει να αγοράσω καινούριο παντελόνι. Έχω χάσει 7 κιλά και πρέπει να αλλάξω νούμερο. Είναι φανερό στισ φωτο... :grandpa:

3. Ελπίζω την άλλη φορά να υπάρχουν περισσότερεσ μηχανέσ CANON στην παρέα, διότι ακόμη και σε συντάντηση του club των nikonians στην Ελλάδα βλέπεισ λιγότερο ποσοστό μηχανών τησ ΝΙΚΟΝ.

ΥΣΤ. Συγνώμη για το σσ, αλλά στο φορητό δεν πατιέται πλέον το τελικό σσ.

Μια διαφορετική άποψη από μένα:

attachment.php

Λεπτομέρειες:

attachment.php

attachment.php

Όλες με f11 και 1/250

attachment.php

Μπροστά από τον ναό των Αγίων Αποστόλων:

attachment.php

Στην τελευταία έγχρωμη η ταχύτητα είχε πέσει στο 1/30 και f4, λεπτομέρειες που χάνονται στις φιλοφρονήσεις τις παρέας και της άψογης ατμόσφαιρας.

Όχι μόνο φωτογράφησα τι ήταν πάνω στο τραπέζι (μέρος του) -αφιερωμένο στον kosh-αλλά και ήμουν ο μόνος με μη nikon μηχανή!!!:flipout::flipout: και φιλμάτη....
attachment.php

To Velvia δεν το τελείωσα ακόμα. Αν έχει κάτι ενδιαφέρον-φοβάμαι πως είναι κουνημένες- θα τις ανεβάσω.

Ευχαριστώ για τις πολλές φωτογραφίες που ανεβάσατε με την αφεντομουτσουνάρα μου. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι σταρ ακόμη, αλλά μπορώ να πω ότι έχω βάλει κιλά (ας όψονται οι μπύρες :ADFADF1:)

Attachments

• IMG_000712.jpg
    IMG_000712.jpg
    87.9 KB · Views: 163
  • 1.jpg
    1.jpg
    178.5 KB · Views: 162
  • 2.jpg
    2.jpg
    151.1 KB · Views: 160
  • IMG_00222.jpg
    IMG_00222.jpg
    81.4 KB · Views: 160
  • IMG_00251.jpg
    IMG_00251.jpg
    117.9 KB · Views: 160
  • IMG_00173.jpg
    IMG_00173.jpg
    57.8 KB · Views: 161
Last edited:
Ετσι πληροφοριακα, ποσα κλικ κανατε -στο περιπου- στη συγκεκριμενη εξορμηση?

Η Billingham μήπως να γίνει χορηγός του φόρουμ? χεχε

Καλή φάση πάντως, ωραία πρέπει να περάσατε. Ελπίζω την επόμενη φορά να είμαι και εγώ παρων!

ζηλεψα...

την επομενη φορα - που ελπιζω να μην αργησει - θα κανω τα αδυνατα δυνατα για να ειμαι κι εγω μαζι σας...

θα ανεβασω και τον μεσο ορο υπερ της Nikon...

Εγώ τράβηξα περίπου 50. Θα ανεβάσω μερικές το βράδυ. Ζορίζομαι όμως διότι τράβηξα μερικές με την D3X και τον 14-24 2.8 σε F8 και σε όλες τις εστιακές αποστάσεις. Όχι κάποιο καταπληκτικό θέμα, ένα φοίνικα μέσα στην αρχαία αγορά. τα αρχεία είναι μεγάλα. 30 μέγα το raw, 20 το jpg και 145 το 16μπιτο tiff. Άρα η λεπτομέρεια είναι εξοντωτική, τόσο στο κέντρο, όσο και στα άκρα. Αλλά το θέμα δεν είναι στην ανάλυση, αλλά στο δυναμικό εύρος, και στη χρωματική ποιότητα ακόμα και σε SRGB. Το μετέτρεψα και σε ADOBE RGB και ήταν επίσης φανταστικό. Το γύρισα και σε WIDE GAMUT αλλά δεν είδα καμιά διαφορά. Μου έκανε εντύπωση, μέχρι που θυμήθηκα ότι το ίδιο το μόνιτορ δεν είναι για WIDE GAMUT. Πολύ πολύ καλές.