Φωτογραφίες φεγγαριού - Πανσέληνος

είναι για να στραβωθούν τα μάτια μας !

ενώ η παραπάνω από το Μεσολόγγι είναι τέλεια φωτογραφία

Last edited:
Στις δυο από τις τρεις προηγούμενες βλέπω πολύ θόρυβο και θολούρα. Exif σβησμένα, οπότε για πες συνθήκες/ρυθμίσεις?

Οι συνθήκες (ατμόσφαιρα) μάλλον καλές θα τις έλεγα. Απλά ο 55-210 είναι κάτω του μετρίου. Δεν βοηθάει. Ειδικά στο τέρμα ζουμ.
Όσο για το exif δεν έχω καταλάβει ότι είναι σβησμένο. Ίσως να ευθύνεται η εφαρμογή που κάνω resize την κανονική φωτό. Θα το τσεκάρω. Το επισυνάπτω.Screenshot_20240127_200031_com.simplemobiletools.gallery.pro_edit_213443255114303.jpgScreenshot_20240127_200011.jpg

• Like
Reactions: cacau
Ευχαριστώ!

Το moon element με τι φακο ?
Και οι δυο φωτογραφίες με τον ίδιο φακό, SONY 200-600mm.
Ο πύργος στα 270mm και το φεγγάρι στα 600mm.
Να πω ότι στο μυαλό μου αυτό είχα στόχο να κάνω, αλλά με μια λήψη.
Δεν τα κατάφερα όμως, με δυσκόλεψε η απόσταση που έπρεπε να έχω από τον πύργο για να πετύχω αυτό το αποτέλεσμα.
Ίσως το δοκιμάσω ξανά.

Eιναι δυσκολο γιατι πρεπει νασαι στημενος με τριποδο (για ασφαλεια οχι οτι δεν γινεται και στο χερι) και θα εχεις μονον ενα δυο λεπτα για να την κλεισεις την ληψη.

Δεν μπορεις βεβαια να φερεις το μεγεθος οποτε νομιζω οτι καλως διαλεξες διπλης ληψης συνθεση.

Έχω την εντύπωση πως μπορείς να το κάνεις.
Απλώς πρέπει να σταθείς αρκετά μακριά από το θέμα σου και το πρόβλημα εδώ ήταν πως αν πήγαινα πιο μακριά δεν θα είχα καθαρό οπτικό πεδίο.
Κι έχεις δίκαιο, πως ο χρόνος που έχεις στη διάθεση σου είναι ελάχιστος.
Αν τα καταφέρω θα δοκιμάσω ξανά σήμερα, αφού το σημείο είναι 10 λεπτά δρόμος.

ανυπομονουμε.

Μαλλον πολυ ειπα ενα δυο λεπτα , μιας και προκειται για απολυτως συμμετρικη ληψη πιθανον να εχεις μονον λιγα δευτερολεπτα. Το πιθανοτερο παντως ειναι να μην σου βγει λογω κλιμακας αμεσα συγκρτιτικα με αυτην που εβγαλες χθες και να πρεπει να το σημαδεψεις (ως αποσταση απο το κτηριο εννοω) για την επομενη πανσεληνο με διαφορετικη ομως θεση λογω τροχιας.