Φωτογραφιες φθινοπωρου

Πολύ ωραίες ecopak.
Ειδικά η δεύτερη, αν η σιλουέτα ήταν λίγο πιο αριστερά, στο κέντρο του μονοπατιού που είναι φωτισμένο περισσότερο το κάδρο θα ήταν ακόμη καλύτερη.
Και έτσι όμως είναι πολύ καλή.
 
Τώρα την πρώτη την έβαλα στα ζώα, αλλά ανήκουν και οι δύο εδώ:

_MG_6270_Samyangf21_250_iso320.jpg

Canon 40D @iso320

_MG_6286_Samyang-f2-1_80_iso640.jpg

Canon 40D @iso640

Φακός είναι ο νέος κοεράτης, Samyang 85mm f/1.4, ανοικτός (κατά πάσα πιθανότητα, με μία μικρή πιθανότητα να είναι σε φ/2). Οκ, το φως είχε πέσει...
 
Last edited:
Μπραβο παιδια,ομορφες φωτογραφιες!

Τελικα θα με παρουν φανταρο το Φεβρουαριο,αρα θα εχω τη δυνατοτητα να παιξω λιγο με "φθινοπωρινα θεματα"παλι!

Παντως το φθινοπωρο ειναι μια εποχη που με κανει να αισθανομαι ωραια,εχει αυτη τη μελαγχολικη ομορφια,που προσωπικα μου ξυπναει την "καλλιτεχνικη" μου πλευρα,θελω να βγω εξω και να κανω βολτες στην εξοχη,να θαυμασω τη φυση και τα χρωματα,να τραβηξω φωτογραφιες που να αποτυπωνουν αυτη την αισθηση!
 
Το φως δεν ήταν καλό, τα χρώματα όμως της φύσης ήταν. Μόνη επεξεργασία, ενα φίλτρο color contrast, με μέτρο. Ε, και ο 24-60 δεν έχει και άσχημο χρωματάκι. Οι άλλες με τον Samyang δεν έχουν τίποτα ιδιαίτερο, απλή μετατροπή raw πρέπει να έκανα.
 
εαν ημουν στη θεση σου και υπηρχε η δυνατοτητα να ξαναπαω ευκολα σε αυτο το σημειο,θα εψαχνα το καταλληλο φως,ωστε να βγει και ο ουρανος μπλε,η μπλε με λευκα συννεφα.

Σε ευχαριστω... 3 βδομαδες και γαλαζιο του ουρανου δεν ειδα...:Banane0: που θα παει ομως... θα βγει... μεχρι τοτε...

attachment.php


Το παλευω γενικως με την επεξεργασια αλλα...δεν μου καθεται η ατιμη...:bigcry::twoguns:
 

Attachments

  • IMG_3387.jpg
    IMG_3387.jpg
    146.5 KB · Views: 107
_MG_6241.jpg


Canon 40D @320iso, Sigma EX 24-60/2.8 DG @f/6.3

Θα ηθελα να δω αν υπαρχουν και αλλες ληψεις παρομοιες.
Μου αρεσει αυτη,απλα μηπως ειχες καμια παρομοια με λιγο διαφορετικο καδρο ωστε να μη φαινεται τοσο πολυ το νερο κατω.

Ας πουμε,θα μου αρεσε αν εκοβες εκει που τελειωνουν τα φυλλα αριστερα,ωστε να κοπει το πολυ νερο κατω.
 
Έχω 1-2 ακόμη αλλά με το ίδιο καδράρισμα. Το κάδρο ορίζεται από το τέλος της αντανάκλασης των κυπαρισών. Δεν είχα πραγματικό ευρυγώνιο μαζί μου (24mm = 38.4mm αντίστοιχα στην Canon), εάν είχα θα έπιανα και τα πραγματικά δέντρα, με το ίδιο όμως τελείωμα κάτω.
 
Έχω 1-2 ακόμη αλλά με το ίδιο καδράρισμα. Το κάδρο ορίζεται από το τέλος της αντανάκλασης των κυπαρισών. Δεν είχα πραγματικό ευρυγώνιο μαζί μου (24mm = 38.4mm αντίστοιχα στην Canon), εάν είχα θα έπιανα και τα πραγματικά δέντρα, με το ίδιο όμως τελείωμα κάτω.

Δεν μπήκες στον πειρασμό για πανοραμική κάθετη?
 
λογικά ταιριάζουν σε αυτό το thread...

4094852923_e6aa5b3b1e_o.jpg


nikon d40
nikon 18-55@55mm
f5,6
1/1600s
iso 400
-0.7exp compensation

4094859409_1ac6da7f9a_o.jpg


nikon d40
nikon 18-55@55mm
iso 400
f5,6
1/1000
-0.7 exp. compensation
 
Vasada μ'αρεσουν οι δυο φωτο,και μου αρεσουν ιδιαιτερα και τα χρωματα.

Στη δευτερη ειδικα μ'αρεσει πως δενουν ολα τα χρωματα μεταξυ τους.Το μονο που με χαλαει λιγο ειναι ο ανθρωπος πανω και αριστερα διπλα στο τρενο(στη δευτερη),μου χαλαει λιγο την ηρεμη φθινοπωρινη ατμοσφαιρα.Δε πολυφαινεται ομως οποτε οκ.
 
Οχι ρε γαμοτι μου.:bigcry::bigcry:

Εχει ανθρωπο, τωρα το ειδα. Εχουν αρκετες απο αυτο το σετ, γιατι κυκλοφορουσε κοσμος. Αλλα σε αυτην δεν τον ειχα προσεξει.
Οντως την χαλαει τη φωτογραφια.
 
αυτή, έχει λάθος white balance...είναι tinted προς το πράσινο.

Ειναι οντως tinted προς το πρασινο η ξεγελαει το χρωμα του κτισματος? Στα πλακακια στο δρομο δε μου φαινεται κιτρινιλα... ή φταιει η οθονη μου? (εχει πολυ φως στο κεντρο γμτ και βινιεταρει στα ακρα και με δυσκολευει αφανταστα, χωρια τη μικρη γωνια θεασης... λαπ τοπ 7ετιας βλεπετε...:smash:)