Φωτογραφιες φθινοπωρου

την δευτερη την σκοτεινιασα επιτηδες για να ξεχωρισουν τα πουλια περισοτερο, αλλιως δεν ξεχωριζαν

, γενικα ειναι προχειρες αυτες, ...

Στην δευτερη θα εκανα λιγο κροπ στο κατω μερος για να ερθουν περισσοτερο τα πουλια στο προσκηνιο και θα σκοτεινιαζα μονο τον ουρανο με καποια μασκα.

Στην πρωτη, με τοσο λευκο στο φοντο θα εδινα λιγο κοντραστ στο κουκουναρι και παραπανω κορεσμο και στο κυριως θεμα αλλα και στις πρασιναδες στο βαθος γιατι παραειναι φλου και αχρωμες.

Κι εγω προτιμω να κραταω τις αναλογιες αλλα καμμια φορα ας χαλανε (καλλιτεχνικη αδεία)...

Λίγα ακόμα φυλλαράκια

Καλη επεξεργασια,το μπρουντζινο χρωμα ειναι πολυ ωραιο.Η εικονα βγαζει κατι πολυ καλλιτεχνικο.

Επισης Paul μου αρεσαν πολυ και οι δυο δικες σου,βγαζουν ομορφα συναισθηματα σαν εικονες...

Να βαλω και εγω αλλη μια,παρομοια με αυτη που ανεβασα τις προαλλες,αλλα η συγκεκριμενη μ'αρεσει λιγο καλητερα,ποια ειναι η γνωμη σας γενικα?

Κάτι αντίστοιχο με την παραπάνω του Παύλου σε bokeh κόντρα φως και highlights (σε πιο κοντινό λιγάκι) δοκίμασα να κάνω λίγο παλιότερα, αλλά έγινε βιαστικά και δεν βγήκε ακριβώς όπως ήθελα...

6501275921_43642fd6de_b.jpg

Να βαλω και εγω αλλη μια,παρομοια με αυτη που ανεβασα τις προαλλες,αλλα η συγκεκριμενη μ'αρεσει λιγο καλητερα,ποια ειναι η γνωμη σας γενικα?

Μπορει να ειμαι και λαθος και να μη γινεται ή να μην ισχυει αλλα ότι λεω και στον Paul... καλο το κοντρα φως αλλα πρεπει να γινεται και μια επεξεργασια μετα, σε ενα τουλαχιστον μερος της εικονας ωστε να επανερχονται τα χρωματα και το χαμενο κοντραστ...

Re: Απάντηση: Φωτογραφιες φθινοπωρου

Κάτι αντίστοιχο με την παραπάνω του Παύλου σε bokeh κόντρα φως και highlights (σε πιο κοντινό λιγάκι) δοκίμασα να κάνω λίγο παλιότερα, αλλά έγινε βιαστικά και δεν βγήκε ακριβώς όπως ήθελα...G]

Νομιζω, τα μανιταρια θα επρεπε να ειναι ολα νετ...και το φοντο πισω ειναι καπως...μπερδεμενο...

Μπορει να ειμαι και λαθος και να μη γινεται ή να μην ισχυει αλλα ότι λεω και στον Paul... καλο το κοντρα φως αλλα πρεπει να γινεται και μια επεξεργασια μετα, σε ενα τουλαχιστον μερος της εικονας ωστε να επανερχονται τα χρωματα και το χαμενο κοντραστ...

Ευχαριστω Ηλια για τις παρατηρησεις.Καπως ετσι το'χα στο μυαλο μου οπως το ανεβασα.Αν κανω καποια αλλη επεξεργασια μπορει να την ξαναβαλω.

γιατι πρεπει???:))
πολυ κοντραστ δεν ειναι παντα καλο, και τα τα ξεβαμενα χρωματα νομιζω προσθετουν στην ατμοσφαιρα, φθινοπωρο ειναι:)
send, ωραια χρωματα και φως

Γιάννη μου αρέσει όπως είναι, φυσική, Send κάτι περίεργο έγινε, τα μανιτάρια δεν ήταν όλα στο ίδιο επίπεδο?

Μια εικονα που οταν τη τραβηξα αρχικα δε μου αρεσε τοσο βλεποντας τη στη μηχανη,αλλα οταν την ειδα στον υπολογιστη μετα,μου εβγαλε ενα μοναχικο και μελαγχωλικο συναισθημα.

@cane ωραία εικόνα, και η επεξεργασία. Ισως να χρειαζόταν λίγο παραπάνω αέρας στο κάδρο μια και τα δεντρα με την αντανάκλαση που ξεχωρίζουν ΙΜΗΟ είναι οριακά κομμένα
@mstr απλή γλυκιά φθινοπωρινή εικόνα επίσης λίγο πιο πολύ αέρας στο κάδρο δεξιά και πάνω ίσως να βοηθούσε εκτός αν ήταν πολύ κοντά και άλλα δεντρα

Δε θυμαμαι καλα πως ηταν ακριβως πανω και δεξια,σ'ευχαριστω παντως για το σχολιασμο :-)

Σαν καδραρισμα θα μπορουσε σιγουρα να ηταν και καλητερη.Στο ποδι του τραπεζιου ηταν δεμενος ενας μπλε σπαγκος,και εκανα το καδραρισμα βασει αυτου(να μη φαινεται δηλαδη ο σπαγκος)

Σας ευαριστώ για τα σχόλια.
NtinNton και εμένα με ενόχλησε όταν την είδα αργότερα. Την "πάτησα" γιατί τραβούσα στα 250mm, προσπαθώντας να μην χάσω λεπτομέρεια από τους πελεκάνους. Έτσι και μια άλλη που έχω τραβήξει δίνω αέρα στις σκιές και χάνω τα κλαδάκια στο πάνω μέρος.