Φωτογραφίες για εκτύπωση σε καμβά.

Καλησπέρα παιδιά.Έχω ένα θέμα και θέλω τη βοήθειά σας,εξηγούμαι:
Θέλω να τυπώσω σε καμβά κάποια κάδρα σεβαστών διαστάσεων,πχ 1,20χ1,0 και ψάχνω κάποια θέματα με υψηλή ανάλυση.Έχω σκοπό να αγοράσω απο κάποιο πρακτορείο stock,πχ shutterstock.Το θέμα είναι ότι έχω κάποιες ερωτήσεις,όπως:
-Τι σημαίνει vector illustration;Λέει ότι τυπώνεται χωρίς απώλεια ανάλυσης σε οποιοδήποτε μέγεθος.Στέκει;
-Η εκτύπωση θα είναι αντάξια της ανάλυσης η τσάμπα ο κόπος;
γενικότερα τι πρέπει να έχω στο νου μου για μια τέτοια κίνηση;
Σας ευχαριστώ,περιμένω τις απαντήσεις σας για να πορευτώ ανάλογα!

η εκτύπωση είναι “αντάξια”:
  • της δυνατότητας του εκτυπωτή (σε dpi)
  • της ανάλυσης της φωτογραφίας (σε pixel)
  • του χαρτιού (καμβά) που θα τυπώσεις.

Στη θεωρία, η βέλτιστη εκτύπωση γίνεται στα 300ppi κάτι που θα απαιτούσε για τις διαστάσεις που αναφέρεις, μια εικόνα που θα έχει βγει από μια μηχανή με 165 megapixel!
Στην πράξη, επειδή μια τόσο μεγάλη εικόνα την κοιτάμε από μακριά, η διακριτική ικανότητα του ματιού πέφτει και ακόμα και αν την τυπώσουμε στα 72ppi, θα τη βλέπουμε το ίδιο καθαρή (από κάποια απόσταση) από ό,τι θα τη βλέπαμε στα 300 από κοντά.

1p.jpg

Αν θέλεις μια μέση λύση που η εικόνα θα φαίνεται καθαρή και από κοντά και φυσικά από μακριά, ας πούμε πως οι απαιτήσεις σου πέφτουν στα 150ppi εκτύπωσης, οπότε αναζητάς μια εικόνα με αυτές τις διαστάσεις σε pixel που βλέπεις στην εικόνα πιο κάτω.

2p.jpg

Όμως μην αγχώνεσαι, τα μηχάνημα τυπώνουν εξαιρετικά και σε πολύ χαμηλότερες αναλύσεις.
Όμως, από ένα μέσο σαν τον καμβά, μην περιμένεις … αποτελέσματα ιλουστρασιόν εκτύπωσης.

(vector illustration αναφέρεται σε γραφιστικά σχέδια και ναι μπορούν να μεγαλώνουν χωρίς απώλειες γιατί είναι ανύσματα και όχι pixels. Δεν σε αφορούν όμως νομίζω)

Πρακτικά για μἐγεθος 1χ1 μετρο, θα χρειαστείς ανάλυση το λιγότερο 1000x1000 dpi για να μην φαίνεται ασχημο το αποτέλεσμα. Φυσικά, όσο μεγαλύτερη η ανάλυση τόσο το καλύτερο.
Δε χρειάζεται απαραίτητα να αγοράσεις την εικόνα, υπάρχουν πάρα πολλές ελεύθερες στο διαδίκτυο αν δεν έχεις διαλέξει κάποιο συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχουν και sites που πολλοί νέοι καλλιτέχνες ανεβάζουν τις δημιουργίες τους δωρεάν. Παραδείγματα που μου έρχονται πρόχειρα, devianart.com, peepshow.org.com, behance.com και άλλα.

Οι βασικοί τύποι εικόνων είναι οι ράστερ στις οποίες αναφερόμαστε παραπάνω και μετράμε την ανάλυση σε dpi, όπως είναι οι φωτογραφίες και ο άλλος τύπος είναι οι διανυσματικές ή vector που αναφέρεις, στις οποίες η πληροφορία διαφέρει τελείως από τις πρώτες, αναφἐρεται στον τρόπο σχεδιασμού της εικόνας και αφορἀ γραμμικά σχέδια μόνο... Σε αυτές δεν υπάρχει ανάλυση που να μας ενδιαφέρει, η εικόνα μπορεί να μεγαλώσει και να μικρύνει όσο θέλουμε χωρίς απώλεια πληροφορίας. Φαντάσου την εικόνα σαν ένα κείμενο στο word που μπορείς να το μεγαλώσεις όσο θέλεις χωρίς να πιξελιάζει.. Δες την παρακάτω εικόνα για να καταλάβεις τη διαφορά ράστερ και βέκτορ.

data_models_buffer.gif

Με την ευκαιρία, τί τιμές σου έδωσαν για εκτύπωση στο μέγεθος που θέλεις να κάνεις;

Και εμενα με ενδιαφερουν οι τιμες.

Εχω τυπωσει πριν 3 χρονια σε καμβα με τελαρωμα δικες μου φωτογραφιες και ακομα και τωρα ειναι τελειες. Οσοι δε τις βλεπουν παθαινουν...

Τωρα ομως θελω ειτε καμβα ειται αυτοκολλητο για διακοσμηση τοιχου στην δουλεια...

Πρακτικά για μἐγεθος 1χ1 μετρο, θα χρειαστείς ανάλυση το λιγότερο 1000x1000 dpi για να μην φαίνεται ασχημο το αποτέλεσμα. .....

δεν υπάρχει αυτό το μέγεθος που αναφέρεις.

Έκτος αν ήθελες να γράψεις 1000x1000 pixel, αλλά και πάλι λάθος θα ήταν γιατί δεν αρκούν (η εκτύπωση θα γινόταν στα 25ppi περίπου, θα έβγαινε δηλαδή θολή.

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σας,οι απαντήσεις σας κατατοπιστικότατες.Μόλις προέκυψε και εκτύπωση σε ταπετσαρία,εκεί τα vectors έχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα αν καταλαβαίνω καλά,έτσι είναι;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η τιμή που πήρα είναι 20 /τ.μ παιδιά..

.......εκεί τα vectors έχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα αν καταλαβαίνω καλά,έτσι είναι;
..

Σωστά. Απλώς δεν υπάρχουν vector φωτογραφιες. Ομως υπαρχουν πολλά και ενδιαφέροντα, ειδικά αν τα θέλεις για διακοσμητικούς λογους.
https://www.google.gr/search?q=vect...ep0AXQxoHgDA&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1440&bih=726