Φωτογραφικά καταστήματα στην Αθήνα...

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
... καλό το ebay και το Internet αλλά να μην ξεχνούμέ ότι υπάροχυν και πραγμαιτγκά καταστήματα που κάποιες ´φορές έχουν καλύτερες προσφορές.
Το ΣΚ που ήμουν στην Αθήνα έκανα μια βόλτα στο κέντρο. Τί είδα;

Στο Σταυρινάκη στην Πατησίων τις καλύτερες τιμές σε SIGMA από οπουδήποτε αλλού σε Ευρώπη και Ελλάδα. Με εγγύηση αντιπροσωπείας. Στον Γαλαίο στην Εμμ.Μπενάκη και στον Σταυρινάκη σειρές από τριπόδια, φλας, τσάντες και άλλα τέτοια είδη σε εξαιρετικές τιμές και με τη δυνατότητα να τα πιάσεις και να κάνεις την καλύτερη επιλογή. Πάνω στην Κάνιγγος (δεν θυμάμαι τον τίτλο του καταστήματος) με εξαιρετικές τιμές σε OLYMPUS ρεφλέξ και κόμπακτ και ακόμη καλύτερες σε στοκ. (π.χ. είδα στη βιτρίνα στοκ OLYMPUS E400 κιτ με 299 ευρώ. Σούπερζουμ 510 στα 150 ευρώ. και άλλα παρόμοια.)

Και τσεκαρισμένο πρόκειται για καταστήματα που θα βρείτε εξυπηρέτηση πραγματική κι όχι το αίσχος που επικρατεί στο Αντόραμα που θέλησαν να μου πουλήσουν μοντούρα canon αντί για nikon που ζήτησα και στη σχετική παρατήρηση πήγαν να με βγάλουν τρελό. Και πού να πω τί έγινε όταν έβγαλα από την τσάντα τη μηχανή και πήγα να βάλω πάνω το φακό...

Όταν έψαχνα για την pentax 100d που ήθελα να αγοράσω αλλά κ αργότερα που έψαχνα για φακό 18-200 ή 18-250, ο Γαλαίος ήταν με διαφορά ο καλύτερος σε τιμές, σε εξυπηρέτηση κ σε συζήτηση...αν κ πήρα τελικά την μηχανή από αλλού λόγω προσφοράς, όλα τα άλλα τα αγοράζω πια από εκείνον, φακό sigma 18-200, φίλτρα hoya, τσάντα lowepro, με έχει "κλείσει" ως πελάτη για αρκετό καιρό, μέχρι κάτι να 'χαλάσει'...

στο Σταυρινακη εχω μεινει ευχαριστημενος απο την εξυπηρετηση οταν πηγα να αγορασω την μηχανη μου ,ειχαν πολυ υπομονη και με αφησαν να πιασω στο χερι μου πολλες διαφορετικες μηχανες που ειχα στις επιλογες μου μεχρι να αποφασισω ποια θα παρω .Η αληθεια ειναι οτι ειχα κανει την ερευνα μου μεσω ιντερνετ και ειχα καταληξει σε τρια μαγαζια ετυχε να ειναι το συγκεκριμενο πρωτο στο δρομο μου και δεν χρειαστηκε να παω αλλου

Ο Μακης (Γαλαιος) ειναι με διαφορα ο πιο εξυπηρετικος και κανει και καλες τιμες. Ολα τα προιοντα του ειναι με Ελληνικες εγγυησεις και οχι παραεισαγωγες.

Όταν έψαχνα για την pentax 100d που ήθελα να αγοράσω αλλά κ αργότερα που έψαχνα για φακό 18-200 ή 18-250, ο Γαλαίος ήταν με διαφορά ο καλύτερος σε τιμές, σε εξυπηρέτηση κ σε συζήτηση...αν κ πήρα τελικά την μηχανή από αλλού λόγω προσφοράς, όλα τα άλλα τα αγοράζω πια από εκείνον, φακό sigma 18-200, φίλτρα hoya, τσάντα lowepro, με έχει "κλείσει" ως πελάτη για αρκετό καιρό, μέχρι κάτι να 'χαλάσει'...

Και εγώ έμεινα ευχαριστημένος από το συγκεκριμένο κατάστημα.

ο Σταυρινακης οσον αφορα τις Sigma μπορει να ειναι ο φτηνοτερος με προμηθευτη την αντιπροσωπεια αλλα ειναι τραγικα ακριβοτερος απο τις παραεισαγωγες....
Για adorama θα συμφωνησω με Βλαση.......ΜΑΚΡΥΑ.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν όταν πήγα την 1η φορά στον Γαλαίο, δεν τον ήξερα τι εστί κ ρώταγα για τον φακό sigma 18-200 που πήρα τελικά για την pentax μου και μου λέει δεν τον έχω αλλά μπορώ να στον φέρω αύριο(ρώταγα παρασκευή, να τον φέρει σάββατο). Μου λέει δεν χρειάζεται να τον παραγγείλεις ή να τον αγοράσεις, έλα να τον δεις κ αν σου αρέσει τον αγοράζεις. Με πήρε τηλ το σάββατο ότι τον είχε, πήγα, τον είδα, τον βάλαμε σε μηχανή ίδια με την δική μου για να δω βάρος, το κράτημα κτλ κ τελικά τον αγόρασα. Αυτό είναι εξυπηρέτηση !

Απάντηση: Re: Φωτογραφικά καταστήματα στην Αθήνα...

Internetiko κατάστημα, αμιγώς ελληνικό, με ειδίκευση στην φωτογραφία και την βιντεοκάμερα, είναι και ο Κατερέλος www.katerelos.gr
Λένε καλό μαγαζί ότι είναι, αλλά όταν πήρα τηλ για να ρωτήσω κάποια πράγματα σχεδόν μου το έκλεισαν.......δεν ξέρω.....μπορεί να έπεσα στην περίπτωση.....

Re: Απάντηση: Re: Φωτογραφικά καταστήματα στην Αθήνα...

Λένε καλό μαγαζί ότι είναι, αλλά όταν πήρα τηλ για να ρωτήσω κάποια πράγματα σχεδόν μου το έκλεισαν.......δεν ξέρω.....μπορεί να έπεσα στην περίπτωση.....

Κάνει και παραεισαγωγή,απ'οσο ξέρω, Μιχάλη :grinning-smiley-043μάλλον τυχαίο είναι, όταν έψαχνα για βιντεοκάμερα περίμενα στην αναμονή κανά 20λεπτο, όμως απ' ότι θυμάμαι ήταν αρκετά εξυπηρετικοί.-bye-

I have bought my Sony Hdr-Sr8 camcorder and Canon s3 IS from there.As far as Sony products,they do not have the Sony Hellas guarantee.I believe neither Canon products are imported from Intersys. Both of my purchases work fine and i have never had any problem regarding customer care or anything else. Plus, katerelos prices are really competitive.I have been to their shop and as i saw they mostly sell Canon SLR products. A minus, they do not offer installments without interest.

Last edited:
Από το Αντόραμα αγοράζουμε μόνο ότι βλέπουμε μέσα στο κατάστημα. Όχι με παραγγελία. Ο Κατερέλος κάποτε είχε εξαιρετικό customer service, τώρα όμως τα πράγματα εχουν αλλάξει κατά πολύ.

Εγώ από τον Σταυρινάκη όσες φορές έχω ψωνίσει έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος.
Ευγένια, εξυπηρέτηση και καλές τιμές (στα περισσότερα είδη του).

εχει γινει αλλου ψηφοφορια για το "ποιο μαγαζι εμπιστευεστε για τις αγορες σας".

Με πανω απο 600 ψηφους εχουμε

Κατερέλος - 159
Σταυρινάκης (e-photodigital) - 128
Adorama - 71
Σκιαδόπουλος - 49
Photoagora - 39
Γεραμάς - 34
Παπαδάκης (Photo Way - Kodak Express Store) - 31
Γιαννάτος (e-photodigital) - 30
Γαλαίος (Φωτοδεσμός) - 27

Γιαννη, εδω φαινονται οι διευθυνσεις (για Γιαννατο κ Σταυρινακη)
http://www.fotoart.gr/agora/alisides/e-photodigitalshops.htm

κια εδω η ιστοσελιδα της photodigital
http://www.e-photodigital.gr/

Εγω εχω ψωνισει απο
Γεραμα (service 5/5 - prices 3/5)
παπαδακη (service 4/5 - prices 4/5)
Σκιαδοπουλο (service 4/5- prices 4/5)
Αdorama (service 3.5/5 -prices 5/5)

η βαθμολογια που δινω στις τιμες ειναι για συγκεκριμενα προιοντα που αγοραστηκαν και οχι συνολικη για ολες τις τιμες των προιοντων των μαγαζιων.

Last edited:
Πριν περιπου 2 χρονια (τελη απριλιου 2006) επισκεφτηκα το καταστημα adorama με μια φιλη η οποια ενδιαφεροταν για αγορα compact ψηφιακης μηχανης.Απο το καταστημα της προτειναν μια NIKON,απο τις πρωτες 8mp που ειχαν κυκλοφορησει και η αγορα εγινε μιας και η τιμη ηταν αρκετα καλη σε σχεση με αλλα καταστηματα.Ακριβως ενα χρονο μετα (μαιος 2007) ξαναπηγα για αναλογη αγορα για μενα και ρωτησα αν υπαρχει καποιο κομματι απο την ιδια μηχανη (ηταν πλεον μοντελο προς αποσυρση και ηλπιζα σε μια καλη προσφορα).Η απαντηση που πηρα "τι nikon? θελετε να πεταξετε τα χρηματα σας?" Τους ειπα οτι πριν ενα χρονο την ιδια μηχανη την προτειναν ανεπιφυλακτα και με εβγαλαν τρελλο.Να συμπληρωσω οτι ρωτησα και για olympus και πηρα μια αναλογη απαντηση οταν το 2004 ειχα αγορασει απο εκει μια olympus 770 παλι με τα απο δικη τους προταση!!!

Φυσικα δεν ξαναπατησα και ουτε προκειται να το κανω.Θα προτιμουσα μια ειλικρινη απαντηση του τυπου "οκ δε πουλαω πια nikon ή εστω δεν εχω στοκ ή δεν εχω το κερδος που θελω",αλλωστε εμπορος ειναι πρεπει να επιβιωσει αλλα οχι και να με δουλευουν.

(φυσικα υπαρχουν οι αποδειξεις αγορας για τις παραπανω μηχανες προς αποδειξη των γραπτων μου)

Last edited:
Απάντηση: Re: Φωτογραφικά καταστήματα στην Αθήνα...

Πριν περιπου 2 χρονια (τελη απριλιου 2006) επισκεφτηκα το καταστημα adorama με μια φιλη η οποια ενδιαφεροταν για αγορα compact ψηφιακης μηχανης.Απο το καταστημα της προτειναν μια NIKON,απο τις πρωτες 8mp που ειχαν κυκλοφορησει και η αγορα εγινε μιας και η τιμη ηταν αρκετα καλη σε σχεση με αλλα καταστηματα.Ακριβως ενα χρονο μετα (μαιος 2007) ξαναπηγα για αναλογη αγορα για μενα και ρωτησα αν υπαρχει καποιο κομματι απο την ιδια μηχανη (ηταν πλεον μοντελο προς αποσυρση και ηλπιζα σε μια καλη προσφορα).Η απαντηση που πηρα "τι nikon? θελετε να πεταξετε τα χρηματα σας?" Τους ειπα οτι πριν ενα χρονο την ιδια μηχανη την προτειναν ανεπιφυλακτα και με εβγαλαν τρελλο.Να συμπληρωσω οτι ρωτησα και για olympus και πηρα μια αναλογη απαντηση οταν το 2004 ειχα αγορασει απο εκει μια olympus 770 παλι με τα απο δικη τους προταση!!!

Φυσικα δεν ξαναπατησα και ουτε προκειται να το κανω.Θα προτιμουσα μια ειλικρινη απαντηση του τυπου "οκ δε πουλαω πια nikon ή εστω δεν εχω στοκ ή δεν εχω το κερδος που θελω",αλλωστε εμπορος ειναι πρεπει να επιβιωσει αλλα οχι και να με δουλευουν.

(φυσικα υπαρχουν οι αποδειξεις αγορας για τις παραπανω μηχανες προς αποδειξη των γραπτων μου)

Είναι πολύ λανθασμένη η τακτική που ακολουθεί το εν λόγω κατάστημα δυστυχώς......
Όταν τους πείς ότι είσαι επαγγελματίας αλλάζουν αυτομάτως συμπεριφορά....και πάνε με τα νερά σου φυσικά......

Όσον αφορά τις δικές μου εμπειρίες:
Ο Σκιαδόπουλος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας. Πάντα, σε όλες τις περιόδους που θυμάμαι το μαγαζί του βρίσκεις έναν άνθρωπο γνώστη να σε ενημερώσει γι αυτό που ψάχνεις. Σπουδαίο πλεονέκτημα που σιγα σιγά χάνεται από τα μαγαζιά αυτού του είδους σήμερα, όλα τείνουν να γίνουν σουπερ μαρκετ :frown:
Ο Σταυρινάκης στην Πατησίων έχει τις καλύτερες τιμές που έχω βρει στα πράγματα που έτυχε να ψάχνω τελευταία. Η εξυπηρέτηση επίσης είναι σε κορυφαία επίπεδα.
Για το adorama τα είπατε όλα, συμφωνώ με ότι γράφτηκε. Ποτέ, μα ΠΟΤΕ μην παραγγείλετε κάτι που δεν το έχει στοκ και σας πει ότι θα το φέρει. Εκτός αν είστε διαθέσιμοι να περιμένετε πολύ περισσότερο από ότι σας λένε, πολλές φορές περισσότερο από μήνα. Οι τιμές του βέβαια είναι καλές. Ούτε άλλα παράπονα έχω εκτός των καθυστερήσεων.