Φωτογραφικά μαγαζιά...σε Χάιφα και Ιερουσαλήμ

Θ.Νίκος

AVClub Addicted Member
10 August 2007
2,559
Αθήνα
Παιδιά δώστε τα φώτα σας,αν αξίζουν κάποιες αγορές από εκεί.
Καθώς και τι παίζει με την φωτογράφιση στο Ισραήλ...(αν υπάρχει πρόβλημα,και προτάσεις για φωτογράφιση).

Παιδιά δώστε τα φώτα σας,αν αξίζουν κάποιες αγορές από εκεί.
Καθώς και τι παίζει με την φωτογράφιση στο Ισραήλ...(αν υπάρχει πρόβλημα,και προτάσεις για φωτογράφιση).

Για φωτογράφηση θα πρότεινα να το ψάξεις ιδιαίτερα διότι το κράτος αυτό από μόνο του αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση. Στα τουριστικά μέρη τράβα ό,τι θέλεις. Φυσικά περίπολα, στρατιώτες, εγκαταστάσεις, ούτε να το σκεφτείς. Για τους πολίτες (street photography) κάνε μια αναζήτηση στο δίκτυο.

Για φωτογραφικά πάρε από εδώ. Εχουν ισχυρούς δασμούς. Οι αρχικές τιμές είναι πολύ υψηλές και φυσικά θα κατεβούν πολύ με πολύ παζάρι. ΑΣν νομίζεις όμως ότι μπορείς να γελάσεις επαγγελματία Εβραίο..... τί να πώ, θα ήθελα να σε γνωρίσω από κοντά :music-smiley-005::music-smiley-005:

Βλάση εχεις γνώση για τις εκεί τιμές;(ακριβότεροι-φθηνότεροι από εδώ)
Παζάρι σε Εβραίο...ναι ακούγεται ανέκδοτο...
Εννοείται οτι σκοπεύω να φωτογραφίσω τουριστικά...

Re: Απάντηση: Φωτογραφικά μαγαζιά...σε Χάιφα και Ιερουσαλήμ

Παζάρι σε Εβραίο...ναι ακούγεται ανέκδοτο...

Σόρι για το off topic, αλλά δεν είναι απλά ανέκδοτο... είναι σκηνή ανθολογίας!

[youtube]3n3LL338aGA[/youtube]

εγώ έτυχε να βρεθώ 2 φορές πάσχα σε ισραήλ παλαιστίνη. βέβαια ήμουν φιλοξενούμενος διπλωματικών υπαλλήλων του υπεξ και τραβούσα ότι μου κατέβαινε και με κάμερα και με μηχανή ακόμα και στο check in στο τείχος που χωρίζει παλαιστίνη και ισραήλ.

και στις 2 πορείες μας της ελληνικής αντιπροσωπείας προς το άγιο φώς η κάμερα ήταν στο χέρι μου και έχει πλάνα απείρου κάλους και μεγαλείου. τούμπες - μπινελίκια στους στρατιώτες κλπ και την ατάκα ενός ιερέα από το άγιο όρος σε στρατιώτη "greek orthodox mother fucker". για να τον αφήσει να περάσει το μπλόκο.

και στρατιώτες να βρείς στο δρόμο (παιδάκια με στολή και g4 είναι) αν τους ζητήσεις ευγενικά μια φωτογραφία μαζί τους δεν θα στο αρνηθούν. βέβαια ετοιμάσου να απαντήσεις στην κλασσική ερώτηση "you like israel????".

για τιμές μια ακουστική κιθάρα ήθελε κάποιος γνωστός αλλά την βρήκε ακριβότερα απότι στην ελλάδα. επίσης τα εξαρτήματα υπολογιστών ήταν ακριβότερα.
τώρα για φωτογραφικά δεν ξέρω αλλά καλύτερα ψάξτα στη χαιφα (δεν πήγα) γιατί τα ιεροσόλυμα είναι άλλη κατάσταση σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις. θα το καταλάβεις όταν πας - καμμία σχέση με το τελ αβιβ που είναι αμερικανιά.

Επειδή θα πάω και εγώ Ισραήλ σε καμια 10αριά μέρες, αξίζει τελικά να αγοράσεις κάτι απο εκεί ?

Επειδή θα πάω και εγώ Ισραήλ σε καμια 10αριά μέρες, αξίζει τελικά να αγοράσεις κάτι απο εκεί ?

Πόσο καλός είσαι στο παζάρι; Εννοώ πραγματικά καλός. Μπορείς να παραζέψεις τρία λεπτά για ένα σώβρακο; Να μην πληρώσεις το λογαριασμό στο εστιατόριο μέχρι να σου κάνουν την έκπτωση που θέλεις; Να πας στο ίδιο μαγαζί 3 φορές για ένα κοστούμι μέχρι να σου κάνουν έκπτωση 30% σε τιμή φιξ;

Αν ναι, τότε πάρε ό,τι θέλεις. Αν όχι, ξέχνα το. Είτε θα το πάρεις πολύ ακριβά, είτε θα πρέπει να εξηγείς σε όλους γιατί διέκοψες το παζάρι.... μετά από τρία (μόλις) λεπτά.

Πριν 15 χρόνια περίπου σε κατάστημα φωτογραφικών, που το είχαν ορθόδοξοι Εβραίοι στην Νεα Υόρκη
Είδα μια μεταχειρισμένη Μινολτα 9000 την έδιναν αν θυμάμαι καλά 300 δολάρια
Αφου την εξέταζα στα χέρια μου αρκετή ώρα ζήτησα να μου κάνει καλύτερη τιμή ο μαγαζάτορας
Μου απάντησε "καλύτερη τιμή? ΒΕΒΑΙΩΣ 380"
Φυσικά έφυγα τρέχοντας
χαχα

Επειδή αυτό θα είναι το πρώτο μου ταξίδι με την Pentax μου στο εξωτερικό, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει άπάντηση στην ερώτηση ποιός φακός θα ήταν προτιμότερο να φοράω πάνω στη μηχανή? Τον kit 18-55, τον sigma 70-300, η τον manual Μ 50mm 1.7 ?(επειδή δεν γνωρίζω αν θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς και των τριών) Ποιός πιστευετε θα ηταν πιο ευχρηστος?

Last edited:
Αν πας σε καποιο κατοικημενο μερος, λεω ο 18-55. Αν πας σε κανενα σαφαρι ο 70-300 (με τριπλασιαστη κατα προτιμηση :idea:). Τον χειροκινητο, αν κοιμασαι την ημερα και κυκλοφορεις με τριποδο, μονο τη νυχτα... :grinning-smiley-043