Φωτογραφικές εκδρομές και ταξίδια;

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Μια και ο καιρός άρχισε να βελτιώνεται, πολλοί αρχίζουν να ξεσκονίζουν τον εξοπλισμό τους.

Ας δούμε λοιπόν τί έχετε προγραμματίσει για φωτογράφηση τους επόμενους μήνες, ή τί θα θέλατε να φωτογραφίσετε ως όνειρο ζωής.

Ας ξεκινήσω εγώ:

1. Τη διακαινίσιμο θα πάω στο Άγιο Όρος (Εσφιγμένου, Χιλανδάρι, Δοχειάρι, Αγίου Παντελεήμονος και Σιμωνόπετρα).
2. Τον Ιούλιο οικογενειακό ταξίδι (με τις δυο μεγάλες κόρες μου) στην Ισπανία (Μαδρίτη, Σαλαμάνκα, Τολέδο, Κόιμπρα, Γρανάδα, ίσως και Σεβίλη). Πρέπει να είναι το πιο φθηνό ταξίδι (στα βασικά έξοδα) που έχω κάνει.
3. Το φθινόπωρο έχω στα σχέδια μια εξόρμηση στο νησάκι Βίδο στην Κέρκυρα για το σερβικό στρατιωτικό νεκροταφείο που υπάρχει εκεί.

Και όνειρο ζωής...

σε καμιά δεκαριά χρόνια, κι αφού τελειώσουν όλα τα παιδιά με την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, κι αν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα χρήματα, θα ήθελα να ακολουθήσω τα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Μικρά Ασία, Συρία, Λίβανο, Αίγυπτο, Ιράκ, Ιράν, Αφγανιστάν (ναι, καλά), Τατζικιστάν και Πακιστάν με ένα αυτοκινούμενο πάνω σε φορτηγό 4Χ4, όχι ιδιαίτερα μεγάλο, αρκεί κι ένα 814 ή 911 ή 914 της MERCEDES. Όνειρα...

σε καμιά δεκαριά χρόνια, κι αφού τελειώσουν όλα τα παιδιά με την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, κι αν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα χρήματα, θα ήθελα να ακολουθήσω τα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Μικρά Ασία, Συρία, Λίβανο, Αίγυπτο, Ιράκ, Ιράν, Αφγανιστάν (ναι, καλά), Τατζικιστάν και Πακιστάν με ένα αυτοκινούμενο πάνω σε φορτηγό 4Χ4, όχι ιδιαίτερα μεγάλο, αρκεί κι ένα 814 ή 911 ή 914 της MERCEDES. Όνειρα...

Aρκει να ειναι θωρακισμενο Βλαση.

Εδω στην Ιορδανια που περασα περσι και που ειναι αρκετα ειρηνικα σε σχεση με την γειτονια...οι ριπες απο καλασνικωφ δινουν και παιρνουν...

Aρκει να ειναι θωρακισμενο Βλαση.

Εδω στην Ιορδανια που περασα περσι και που ειναι αρκετα ειρηνικα σε σχεση με την γειτονια...οι ριπες απο καλασνικωφ δινουν και παιρνουν...

Άστα αυτά και γράψε τα δικά σου σχέδια ή όνειρα... εγώ μιλώ για 10 χρόνια μετά. Να δεις τί ωραία που περνάς από το ιράκ με μια μεγάλη γαλανόλευκη βαμμένη στον κλωβό και με μια κεφαλή του Ισκεντέρ.

Βλάσση ωραία ακούγονται και τα ήδη προγραμματισμένα, καιφυσικά και το μεγάλο ταξίδι που λές. Και σε 10 χρόνια η περιοχή δεν θα έχει ηρεμίσει βέβαια (ούτε σε 50 χρόνια...) αλλά μακάρι να το καταφέρεις...

Εγώ το πάσχα ενδέχεται να πάω Βερολίνο, να κάνω λίγη παρέα στην αδερφή μου, και κυρίως για να μήν μείνω μόνος Ελλάδα αφου και οι γονείς μου έχουν ετοιμάσει ταξίδι με επαγγελματική αφορμή.

Τον Ιούνιο φίλος μου θα διασχίσει τον Ατλαντικό με μεγάλο ιστιοπλοικό, μεταφέροντας σκάφη απο το χειμερινό καταφύγιο τους στην καραΐβικη πίσω στην Μεσόγειο και με ζήτησε για πλήρωμα. Με στεναχωρεί αφάνταστα που δεν θα μπορέσω να πάρω μέρος, γιατί η προτεραιότητα είναι το πτυχίο μου που τον Ιούνιο αν όλα πάνε καλά θα το αποκτήσω... Θα ήταν τρομερή εμπειρία και απο φωτογραφικής απόψεως (σκεφτήται άλμπουμ που θα έκανε αυτό!) και φυσικά γενικά μεγάλη περιπέτεια...

Γενικότερα, απο την στιγμή που θα καταφέρω να πάρω αυτό το άτιμο το χαρτί στο χέρι, έχω έτοιμα αρκετά ταξίδια που θέλω να κάνω.
Να πάω να επισκευτώ φίλο μου που δουλεύει τώρα στην Σανγκάη,
σκεφτόμαστε με κάτι άλλους φίλους να διασχίσουμε οδικώς την Αμερική, ξεκινώντας Ανατολικά απο Νέα Υορκη/Βοστόνη και καταλήγοντας Δυτικά L.A. περνώντας απο όσα περισσότερα μέρη μπορούμε.

Μεγάλα σχέδια, μακάρι να μπορέσουμε να τα πραγματοποιήσουμε...

Βλαση πιθανον να βρεθουμε στην Ισπανια -bye-
Το δικο μου ονειρο ειναι ενα 10-ημερο ταξιδακι στο Μασαι-μαρα και στην Τανζανια.
Το σιγουρο ειναι παντως το Πασχα με την ευκαιρια μιας βαπτισης στην Ζακυνθο μια γρηγορη βολτα στην Ολυμπια

Ας αρχίσουμε με τα όνειρα που ευτυχώς δεν τελειώνουν ποτέ
και... μπορείς να λες ότι θες! :BDGBGDB55:

Όνειρο ζωής είναι ένα ταξίδι στη Λατινή Αμερική.
Με αεροπλάνο στη χώρα των Ινκας (Περού) και απο εκεί οδικώς μέχρι το νοτιότερο άκρο, την Παταγονία. Η απόλυτη ευτυχία θα ήταν το ταξίδι αυτό να γίνει με τη μοτοσικλέτα μου, που ταιριάζει γάντι με αυτό που έχω στο μυαλό μου σαν ιδανικό ταξίδι, αλλά και με αυτοκίνητο συμβιβάζομαι… σιγά τωρα. :antlers:
Μιλάμε για ένα ταξίδι με τεράστια ποικιλία και φυσικά τεράστιο φωτογραφικό ενδιαφέρον. Μοναδικά ιστορικά μνημεία (machu pichu), ζούγκλα με οργιώδη βλάστηση (νότιο περού), λίγο πιο κάτω στη βόρεια Χιλή το ζεστότερο και πιο άνυνδρο μέρος της γης (έρημος Ακατάμα), μετά το γνώριμο μεσογειακό κλίμα με εκπληκτικό κρασί για τις στάσεις το βράδυ
και τέλος η παγωμένη παταγονία.
Ωραίο δεν ακούγεται; Ακόμη πιο ωραίο θα είναι αν γίνει φυσικά :rolleyes:
Δεν το θεωρώ αδύνατο, τουλάχιστον όσον αφορά το ταξίδι καθαυτό δεν υπάρχει κάτι ανυπέρβλητα δύσκολο,
αλλά πρέπει να ταιριάξουν και άλλα πράγματα που δυστυχώς δεν περνάνε από το χέρι μου, δουλειά, οικογένεια….
Για αυτό παραμένει όνειρο με ρεαλιστικές όμως -θέλω να πιστεύω- πιθανότητες επιτυχίας.

Τώρα, στα πιο άμεσα σχέδια είναι ένα ταξίδι το επόμενο καλοκαίρι στη νότια Ιταλία, στα ελληνόφωνα χωρία της Καλαβρίας και τη Σικελία.
Επίσης το φωτογραφικό ενδιαφέρον είναι τεράστιο αλλά θέλει μεγάλη προσπάθεια και χρόνο για να ξεφύγεις από την τουριστική φωτογραφία που καταντάει βαρετή. Δεν το κατορθώνω τις περισσότερες φορές αλλά τουλάχιστον γυρίζω με φωτογραφίες που μου αρέσει να τις βλέπω και να ασχολούμαι με αυτές, δηλ. επεξεργασία, είτε στον υπολογιστή είτε στο σκοτεινό θάλαμο αν πρόκειται για φιλμ.
Τελικά πιστεύω ότι από καλλιτεχνικής άποψης οι φωτογραφίες με μικρές καθημερινές στιγμές, που συνήθως περνάνε στο ντούκου, έχουν μεγαλύτερη αξία.

Εγω θα παω το πασχα στη Σουηδια για μια εβδομαδα, να δω ενα ξαδερφο και την χωρα:)
Και τον αυγουστο σκεφτομαι προς Σιβηρία μερια,στη λιμνη baikal και την γυρω περιοχη συγκεκριμενα, αλλα αυτο ειναι ακομα απλα ενα σχεδιο:)
Και το ονειρο ειναι Ανταρκτικη στο πολυ κρυο της, και Ισλανδια:)

Μία εβδομάδα Σαμοθράκη θα ήθελα, ας πούμε Ιούνιο πριν αρχίσει να μαζεύει κόσμο.
Οικονομικώς πολύ φθηνό ταξίδι.
Αλλά εφικτό?
7 ημέρες? Και μέσα στον Ιούνιο? Και φωτογραφικό κιόλας ταξίδι, τουτέστιν με τη σύζυγο να πρέπει να ανέχεται τερτίπια "κάτσε λίγο ακόμη" "να πάμε και λίγο πιο κει" κλπ;
Στα πλαίσια επιστημονικής φαντασίας με τα σημερινά δεδομένα. Άρα τι να λέμε για Παταγονίες. Τα αμιγώς "φωτογραφικά" ταξίδια είναι, προς το παρόν τουλάχιστον, στη σφαίρα του ανέφικτου. Οπότε ας κοιτάζουμε καμία φωτογραφική εκδρομή, ως πιο εφικτή.

Εγω θα παω το πασχα στη Σουηδια για μια εβδομαδα, να δω ενα ξαδερφο και την χωρα:)
Και τον αυγουστο σκεφτομαι προς Σιβηρία μερια,στη λιμνη baikal και την γυρω περιοχη συγκεκριμενα, αλλα αυτο ειναι ακομα απλα ενα σχεδιο:)
Και το ονειρο ειναι Ανταρκτικη στο πολυ κρυο της, και Ισλανδια:)

Πώ πώ φοβερό ταξίδι Παύλο η Σιβηρία.