Φωτογραφικη στα 150 ευρω-help!

καλησπερα. παρα πολυ καλες οι canon αλλα ειναι λιγο φτωχες στο menu και ισως λιγο πιο αργες σε αυτα τα χρηματα. εχεις κοιταξει καθολου για sony καλες λυψεις πλουσιο menu και φτηνες γιατι βγαζει σηνεχεια καινουργια μοντελα.
εγω εχω μια sony p10 και εχει ακομα ανταγωνιστικη εικονα και σκεψου ειναι
αρχαια και με χιλιαδες λυψεις.
θα συμφωνησω στο να ξεχασεις για casio pentax η αλλες β κατηγοριας.
η αποψη μου παντα με γνομονα τα λιγα χρηματα.

Re: Απάντηση: Φωτογραφικη στα 150 ευρω-help!

καλησπερα. παρα πολυ καλες οι canon αλλα ειναι λιγο φτωχες στο menu και ισως λιγο πιο αργες σε αυτα τα χρηματα. εχεις κοιταξει καθολου για sony καλες λυψεις πλουσιο menu και φτηνες γιατι βγαζει σηνεχεια καινουργια μοντελα.

Billare 1982....ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Όταν η β' κατηγορίας Pentax έφτιαχνε φωτογραφικές μηχανές, η Sony έφτιαχνε...κασσετόφωνα.

Εγώ μάλλον πάω για την Cannon SX100IS.
Μέχρι την Παρασκευή θα έχω αποφασίσει (θα υπάρχει και το χρήμα ;) )

Re: Απάντηση: Φωτογραφικη στα 150 ευρω-help!

Χμμ να και ένας άνθρωπος με χιούμορ.. :flipout:

Canon 720IS με τα χιλια :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

πφφφ.. και μου άρεσε το zoom της.
Πάμε στην επόμενη επιλογή τότε που είναι η Α720ΙS που έχει και την έγκριση του κ. Βλασσίδη :)

πηρα την 720 τελικα δεν κρατηθηκα!εκπληκτικες φωτο με φοβερα χρωματα!!!την προτεινω χωρις δευτερη σκεψη.μονο ο σχεδιασμος της ειναι λιγο κλασικος αλλα για φωτογραφιες τις θες!!!παντος σε συγκρηση με μια τυrbo x 8 μ.π. η διαφορα ειανι τρομακτικη.την πηρα 170 απο τον κατερελο στο περιστερι.και τα παιδια εκει 3ερουν απο μηχανες σιγουρα

το μονο ελλατωμα σε εισαγωγικα ειναι η lcd οθονη της οπου εχει χαμηλη αναλυση.μολις την ανοι3α και ειχα πως φενονται τα πραγματα ανησυχησα.μολις περασα δυο φοτο στο πσ της κοπελας μου απλα εμεινα με ανοιχτο το στομα χεχε!!

Η CANNON 720 IS δεν είναι μια απλή μηχανούλα. Μάλλον προς εργοστάσιο μοιάζει. Γι αυτγό θα σου πρότεινα να διαβάσεις προσεχτικά το εγχειρίδιο χρήσης και να έχεις δίπλα τη μηχανή για να τσεκάρεις αυτά που λέει. Άμα μάθεις καλά τη μηχανή, θα τραβάς εξαιρετικές φωτογραφίες.

ΥΣΤ. Μια συμβουλή αν επιτρέπεται. Ρύθμισε το sharpness αν μπορείς στο - . ΜΠορεί αρχικά να σου φανούν πιο θαμπές οι φωτογραφίες. Αν όμως τις περάσεις από πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας και δώσεις unsharp mask 0,5 180%, τότε θα έχεις μια αύξηση οξύτητας που θα ξεπερνά κατά πολύ αυτή που σου δίνει η μηχανή.

το μονο ελλατωμα σε εισαγωγικα ειναι η lcd οθονη της οπου εχει χαμηλη αναλυση.

Λίγο οφ τοπικ το ερωτημα αλλα ....αναφερεται σε οθονη...

τραβηξα φωτογραφια με την πανασονικ fx100 12mp και μετα εβαλα την καρτα στη fuji F40 8mp και οι φωτογραφιες έδειχναν πολυ χαλια στην οθονη... τι φταιει και υπαρχει περιπτωση να προκληθει καμμια ζημια στην οθονη της fuji?

Και δευτερον, στην οθονη της πανασονικ FX 01 οταν κανω προεπισκοπιση ληψη που εχει οριζοντιες γραμμες, πχ μπαλκονια πολυκατοικιας, αυτες οι γραμμες τρεμοπαιζουν, κατι σαν flickering, σα να ειναι λιγα τα Hz... τι ακριβως ειναι αυτο?

:grinning-smiley-043

το μονο ελλατωμα σε εισαγωγικα ειναι η lcd οθονη της οπου εχει χαμηλη αναλυση.μολις την ανοι3α και ειχα πως φενονται τα πραγματα ανησυχησα.μολις περασα δυο φοτο στο πσ της κοπελας μου απλα εμεινα με ανοιχτο το στομα χεχε!!

Αυτή είναι η Αχίλλειος πτέρνα της μηχανής αυτής... 'Τεντώνουν' την ανάλυση μιας ''δύο ιντσών'' οθόνης σε ''τρείς ίντσες''! (αντε σε 2.5)
Κατά τα άλλα σκίζει!
-bye-

Λίγο οφ τοπικ το ερωτημα αλλα ....αναφερεται σε οθονη...

τραβηξα φωτογραφια με την πανασονικ fx100 12mp και μετα εβαλα την καρτα στη fuji F40 8mp και οι φωτογραφιες έδειχναν πολυ χαλια στην οθονη... τι φταιει και υπαρχει περιπτωση να προκληθει καμμια ζημια στην οθονη της fuji?

Και δευτερον, στην οθονη της πανασονικ FX 01 οταν κανω προεπισκοπιση ληψη που εχει οριζοντιες γραμμες, πχ μπαλκονια πολυκατοικιας, αυτες οι γραμμες τρεμοπαιζουν, κατι σαν flickering, σα να ειναι λιγα τα Hz... τι ακριβως ειναι αυτο?

:grinning-smiley-043

Μην ανησυχείς λογικό είναι... κάθε μηχανή "θέλει" να δει τις δικές της φωτογραφίες και αντίστοιχα να κάνει προεπισκόπηση. Έτσι δίνει μια "κάπως" μορφή στις φωτο που τραβήχθηκαν από άλλες μηχανές.

β κατηγοριας δεν ενοουσα τις pentax αλλα αλλες οπος turbo x ,practica κτλ.
δεν ξερω αν η pentax εφτιαχνε ψηφιακες πριν τη sony, νομιζω παντος πος η δευτερη μαλλον προχωρισε λιγο γρηγοροτερα στην εξελιξη της ψηφιακης.τελος παντων μια κουβεντα ειπα απλα ασ την αγνοησει.

τι αλλη ρυθμιση μπορω να κανω πανω στην μηχανη αν ξερετε για καλυτερα αποτελεσματα γιατι για επεξεργασιες απο προγραμματα μαλλον δεν θα ασχολιθω!
την εχω βαλει φανταστειται στο auto

αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να την βγαλεις απο το auto. Αναφερθηκε και πριν (απ τον Βλασση νομιζω), διαβασε το εγχειριδιο χρησης και δοκιμασε να βγαλεις μερικες φωτογραφιες με προτεραιοτητα διαφραγματος. Χρησιμοποιησε μικρα νουμερα 2.8, 3,5 για να αφησεις φλου το background ή μεγαλα νουμερα για να ειναι ολα νετ. Γενικα μπορεις να κανεις πολλα αλλα θελει λιγο διαβασμα.

Καλοριζικη!!!