Φωτογραφικό τεστ μεταξύ Nokia N8 και iPhone 4

Εσείς ποιο λέτε;;

• Total voters
    0
Οι φωτογραφίες του iphone έχουν πιο ζωηρά χρώματα, αλλά κάποιοι αναγνώστες του συγκριτικού του engadget, αναφέρουν ότι οι εικόνες του N8 είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Natural vs Oversaturated:

- Ν8 camera vs Apple camera

- Apple Retina vs Samsung Super Amoled

Last edited:
Συμφωνώ και εγώ.

Πάντως τα Megapixels σε αισθητήρες όπως στα κινητά,και οι διαφημιζόμενοι φακοί τύπου carl zeiss κτλ,δεν έχουν κάποια σημασία.

Last edited:
Τώρα τι να κάνω που θέλω να συμφωνήσω με το Frape; Να το πώ ή να κάνω μόκο; :D

Σε μερικές φωτογραφίες το iPhone δείχνει καλύτερο λόγω έντονου contrast ίσως και λίγο τσιμπημένου sharpness. Στις περισσότερες όμως είναι αλλού γι' αλλού... Τουλάχιστον σ´ένα monitor της πλάκας που τις βλέπω αυτή τη στιγμή.

Re: Απάντηση: Φωτογραφικό τεστ μεταξύ Nokia N8 και iPhone 4

Τουλάχιστον σ´ένα monitor της πλάκας που τις βλέπω αυτή τη στιγμή.

Ε πες το ντε ... σιγά μην φταίει το αηφονι
Να αλλάξεις monitor:D

Ομάδα όμως δεν αλλάζουμε ποτέ:D

Πολύ τούμπανο το iPhone.

attachment.php

Attachments

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    162.9 KB · Views: 58
Τώρα τι να κάνω που θέλω να συμφωνήσω με το Frape; Να το πώ ή να κάνω μόκο; :D

Γιατι Στρατηγέ μου :bigcry: λέω ψέμματα ή ειμαι κακός που τα λεω οπως τα βλέπω? -bye-

φαντασου πως δειχνει το S9000 ....

Υπερβολές, δεν εχω δει τετοια δειγματα στην super amoled (τουλαχιστον απο το λιγο που εχω παιξει...)

Last edited:
Re: Απάντηση: Φωτογραφικό τεστ μεταξύ Nokia N8 και iPhone 4

Γιατι Στρατηγέ μου :bigcry: λέω ψέμματα ή ειμαι κακός που τα λεω οπως τα βλέπω? -bye-

Υπερβολές, δεν εχω δει τετοια δειγματα στην super amoled (τουλαχιστον απο το λιγο που εχω παιξει...)

Eιλικρινα το λεω, τα συγκρινα διπλα διπλα (χι σε πισι, αλλα απο τις οθονες τους)

Και γιατι να πιστεψουμε ενα τυχαιο που εβγαλε ποιος ξερει πως φωτο απο το Iphone και να μη πιστεψουμε εμας που τραβαμε καθε μερα φωτο με το δικο μας iphone ?
Εγω οσο και να προσπαθησα, τετοια χρωματα δεν εχω, οσο για την αναλυση , 12Mpixels vs 5Mpixels σημειωσατε 2!!!
Ακομη κι ετσι να ειναι , τα χρωματα ερχονται, η λεπτομερεια οχι.

Και για τη Sony nex5 τετοιες αρλουμπες διαβαζα κι εβλεπα , και μολις τη πηρα στα χερια μου εδωσα την canon 7D !!!
(ενταξει οχι μονο γι αυτο ...)-bye-

Last edited:
Απάντηση: Re: Φωτογραφικό τεστ μεταξύ Nokia N8 και iPhone 4

Και γιατι να πιστεψουμε ενα τυχαιο που εβγαλε ποιος ξερει πως φωτο απο το Iphone και να μη πιστεψουμε εμας που τραβαμε καθε μερα φωτο με το δικο μας iphone ?
Εγω οσο και να προσπαθησα, τετοια χρωματα δεν εχω, οσο για την αναλυση , 12Mpixels vs 5Mpixels σημειωσατε 2!!!
Ακομη κι ετσι να ειναι , τα χρωματα ερχονται, η λεπτομερεια οχι.

Και για τη Sony nex5 τετοιες αρλουμπες διαβαζα κι εβλεπα , και μολις τη πηρα στα χερια μου εδωσα την canon 7D !!!
(ενταξει οχι μονο γι αυτο ...)-bye-

Και μονο στα specs η συγκριση ειναι χαμενη απο τον πάγκο... στην πράξη τα πραγματα αλλαzουν αραγε?, τσαμπα και ο μεγαλυτερος αισθητηρας και τα "brand" name οπτικα του zeiss????...

Σιγα τα αυγα ρε Φραπε... η Zeiss σε λιγο θα βαζει και φακους δικους της σε μπρελοκ !-bye-

Εχω δει βιντεοκαμερες να φορανε φακο zeiss μονο για διαφημιστικους λογους.

Εχω δει τον sony zeiss 16-80 που ειναι η πλαστικουρα του κερατα και αντιθετα ο ταμρον 28-75 σε μοντουρα sony να βγαζει ματια και να κοστιζει το 1/3 !
H zeiss βγαζει εξεραιτικης ποιοτητας φακους, αλλα κοστιζουν μια περιουσια και φυσικα δεν ειναι αυτοι που μπαινου στα κινητα, στις φτηνες βιντεοκαμερες κλπ.
Μη ψαρωνεις λοιπον με μαρκες... το αποτελεσμα μετραει.

Οπως ειπα και παραπανω, αν δεις διπλα - διπλα τη sony nex5 με την 7D θα γελασεις (και με το δικιο σου) ,
αλλα αμα δεις το αποτελεσμα , θα δαγκωθεις .

Last edited:
Σιγουρα δεν εχει σχεση με ακριβους zeiss, για συσκευή κινητης τηλεφωνιας μιλάμε και σιγουρα δεν ειναι απλα αλλος ενας απλος πλαστικος φακος του σωρού... thats all

Εγω ψηφίζω Ν8 με διαφορά. Τόσο στα δείγματα όπως εμφανίζονται όπου το Ν8 μάλλον αδικείται ...

αλλα κυρίως στην δυναμική που έχουν για επεξεργασία ή ίσως και χωρίς επεξεργασία αλλά με τις κατάλληλες ρυθμίσεις.

Κάποιος στα μηνυματα του Engaget γράφει για τα πρωτότυπα αρχεία σε ενα ζιπ 75ΜΒ αλλά δεν βρήκα το λινκ. Μήπως το πήρε το ματι κάποιου απο τους δικούς μας ??.

Πάντως ακόμα και έτσι υπεροχή στην ανάλυση βλέπω στο Ν8, μάλλον ο Γιάννης εννοεί ευκρίνεια λόγω κοντραστ/WB/sharpening. Aλλά και πάλι τί ευκρίνεια όταν έχεις απειρα κλιπαρισμένα ...

Υ.Γ. τί αισθητήρα φοράει το iPhone ??.

Last edited:
Μαλλον βλεπεις με αλλα ματια... του Νοκια ειναι αλλου γι αλλου !
Το iphone εχει πολυ καλυτερη αναλυση και πιο θερμα χρωματα.
αλλα σε μερικες θα πρεπε να εχει χρησιμοποιησει το hdr...

Συμφωνώ.

Το HDR κανει δουλειά τελικά ιδιως σε πλάνα που δεν έχουμε πολύ φως.

Last edited:
Προσωπικά βλέπω μια διαφορετική προσέγγιση του κάθε κινητού. Πρώτα από όλα το θέμα της ανάλυσης ας το αφήσουμε στην άκρη. 12 μεγα είναι αστείο... ας τραβήξει κάποιος σε μικρότερη ανάλυση, αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα προκειμένου να υπάρχει μια πιο σοβαρή σύγκριση. 12 μέγα φωτογραφίες από κινητό μου φαίνονται αστείο.

Από εκεί και πέρα τα χρώματα της Apple είναι πιο ζωντανά μάλλον πιο θερμά (ίσως και να τραβά με περισσότερα kelvin). Μάλλον πιο κοντά στην πραγματικότητα. Όμως το κοντράστ είναι στα ουράνια, κάτι που κάνει τις φωτογραφίες άγριες, σκληρές. Από την άλλη και χωρίς να το έχω κάνει, έχω την εντύπωση (μπορεί να κάνω και λάθος) ότι στο PS οι φωτογραφίες του Ν8 με ένα απλό auto levels θα έλθουν στα ίσια τους και στα χρώματα και στο κοντράστ και τότε θα δείχνουν πολύ καλύτερες από του Iphone. Αν θέλουμε να έχουν και μεγαλύτερη ευκρίνεια, τότε κατεβάζουμε την ανάλυση από τα 12 στα 7 και είμαστε μια χαρά, ή έστω έτσι νομίζουμε. Τώρα θα μου πείτε, θα βάλουμε τις φωτογραφίες από τα κινητά στο PS?

Γιατί όχι; Αφού χρησιμοποιούμε το κινητό για σοβαρές εφαρμογές και κάποιες από αυτές τις επεξεργαζόμαστε με πιο ισχυρά εργαλεία στον ΗΥ του σπιτιού, γιατί να μην κάνουμε το ίδιο και στις φωτογραφίες;

Υ.Γ. τί αισθητήρα φοράει το iPhone ??.

Εδώ αναφέρει αυτά τα specs

iPhone 4 main camera:

* 5.0 Mpixels (2592 x 1936)
* 1/3.2" back-illuminated CMOS sensor
* 4:3 aspect ratio
* 35 mm film camera crop factor: 7.64
* Low ISO 80 (or better)
* 3.85 mm lens focal length
* f/2.8 lens aperture
* Autofocus: tap to focus

Equivalent 35mm film camera and lens:

* 30 mm f/22

Και του N8
Camera

* 12 megapixel camera with Carl Zeiss optics
* Large 1/1.83" optical format image sensor
* Fullscreen 16:9 viewfinder with easy-to-use touchscreen parameters
* Focal length: 5.9 mm (equivalent to 28mm in 35mm film format)
* F number/Aperture: F2.8

Παιδια θα κανω ενα συγκριτικουλι μεταξυ ενος nokia N86 (8mp) και ενος iphone4.

Πειτε μου αν τι θελετε να φωτογραφησω (εντος ή εκτος, με πολυ φως ή οχι, κοντινες-μακρυνες, κλπ).
Να ρυθμισω και το νοκια να βγαζει σε 5mp για καποιες ?

Επειδη εχω προσεξει οτι φωτος που ανεβαζω εδω, χαλανε πολυ λογω συμπιεσης, θελει καποιος που ξερει τα "κολπα" να μου στειλει το μειλ του να του τις στειλω οπως τις εβγαλα και να τις ανεβασει ? (Γιαννη ?)