φωτογραφιση αυτοκινητων με φλας

ggeorgecv

Established Member
29 December 2007
264
Πεύκη- Αthens
Πως γινεται να φωτογραφισουμε αυτοκινητα τη νυχτα απο το μπροστινο μερος τους με φλας ή με αλλο τροπο ωστε να φαινονται κανονικα; Σχεδον σε ολες τις προσπαθειες μονο οι πινακιδες δειχνουν σωστα και το υπολοιπο αμαξι σκοτεινο.

Ισως να χρειαζεσαι περισσοτερα του ενος φλας και σε διαφορετικα υψη για να μπορεσεις να καλυψεις τον ογκο ενος αυτοκινητου και πολυ πειραματισμο γιατι θα εχεις αντανακλασεις απο την λαμαρινα και τα τζαμια αν δε θελεις επαγγελματικη προσεγγιση ισως να χρειαστεις και διαφορετικα φωτιστικα σωματα (μιλαμε παντα για ακινητα αυτοκινητα ).

Έχω υπόψην μου δύο τρόπους για να το κάνεις αυτό, δλδ έναν και την παραλλαγή του αν δεν μπορείς να βρείς αρκετά σκοτεινό μέρος.

1ος.
Στο manual βάλε κλείστό διάφραγμα, και μεγάλο χρόνο κλείστρου (πχ 20"). Μετά με το φλας μονταρισμένο έτσι που να δίνει μαλακό φώς (είτε ανακλασμένο σε λευκό χαρτόνι, είτε καλυμένο με λευκό σεντόνι αλλα με λίγη απόσταση απο την λάμπα) δώσε διαδοχικές φλασιες γυρνόντας γύρω απο το αμάξι, καλύπτοντας με φώς κάθε μέρος που εσύ θες φωτισμένο.
Καλύτερα κάνε καμια δοκιμή πρώτα για να δείς την ένταση που πρέπει να έχει το φλας (και την απόσταση) σε ένα σταθερό σημείο. Βάλε μετά λίγο μικρότερη γιατί θα επικαλύπτονται μερικά σημεία.
Εναλακτικά αντί φλας χρησιμοποίησε ένα σταθερό φως, πχ λάμπα γραφείου, προβολέα κτλ...

2.Αν δεν δε βολέυει ιδιέτερα αυτή, μπορείς να σπάσεις κάθε έκθεση ξεχωριστά. Δλδ, να βγάλεις μια σειρά απο φωτογραφίες και σε κάθε μια να φωτίζεις και διαφορετικό σημείο. Και μετά να τις ενώσεις όλες στο photoshop.

εχω δοκιμασει το πρωτο τροπο που λεει ο Αλεξ ....θα ψαξω να ανεβασω κατι

θα το δοκιμασω, καλη ιδεα. Αν και σκεφτομουνα αν υπαρχει κατι πιο απλο αλλα μαλλον δεν ειναι για νυχτα. Αν καταλαβα καλα οσο μενει ανοιχτο το κλειστρο να ριχνω φλασιες με το εξωτερικο φλας απο διαφορες γωνίες καλυμενο με difuser.

mg3662a.jpg

τραβαγαμε περρισοτερο αυτον που ειναι πανω στο αμαξι.
Αυτο που καναμε ειναι βαζαμε την μηχανη στο τριποδο σε 15-20sec και τρεχαμε γυρω απο το αμαξι με το φλας και βαραγαμε.
Μπορεις να δοκιμασεις και με 2-3 φλας και καμια οπμρελα η softbox για πιο επαγελματικα αποτελεσματα....

mg3662a.jpg

τραβαγαμε περρισοτερο αυτον που ειναι πανω στο αμαξι.
Αυτο που καναμε ειναι βαζαμε την μηχανη στο τριποδο σε 15-20sec και τρεχαμε γυρω απο το αμαξι με το φλας και βαραγαμε.
Μπορεις να δοκιμασεις και με 2-3 φλας και καμια οπμρελα η softbox για πιο επαγελματικα αποτελεσματα....
δυστυχως δεν εχω 2-3 φλας αλλα μονο ενα και οι ομπρελες ειναι ολες για τη βροχη :laugh:.Παντως μου αρεσει σαν ιδεα και η φωτο σου επισης!

χεχε, το έχω δεί και αυτό, αλλα είπα κρίμα να το βάζουμε σε έξοδα το παιδί... χεχε

Βέβαια, για extreme DIY καταστάσεις, σκέψου υπέρδιπλο σεντόνι τεντωμένο σε στύλους απο πάνω, και δύο άτομα απο πάνω με σκάλα με δύο προβολείς των 500W... :p :p :p

καλα εγω εννοουσα κυριως ληψη απο μπροστα που κανουν αντανακλαση οι πινακιδες και δεν βγαινει σχεδον τιποτα απο το αμαξι και σκεφτομουν οταν παμε παρεα καπου και θελουμε να φωτογραφισουμε τα αυτοκινητα μας ολα μαζι. Εδω φτασαμε απο απλη φωτογραφια σε δημιουργικη. Μαλλον επρεπε να αγοραζουμε ασπρες ομπρελες για τη βροχη να εχουν και για τη φωτογραφιση χρησιμοτητα.:laugh:

χεχε, το έχω δεί και αυτό, αλλα είπα κρίμα να το βάζουμε σε έξοδα το παιδί... χεχε

Βέβαια, για extreme DIY καταστάσεις, σκέψου υπέρδιπλο σεντόνι τεντωμένο σε στύλους απο πάνω, και δύο άτομα απο πάνω με σκάλα με δύο προβολείς των 500W... :p :p :p

όχι των 500w, αλλά των 2,5 KW (τουλάχιστον). Κι αν μιλήσεις με τον Ναθ ή τον Φώτη θα σου πουν ίσως και για 10 KW.