Φωτογραφηση Γάμου.

Κατ'αρχάς Κατερίνα καλώς ήρθες στο φόρουμ. Κι εγώ είμαι νέος εδώ απλά θέλω να σου πω απ'αυτά που βλέπω ότι τα παιδιά κάνουν πάντα καλοπροαίρετη κριτική. Το ότι δε θα συμφωνούμε πάντα με τις απόψεις των άλλων είναι κι αυτό δεδομένο γι'αυτό είμαστε εδώ για να συζητάμε.

Τώρα θέμα σεμνότητας (ή σεμνοτυφίας καλύτερα) δε νομίζω ότι τίθεται απλά είναι μάλλον θέμα αισθητικής του καθενός για το τι πόζα ας πούμε ταιριάζει στο κάθε στυλ φωτογραφίας. Και νομίζω (παίρνω το ρίσκο να προτρέξω) ότι στους περισσότερους θα αρέσει το κάδρο σου, τα χρώματα, η έμπνευση, αλλά θα τους χαλάει αυτό το φιλί. Δυστυχώς ο φωτογράφος γάμου είναι και σκηνοθέτης και εκεί μάλλον ήθελε περισσότερο προσοχή.

Τέλος, η γνώμη μου είναι ότι η κριτική είναι πολύ πιο εποικοδομητική αν τεμαχίζει την φωτογραφία στα διάφορα συστατικά της και όχι απλά να λέει καλή ή κακή η τάδε φωτογραφία. Έτσι δεν καταλαβαίνουμε τι χάλασε αυτόν που τη βλέπει και δεν ξέρουμε τι (και αν θέλουμε) να διορθώσουμε.

Καλώς όρισες Κατερίνα.
Η φωτογραφία σου είναι κάτι το διαφορετικό από ότι έχουμε συνηθίσει.
Πάντα το διαφορετικό ξενίζει στην αρχή.
Μη μας παρεξηγείς.
Σκέψου μόνο, ότι μέχρι τώρα ειμασταν (με ελάχιστες εξαιρέσεις) αντροπαρεα, και σαν τέτοια εκφραζομασταν.
Συνέχισε να μας δείχνεις δουλειές σου , κι έτσι κι εμείς θα σε συνηθίσουμε κι εσύ θα μας μάθεις.
Σίγουρα όλοι θα έχουμε να κερδίσουμε από κάτι, και τότε θα δεις ότι είμαστε καλά παιδιά !
Και πάλι καλώς όρισες!

Καλώς όρισες Κατερίνα.
Η φωτογραφία σου είναι κάτι το διαφορετικό από ότι έχουμε συνηθίσει.
Πάντα το διαφορετικό ξενίζει στην αρχή.
Μη μας παρεξηγείς.
Σκέψου μόνο, ότι μέχρι τώρα ειμασταν (με ελάχιστες εξαιρέσεις) αντροπαρεα, και σαν τέτοια εκφραζομασταν.
Συνέχισε να μας δείχνεις δουλειές σου , κι έτσι κι εμείς θα σε συνηθίσουμε κι εσύ θα μας μάθεις.
Σίγουρα όλοι θα έχουμε να κερδίσουμε από κάτι, και τότε θα δεις ότι είμαστε καλά παιδιά !
Και πάλι καλώς όρισες!

+1 Κάδρο, χρώματα όλα πάρα πολύ ωραία. Από τα πιο ωραία που είδα τελευταία. Εμένα πάλι δεν με χαλάει το ίδιο το φιλί, αλλά το ότι κοιτάει το κοριτσάκι σαν σαστισμένο, σαν να λέει τι φάση;; Κατά τα άλλα καλώς όρισες κ από εμένα!! Όπως λέει κ ο Ηλίας έχουμε να μάθουμε από μια γυναικεία ματιά ;)

Ηλία σύμφωνα με τη θέση σου ... και το έχεις μπορώ να πω ... μίλησες σαν πυροσβεστήρας να κατευνάσεις τα πνεύματα.
Όμως
Μπήκε νέο μέλος στο φόρουμ μας και δη γυναίκα και αντί να την υποδεχτούν και να την σεβαστούν άρχισαν να μιλούν για γλωσσόφιλα.

ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ.
Κάλλιστα θα μπορούσαν να κρίνουν το έργο της στο σύνολο του και να προσέχουν τα λόγια τους.
Προσωπικά δε πήγε το μάτι μου στο " φιλί " μα η χυδαιότητα περισσεύει σ αυτούς που κάνουν παιδιά ντυμένοι δίχως αίσθημα και πάθος.
Που από τη μία σφυρίζουν δω και κει όταν δουν φούστα και στο σπίτι τους κάνουν το σταυρό τους και δεν αναφέρομαι μεμονωμένα.

Θα ζητήσω εγώ συγγνώμη εκ μέρους του αρσενικού πληθυσμού μα το "α" μικρό.

... δεν είδα καμιά σύσταση σ αυτούς.....

Teo αν δεν ανέφερε ο πρώτος τη λέξη σαστισμένο κανείς δε θα το πρόσεχε.
σε αρκετά πορτρέτα υπάρχει αυτή η υπέροχη έκφραση.

Συγγνώμη αν είπα πολλά.

Last edited:
Αγαπημένε μου Βασίλη, είμαι σίγουρος πως αν ξαναδιαβάσεις (ήρεμος ) το μήνυμά μου θα καταλάβεις σε ποιον ΚΥΡΙΩΣ απευθύνεται.
Δικαιολογημενη εν μέρει η αγανάκτηση σου.
Σκέψου όμως, πως στο γραπτό λόγο εύκολα μπορεί να ξεφύγουμε, και να παρεξηγηθουμε χωρίς πραγματική αιτία.
Είμαι σχεδόν σίγουρος πως ο φίλος μας παραπάνω, δεν είχε κακό σκοπό, αλλά "κακό " συντακτικό ...
Εγώ περιμένω να δω εδώ μέσα, κι άλλες φωτογραφίες της Κατερίνας, πως αυτές που έχει στην όμορφη gallery της στο Flickr.

καλοσωρισες Κατερινα:ernaehrung004:
εγω δεν θα την κρινω σαν φωτογραφια γαμου, αλλα ... γενικα
καλο καδρο ( ισως λιγο σφιχτο) πολυ καλο στησιμο, σλλα μου τσ χαλαει το wb

για το hotkiss ... γουστα ειναι αυτα,
αλλα αν το παμε σε σεμνοτητες κ.τ.λ.... ξεφυγαμε:HTEHETH63:

και εγω νομιζω ειναι καπως σφιχτο το καδρο, και αν ειναι τελιως στημενη φωτο θα εβγαζα το παιδι με το παπουτσι...
και θα εζβηνα και το δεντρο απο πισω....
το φιλια ειναι δυσκολο να τα βγαλεις φωτο :)
εγω προτιμω να κοιταγονται απλα....

Ηλία σύμφωνα με τη θέση σου ... και το έχεις μπορώ να πω ... μίλησες σαν πυροσβεστήρας να κατευνάσεις τα πνεύματα.
Όμως
Μπήκε νέο μέλος στο φόρουμ μας και δη γυναίκα και αντί να την υποδεχτούν και να την σεβαστούν άρχισαν να μιλούν για γλωσσόφιλα.

ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ.
Κάλλιστα θα μπορούσαν να κρίνουν το έργο της στο σύνολο του και να προσέχουν τα λόγια τους.
Προσωπικά δε πήγε το μάτι μου στο " φιλί " μα η χυδαιότητα περισσεύει σ αυτούς που κάνουν παιδιά ντυμένοι δίχως αίσθημα και πάθος.
Που από τη μία σφυρίζουν δω και κει όταν δουν φούστα και στο σπίτι τους κάνουν το σταυρό τους και δεν αναφέρομαι μεμονωμένα.

Θα ζητήσω εγώ συγγνώμη εκ μέρους του αρσενικού πληθυσμού μα το "α" μικρό.

... δεν είδα καμιά σύσταση σ αυτούς.....

Teo αν δεν ανέφερε ο πρώτος τη λέξη σαστισμένο κανείς δε θα το πρόσεχε.
σε αρκετά πορτρέτα υπάρχει αυτή η υπέροχη έκφραση.

Συγγνώμη αν είπα πολλά.

Απαράδεκτη η αλήθεια?
Απαράδεκτη η έκφραση γνώμης?
Απαράδεκτη η ειλικρίνεια?
Πραγματικά είπες πολλά Βασίλη αλλά μη ζητάς συγνώμη ειδικά εκ μέρους των άλλων.
Υ.Γ.1 Τις γυναίκες τις αγαπάμε ιδιαίτερα εμείς οι Αρσενικοί αλλά συχνά η ειδική μεταχείριση ενοχλεί και τις ίδιες.
Υ.Γ.2 Πιο πολύ οι συγνώμες σε αυτό το νήμα θα ταίριαζαν στο Γιάννη τον Κοτζίδη όταν έβαλε τις φωτογραφιάρες του
και ανέχτηκε το μακρύ και το κοντό του καθενός για Hollywood,Bollywood και μέχρι ότι γύρισε πορνό κόντεψατε να του πείτε
Υ.Γ.3 Οι γυναίκες της ζωής μου αγαπούν να με μισούν γιατί ποτέ δεν τους είπα το παραμικρό ψέμα
στην αρχή μπορεί να πικραίνονται αλλά στην πορεία λατρεύουν την αλήθεια.
Υ.Γ.4 Κατερίνα το πλήθος των σχολίων και μόνο που γραφτήκανε για τη φωτογραφία σου την κάνει επιτυχημένη.

Απάντηση: Re: Φωτογραφηση Γάμου.

Η φωτογραφια ειναι απο τον γαμο της αδερφης μου εχθες. Τα διαολακια ειναι τα παιδια μου.

Θελω να ευχαριστησω δημοσια την Κατερινα αλλα και τον φιλο* που προσφερθηκαν να ερθουν δωρεαν για να κανουν την φωτογραφιση γιατι οπως εχω γραψει και ποιο πανω δεν ειχαν την οικονομικη δυνατοτητα για να πληρωσουν φωτογραφο.

Το ονομα του φιλου δεν το εγραψα γιατι δεν εχω παρει ακομα το ΟΚ αν θελει να το γραψω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ως νέο μέλος του φόρουμ ...στην πρώτη μου ανάρτηση περίμενα να διαβάσω είτε αρνητικά είτε θετικά σχόλια για τη δουλειά μου
...προσωπική μου άποψη είναι πως ένα φιλί εκφράζει αισθήματα και συναισθήματα και κανείς μας δεν έχει δικαίωμα να το κρίνει ως καλό ή άσχημο
Υ.Γ. το κοριτσάκι μετά από σύσταση μου κοίταξε το ζευγάρι για να δώσει ένταση στο συναίσθημα της ευτυχίας τους

Κατερινα αφου καταφερες να πεις στην κορη μου να κανει κατι και το εκανε εισαι Θεα εγω πρεπει να τσακωθω 30 φορες μαζι της.

Πόσο μικρός είναι λοιπόν ο κόσμος που δεν αξίζει να χαλάμε τις καρδιές μας......

Λευτέρη να σου ζήσουν!!:ernaehrung004:

Κατερίνα καλως όρισες στο φόρουμ, συνέχισε να μας δείχνεις την δουλειά σου.
Και μήν πτοείσαι πού είμαστε λίγο ναζιάρικα παιδιά εδώ μέσα.:flipout:
Όλες οι προτάσεις που ανταλλάσουμε γίνονται για να βελτιωθούμε, ξεχωρίζουμε γιατί είμαστε δημιουργική κατηγορία, παρουσιάζει ο καθένας μας την δουλειά του και με την βοήθεια των φίλων βελτιωνόμαστε όταν χρειαστεί.

Λευτέρη να ζήσουν και να είναι πάντα ευτυχισμένοι και σύντομα να έχουν την ίδια φωτογραφία με τα δικά τους παιδιά από κάτω.
Χαίρομαι ιδιαίτερα που μέσα από το φόρουμ βρήκες την καλύτερη δυνατή λύση για τη φωτογράφιση.
(Ευχαριστώ γιατί με το ποστ σου έδωσες μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα προηγούμενα ποστ).

Βασιλη και Παναγιωτη να ´στε καλα!

Ισως καποια στιγμη να βαλω και φωτογραφιες απο το τραπεζι αν και ηταν χαλια ο φωτισμος δεν εβλεπες τι τρως ασχετα αν τα εφαγα ολα.

Στο τραπεζι φωτογραφιες εβγαλα εγω με την φτηνιαρικη Nex 5r και τον 35/1.8 γιατι ηταν καπως δυσκολο να ζητησω στους φωτογραφους να ερθουν στο Δηλεσι.

Λευτέρη να σου ζήσουν!

Κατερίνα, καλως ήρθες στο AVClub, εμένα η φωτογραφία σου μου έβγαλε πολύ συναίσθημα και τρυφερότητα - θέλουμε κι άλλες! :SFGSFGSF:

Ως νέο μέλος του φόρουμ ...στην πρώτη μου ανάρτηση περίμενα να διαβάσω είτε αρνητικά είτε θετικά σχόλια για τη δουλειά μου
...προσωπική μου άποψη είναι πως ένα φιλί εκφράζει αισθήματα και συναισθήματα και κανείς μας δεν έχει δικαίωμα να το κρίνει ως καλό ή άσχημο
Υ.Γ. το κοριτσάκι μετά από σύσταση μου κοίταξε το ζευγάρι για να δώσει ένταση στο συναίσθημα της ευτυχίας τους

Καλωσήρθες και απο μένα στην φωτογραφική γωνιά του φόρουμ.

Αν θες, μπορείς να μας συστηθείς και να πείς δυο λόγια για σένα και την σχέση σου με την φωτογραφία, προτού αρχίσουμε να "μαλώνουμε" -bye-. Ένα καλωσόρισμα απο την πλευρά σου, να σε γνωρίσουμε καλύτερα και να μας γνωρίσεις και εμάς. Το 99% των παρεξηγήσεων λύνεται έτσι κατα την εμπειρία μου. Είμαστε μια ησυχη γωνιά εδώ, χωρίς τσακωμούς πέρα απο την εκάστοτε διαφωνία για την Σόνυ :p με γνήσιο ενδιαφέρον για την φωτογραφία. Η κριτική που κάνουμε μεταξύ μας είναι καλοπροαίρετη ακόμα και αν ο γραπτός λόγος την κάνει καμια φορά να φαίνεται σκληρή.

Καλή σου μέρα

Re: Απάντηση: Φωτογραφηση Γάμου.

Πρόβλημα με το γλωσσόφιλο δεν έχω. Αντίθετα βλέπω μια αυθόρμητη λήψη, μια λήψη με συναίσθημα και όχι από υποχρέωση. Το χρωματικό προφίλ τονίζει τη λήψη ακόμη περισσότερο.

Θα πρότεινα να εκτυπώσετε την φωτογραφία σε μεγάλη διάσταση, τουλάχιστον 30Χ50 εκ. ή ακόμη και σε 70Χ100 εκ. Γιατί όχι; Έχει θέμα που θα αναδειχθεί ακόμη καλύτερα σε μεγάλο μέγεθος. Σε τοίχο θα κάνει μεγάλη εντύπωση.

Κατερίνα καλώς ήρθες!