Φωτογραφηση Γάμου.

Τις φωτογραφίες τις κρίνουμε στο σύνολο και όχι μόνο σε ένα της τομέα.

Μάλιστα καλό είναι η κριτική να γίνεται από ανθρώπους οι οποία έχουν εκθέσει προς κριτική και δική τους δουλειά.

η κοπέλα ήταν μαζί μου σαν δεύτερος φωτογράφος, όταν είδα τη δουλειά της ενθουσιάστηκα και την παρότρυνα να την αναρτήσει, μάλιστα την πίεσα να το κάνει.

το λάθος ήταν που δεν της είπα να γράψει

......... Η Κριτική Παρακαλώ να γίνει Μόνο από Άτομα που και οι Ίδιοι έχουν εκθέσει Δική τους Δουλειά στο ίδιο νήμα .............

Γιατί θα ήθελα να το γράψει ; γιατί ξέρω πολλά κοράκια που πέφτουν να φάνε κόσμο από το καναπέ τους.

Οπότε για να τελειώνει εδώ όσοι δεν έχετε εκθέσει δική σας δουλειά παρακαλώ μη κρίνετε .

Γιατί το γράφω εγώ;

Γιατί δεν ξέρουν κάποιοι πως να φερθούν σε μια κυρία έτσι σκέφτηκε να μην ξαναγράψει στο φόρουμ.

Ωραια. Θα ριξει δλδ ενα πρωτο ποστ με μια φωτογραφια,
χωρις ουτε καν να χαιρετησει το φορουμ
και θα ξεκινησει βαζοντας και κανονες λογοκρισιας.
Που τα ειδες αυτα γραμμενα, ηθελα ναξερα.

Στις πόσες φώτογραφιες αναρτημένες προς κριτική πάντα, όχι ετςι απλές, να υπάρχει η δυνατότητα να κρίνεις φωτογραφίες άλλων?

Δεν πρέπει να μπει ένας κανόνας? μην μένουν στη τύχη παιδιά αυτά τα θέματα....

καλυτερα να μένουμε στην ουσία της οποιας κριτικής και όχι στο αν έχει δικαίωμα κάποιος να κρίνει αυτό που βλέπει!

δλδ πας σε μια έκθεση ζωγραφικής λες την γνώμη σου πως βλέπεις ενα πίνακα, σε ακούει ο ζωγράφος και έρχεται σε παίρνει απο τα μούτρα και σου λέει κύριε έχετε κάνει εσείς έκθεση ζωγραφικής? όχι?!

Ε δεν έχετε δικαίωμα να με κρίνεται! .....

Last edited:
Γραμμένοι νόμοι για να με κρίνουν άσχετοι;

Άνθρωποι που δεν θέλουν να κριθούν αλλά να κρίνουν;

Η λογική το λέει και η ιστορία όπως είδαμε.

Θέλω να κρίνομε για να γίνω καλύτερος, από τους άσχετους τους καναπεδάτους δεν θα μάθω τίποτε.

Το ποιος θελει να σε κρινει η οχι ειναι αποκλειστικα
δικη σου δουλεια και δεν μας αφορα.
Αυτο που προεχει τωρα ειναι να μαθεις να συμπεριφερεσαι
σωστα στους συμφορουμιτες σου γιατι το παραξηλωσες.
Οι χαρακτηρισμοι σου περισσευουν. Αρκετα.

Μην αρπάζεςαι και κυρίως μην χαρακτηρίζεις. Τα θέλω σου να τα επιβάλεις σε χώρους που τους ελέγχεις. Σε ανοικτά φόρουμ θα κρίνεσαι δυστυχώς και απο άσχετους! Αν δεν αντέχεις την κριτική δείξε τις φωτογραφίες στο ελεγχόμενο περιβάλλον σου.

το παραξήλωσα παλαιέ του φόρουμ;

Όταν μιλούν έτσι σε μια κυρία δε το παραξηλώνουν;

Αν στη κυρία σου στο κορίτσι σου στους υπαλλήλους σου παράδειγμα σε συνάντηση της μιλούσαν για γλωσσόφιλα θα ήσουν ήρεμος;
εγώ όχι.

Ξαναλέω το λεξιλόγιο με ενόχλησε ΟΧΙ η κριτική.

Και αν το παραξήλωσα ... παρακαλώ υπάρχει Α διαχειριστής αυτός θα κρίνει.

Για λίγη ηρεμία παρακαλώ.
Να υπενθυμίσω επίσης ότι υπέυθυνοι για την λειτουργία της κατηγορίας είναι οι διαχειριστές της, όπως σε όλες τις κατηγορίες του φόρουμ.
Όροι δεν μπαίνουν απο τα μέλη.
Ελπίζω να έγινα σαφής.

Ότι πεις kid για τους όρους

για το λεξιλόγιο υπάρχει περιορισμός; και δεν ειρωνεύομαι το ξεκαθαρίζω.

Μα ημαρτον πια με το γλωσσοφιλο και τις κυριες.
Η κυρια (σωστα) δεν ειχε προβλημα να αναρτησει φωτογραφια
με γλωσσοφιλο και θα εχω προβλημα εγω να γραψω οτι δεν μου αρεσε?

Εγώ απο την αρχή είπα ας αφήσουμε τα ρατσιστικά για γυναικείες ματιές , κύριες και λοιπά αλλα η ίδια η κυρία και τωρα ο υπερσπιστης της τονίζουν την διαφορά!

Ας κρίνουμε το φωτογραφικο υλικό χωρίς να ενδιαφερόμαστε με ποια "ματια" τραβήχθηκε!

Αυτό το ότι εξ ορισμού η γυναικεία ματια είναι εύθραυστη και καλά πιο ευαίσθητη δεν το καταλαβαίνω. Πολύ περισσότερο όταν τις απόψεις αυτές τις υπερασπίζονται γυναίκες

Αυτα το αστειο επιχειρημα του δηθεν ασχημου λεξιλογιου μοιαζει να ειναι το αλλοθι για καποιους
που δεν αντεχουν ή δεν επιθυμουν αρνητικες κριτικες.

Ευτυχως το φορουμ εχει δημοκρατικη παραδοση, και ειμαι σιγουρος
οτι τετοια φαινομενα βαναυσης λογοκρισιας και απαγορευσης αποψης
μεσω βροχης απαξιωτικων χαρακτηρισμων δεν θα ευδοκιμησουν.

Να πω και γω δυο πράγματα αφού δεν έχω εμπλακεί στην αντιπαράθεση και χωρίς διάθεση να κρίνω τη συγκεκριμένη φωτο αλλά με αφορμή τον ντόρο που αυτή δημιούργησε.

Κατ'αρχάς φίλε Απόλλων μίλησες ειρωνικά για κάποιους για σεμνότητα και τέτοια ότι δηλαδή το παίζουν σεμνοί γι'αυτό δεν τους άρεσε το στιγμιότυπο αλλά θεωρείς την λέξη γλωσσόφιλο αισχρό λεξιλόγιο. Είναι λίγο οξύμωρο νομίζω. Όπως στην καθημερινή μας ζωή δίνουμε γλωσσόφιλα και δεν ντρεπόμαστε να το δείξουμε έτσι δεν ντρεπόμαστε και να το πούμε. Είτε είναι μπροστά γυναίκα είτε όχι. Είναι σεξιστικός αυτός ο διαχωρισμός παρόλο που καταλαβαίνω τις προθέσεις σου. Η ευγένεια όμως στις συναναστροφές μας είναι απαραίτητη ανεξαρτήτως φύλου. 2015 έχουμε δεν μπορούμε να θεωρούμε τη γυναίκα αδύναμο φύλο (εκτός αν μιλάμε για σωματική δύναμη).

Όσον αφορά την κριτική να φανταστώ δέχεσαι μόνο από τους 5-6 που έχουν ανεβάσει στο συγκεκριμένο νήμα οπότε αφού δεν είμαι μέσα σ'αυτούς δεν μπορώ να πω κάτι. Αλλά μπορώ να πω κάποια πράγματα γενικά.
Όταν κάποιος βλέπει μια φωτο στο φόρουμ υποθέτει ότι αυτός που την ανέβασε το έκανε για να κριθεί από άτομα που λίγο ή πολύ ασχολούνται μ'αυτήν την μορφή τέχνης και προσπαθούν να κρίνουν τα διάφορα συστατικά της κάθε φωτο και όχι απλά να πουν "μου αρέσει" ή "δεν μου αρέσει". Αυτό συμβαίνει γιατί και οι ίδιοι όταν ανεβάζουν κάτι περιμένουν κριτική για να δουν σε ποια σημεία τα πήγαν καλά και σε ποια όχι. Πάντα κατά την γνώμη των συμφορουμιτών και όχι κάποιας αντικειμενικής αλήθειας. Οπότε εγώ νομίζω ότι κάποιος που σπαταλάει λίγο από το χρόνο του για να τονίσει μια (κατά τη γνώμη του) αδυναμία μόνο για να βοηθήσει μπορεί να το κάνει και όχι για να προσβάλει.

Αυτα το αστειο επιχειρημα του δηθεν ασχημου λεξιλογιου μοιαζει να ειναι το αλλοθι για καποιους
που δεν αντεχουν ή δεν επιθυμουν αρνητικες κριτικες.

Ευτυχως το φορουμ εχει δημοκρατικη παραδοση, και ειμαι σιγουρος
οτι τετοια φαινομενα βαναυσης λογοκρισιας και απαγορευσης αποψης
μεσω βροχης απαξιωτικων χαρακτηρισμων δεν θα ευδοκιμησουν.

Προς απάντηση σου και περιμένω και δικές σου φωτογραφίες στο εν λόγο νήμα από λόγια ανώγια και κατώγια.

Α' Παράδειγμα
στο παρόν νήμα

Σας ευχαριστώ για τη κριτική σας βοηθά σίγουρα, έτσι έκανα τις απαραίτητες βελτιώσεις.

f/5.0 70.0 mm 1/250 iso 640

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 19.09 στην είσοδο της εκκλησίας.
έχει γίνει crop και αυτό γιατί υπήρχαν διάφορα κεφάλια και χέρια άσχετα, έτσι υποχρεωτικά έκοψα το μπουκέτο.
δεν είναι στημένη φωτογραφία μα ενώ προχωρούσε προς το εσωτερικό.

Σκληρός φωτισμός ναι αιτία; ο κάμεραμαν με το προβολέα του .. μάλιστα κατά τη διάρκεια του μυστηρίου τους υποχρέωνε να κλείνουν τα μάτια με αποτέλεσμα να έχω πάρα πολλές φωτογραφίες άχρηστες.

http://avclub.gr/forum/showthread.php/44954-Φωτογραφηση-Γάμου/page28

Β' Παράδειγμα

Για το ποιος είναι ανοιχτός να δεχθεί κριτική
πλυν εξαιρέσεων δεν είδα κανέναν καλλιτέχνη.

http://avclub.gr/forum/showthread.php/144054-Φωτογραφία-δίχως-επεμβάσεις

.... Πολλά ειπώθηκαν από μένα και από άλλους που φιλοξενούμαστε εδώ, από μεριά μου δεν έχω να πω κάτι άλλο παρά μόνο περιμένω και δικές σας φωτογραφίες στο παρόν νήμα με όσους ασχολούνται φυσικά.....

Last edited:
Γιάννη υπέροχες όπως πάντα.

Το γλωσσόφιλο δε με ξένισε. Είναι στην αισθητική, κουλτούρα, ιδιοσυγκρασία του καθενός. Δεν υπάρχει καλή και κακή. Φωτογραφία που είχα για πέταμα την είδε ενδιαφερόμενος μετά από μήνες και μου την είπε γιατί δεν του την έδωσα.

Πιστεύω ότι μια-δύο συναντήσεις με το ζευγάρι είναι απαραίτητες ώστε να καταλάβει κάποιος το ύφος και στυλ που χρειάζεται και θέλουν να έχουν.
Και καλό είναι ο επαγγελματίας να προσαρμόζεται. Αν θέλουν ροκ καταστάσεις, συντηρητική φωτογράφιση ή κάτι πιο χαλαρό fine with me.....
Ο αδελφός μου στο δικό του γάμο ήθελε γλωσσόφιλα. Βγήκαν μια χαρά. Εγώ δεν θα το έκανα....

Και μιλάω για επαγγελματία γιατί υπάρχουν άνθρωποι που βγάζουν το ψωμί τους από αυτό όπως ο Βασίλης ή ο Γιάννης. Εμείς οι υπόλοιποι κάνουμε ένα χόμπι.
Εγώ ως φίλος ενός ζευγαριού μπορώ να κάνω και τις "υπερβάσεις" μου. Ο επαγγελματία που θα πληρωθεί να ζήσει από αυτό όσο να είναι έχει στενότερα όρια.

Δε μπορώ να κρίνω με τα ίδια κριτήρια.
Και ότι έγινε κριτική σε κυρία είναι καλό ότι αντιμετωπίστηκε ώς ισάξια (με κάποιον κύριο) και το θεωρώ τιμή της που δε διαχωρίστηκε.

Προς απάντηση σου και περιμένω και δικές σου φωτογραφίες στο εν λόγο νήμα από λόγια ανώγια και κατώγια.

Τζαμπα προσπαθεις να πατροναρεις κατα πως θες και να φιμωσεις το νημα.
Φωτογραφιες τα μελη ανεβαζουνε οπου θελουνε και οταν θελουνε,
το ιδιο και θετικα σχολια για κατι εξαιρετικο,
ή αρνητικη κριση εαν θεωρηθει οτι ειναι απαραιτητο.
Τα υπολοιπα ειναι περιτα.

Last edited: