Φωτογραφηση Γάμου.

αν υπηρχαν γυναικες στο φορουμ δεν θα ειχαν προβλημα με τον μουσατο:)
με το νυφικο ειναι ο πατερας...

(αν κ το εβαλα κ στην κατηγορια του βιντεο, νομιζω καλο θα ταν κι εδω επειδη περιεχει ς επι το πλειστον γαμο)

Proud to present the 2015 ShowReel !

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Χτες βρέθηκα σε ένα Γάμο με κύριο σκοπό να φωτογραφίσω την κουμπάρα αλλά στην άκρη του μυαλού μου είχα να δοκιμάσω την Χ-Τ10.
Διάβασα και το άρθρο του πόσταρα στο νήμα της Χ-Pro2 και έκανα τις προτεινόμενες ρυθμίσεις.
Στο μυστήριο υπήρχε επαγγελματίας φωτογράφος ή μάλλον 2 άτομα που τραβούσαν φωτογραφίες και 1 άτομο στο βίντεο.
Αυτά τα αναφέρω για να τονίσω ότι σεβόμενος το ψωμί του επαγγελματία ήμουν σε μια άκρη πολύ διακριτικά προσέχοντας να μην ενοχλώ
τους φωτογράφους για αυτό το λόγο και οι πιο πολλές λήψεις μου είναι στα 50mm και από την ίδια γωνία.
Με βοήθησε πάρα πολύ η ύπαρξη έξτρα φώτων από τον φωτογράφο αν και είχα ρυθμίσει τη fuji με μέγιστο Auto Iso 6400.
Χρησιμοποίησα κυρίως Classic Chrome και B&W+R προφίλ και είχα και για backup επιλογή Raw.
Με ζόρισε λίγο η εστίαση χωρίς να φταίει η μηχανή αλλά η μη εξοικείωση μου με τις νέες επιλογές εστίασης της Fuji.
Φλας δεν είχα μαζί από επιλογή για να μην κάνω και πολύ αισθητή τη φωτογραφική μου παρουσία.
Ήθελα να τραβάω όσο το δυνατόν αθόρυβα και σιωπηλά χωρίς να γίνομαι αντιληπτός από τους φωτογραφιζόμενους.
Θα με βόλευε ένας σταθερός πάνω από τα 50mm για καλύτερο bokeh αλλά δεν πειράζει σε ότι στρώμα έχει κοιμάσαι.
Όπως πάντα δέχομαι κάθε κριτική και υπόδειξη χωρίς παρεξηγήσεις για αυτό και ανεβάζουμε φωτογραφίες.
Δεν έχω κάνει καμία επεξεργασία εκτός από ένα ελάχιστο crop στην 3 και στην 4 και τις έχω ανεβάσει στο flickr
σε φουλ ανάλυση.

Γάμος Νάσου - Αγνής (1) by Panos Tiniakos, on Flickr

Γάμος Νάσου - Αγνής (2) by Panos Tiniakos, on Flickr

Γάμος Νάσου - Αγνής (3) by Panos Tiniakos, on Flickr

Γάμος Νάσου - Αγνής (4) by Panos Tiniakos, on Flickr

Γάμος Νάσου - Αγνής (5) by Panos Tiniakos, on Flickr

Πολυ ωραιες Πανο! Στην πρωτη δεν ειναι ωραια η φλογα μεσα στο προσωπο της νυφης κ στη 3η νομιζω το προσωπο δεξια πρεπει να κοπει. Κατα τα αλλα μου αρεσε πολυ το Α/Μ.

Ομορφες φωτογραφιες. Διακρινω και μια ρετρο διαθεση, μαλλον λογω Α/Μ.
Σεβασμος στο μυστηριο, καθαρα προσωπα, στιγμες που εκπεμπουν
κατανυξη και χαρα.
Ωραια και η δευτερη με την λαμπαδα στο μπροστινο μποκεχ.

Οι τόνοι του B/W είναι πολύ φλατ IMHO εφόσον εχεις τα Raw θα σου πρότεινα να πειραματιστείς. Τα κάδρα είναι πολύ καλά

Ποτέ θα περάσει άραγε αυτη η μόδα των ανεμοδαρμενων ζευγαριών πάνω στα βράχια? αναστενάζουν τα καημένα! Το έχει δεν το έχει το ζευγάρι εκεί σώνει και καλά να τσαταλωθουμε άκομψα τις περισσότερες φορές πάνω κάτω αριστερά δεξιά στα βράχια και στις αμμουδιές....

Ποτέ θα περάσει άραγε αυτη η μόδα των ανεμοδαρμενων ζευγαριών πάνω στα βράχια? αναστενάζουν τα καημένα! Το έχει δεν το έχει το ζευγάρι εκεί σώνει και καλά να τσαταλωθουμε άκομψα τις περισσότερες φορές πάνω κάτω αριστερά δεξιά στα βράχια και στις αμμουδιές....

Αυτό το πράγμα σκεφτόμουν αυτή τη στιγμή.... Πόσο ψεύτικες και δήθεν είναι αυτές οι φωτό!

Για να μην γίνει καμιά παρεξήγηση, ο φωτογράφος μια χαρά κάνει την δουλειά του η οποία τεχνικά είναι εξαιρετική, αλλά αυτό που ζητούν να ζευγάρια ως θέμα είναι τόσο μπλιαχ... τουλάχιστον για μένα.

Ευχαριστώ για την κριτική σας.
Ναι το B&W είναι Flat και μου αρέσει γιατί έχει κάτι το αναλογικό, το άσπρο και το μαύρο χωρίς πολλές αποχρώσεις του γκρι, αυτές τις άφησα για την ταινία...
Όλα χρειάζονται στο γάμο αρκεί πραγματικά να τα θέλεις και να μην είναι οι επιταγές της μόδας.

Αυτό το πράγμα σκεφτόμουν αυτή τη στιγμή.... Πόσο ψεύτικες και δήθεν είναι αυτές οι φωτό!

Για να μην γίνει καμιά παρεξήγηση, ο φωτογράφος μια χαρά κάνει την δουλειά του η οποία τεχνικά είναι εξαιρετική, αλλά αυτό που ζητούν να ζευγάρια ως θέμα είναι τόσο μπλιαχ... τουλάχιστον για μένα.

Συμφωνώ για την τεχνική ειναι καλή και οι φωτογράφοι κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Πάντως για να μην αθωώνουμε τους φωτογράφους η ευθύνη πιστεύω ειναι και των φωτογράφων. Δεν ειναι όλες οι περιπτώσεις ότι το ζευγάρι πηγαίνει και λέει ή φωτογραφία σε βράχια ή φεύγουμε! Τις περισσότερες φορές οι φωτογράφοι δείχνουν δουλειές τους με αντίστοιχες θαλασσοδαρμένες φωτογραφίες και τους το προτείνουν. Δεν ειναι δλδ τόσο αθώοι οι φωτογράφοι. Συνήθως οι φωτογράφοι στήνουν το σενάριο και οχι το ζευγάρι.ξ

οκ βρε φίλοι φωτογράφοι αν έχετε απέναντι σας ένα φιτ ζευγάρι νεαρό σε ηλικία που το σηκώνει το θέμα και βλέπεις ότι ειναι άνετοι με καλή χημεία πρότεινε το. Αλλά οχι σε όλους όλα! Τι να κάνουμε δεν ειναι όλοι για όλα....

Παναγιώτη θα συμφωνήσω με τον τον φίλο μας το Γιώργο και θα προσθέσω ότι οι φωτογραφίες σου δεν δίνουν λεπτομέρεια στα μαύρα.
Χρειάζεται να παίξεις αρκετά με τη νέα σου κάμερα.

Ένα παράδειγμα από τον Αλιάγα για να καταλάβεις τι λέω.
.. καθώς και στου Γιάννη τις Φωτογραφίες στο παρόν νήμα..

Απόλλωνα ο Παναγιώτης αν δεις και στο διπλανό νήμα, εκεί στον εξοπλισμό, μάλλον επίτηδες τράβηξε φλατ το ΑΜ κι όχι τυχαία. Ήθελε να δώσει υψηλό κοντράστ και άσπρα εντελώς και μαύρα εντελώς (όπως παλιά). Φυσικά μπορεί να επεξεργαστεί εκ νέου τις φωτογραφίες και να κάνει και δεύτερο σετ. Παναγιώτη περιμένουμε κι άλλες.

Αυτό ακριβώς Βλάση.
Μου άρεσε αυτό που είδα εδώ και ήθελα να το ακολουθήσω
http://f16.click/wedding-photography/shooting-weddings-with-fuji.html
Μου έβγαζε μια ρετρό αίσθηση, πιο δραματική, πιο φιλμική.
Όπως έγραψε και ο Βασίλης ο Διαχειριστής μας επιτέλους λίγο Μαύρο και Άσπρο.
Την καλουπώσαμε τα τελευταία χρόνια τη φωτογραφία στις ψηφιακές τεχνολογικές επιταγές.
Φοβόμαστε τον κόκκο,τα καμμένα,το υψηλό contrast, την οποιαδήποτε "ατέλεια".
Hdr και editing παντού και πάντα αδιαφορώντας για τα κάδρα,τις στιγμές,το συναίσθημα που πρέπει να σου εγείρει η φωτογραφία.
Έχω τραβήξει αρκετούς γάμους και βαφτίσεις για φίλους από την ταπεινή f30 μέχρι την Χ-Τ10.
Ερασιτέχνης είμαι και πειραματίζομαι, ρισκάρω το διαφορετικό όταν ξέρω ότι υπάρχει και άλλος φωτογράφος.
Χτες μπορώ να πω ότι ήμουν σε φωτογραφική έκσταση ,κάθε μου κλικ ήταν κάτι παραπάνω από μια φωτογραφία.
Ήταν η χαρά της δημιουργίας, η ικανοποίηση της δοκιμής,η δύναμη της τέχνης.
Τα βλέμματα των κουμπάρων που πονηρά πόζαραν στο φακό,τα αθώα πρόσωπα στα παρανυμφάκια,
η ζωγραφισμένη ευτυχία στο πρόσωπο της νύφης,η συνεσταλμένη έκφραση του γαμπρού, ακόμη και
το καχύποπτο βλέμμα πολλών προς τη μηχανή μου είναι όλα αυτά που είδα μέσα από τη φωτογραφική μου.
Έζησα το μυστήριο αλλιώς και συμμετείχα με το δικό μου τρόπο.
Μου λέει ένας γνωστός στο τραπέζι: "εσύ γιατί τραβάς για το ζευγάρι ή για εσένα"?
Του απαντάω και για τα δύο μάλλον πιο πολύ για εμένα.
Φωτογράφιζα λοιπόν για εμένα και το μοιράζομαι μαζί σας για να με καταλάβετε.

Παναγιώτη επειδή εγώ το πρωτοανέφερα το φλατ δεν ξέρω πως να το εξηγήσω ακριβώς αλλά εννοούσα ότι "μου λείπουν" από τις φώτο σου οι διαβαθμίσεις του γκρι που υπήρχαν στο λινκ που έβαλες στο κομμάτι του εξοπλισμού. Παράδειγμα η εξαιρετική σαν κάδρο 2η φωτογραφία το κερι το νυφικό και το δέρμα είναι σχεδόν ο ίδιος τόνος, "μου λείπουν" οι σκιες.

Τα κάδρα είναι πραγματικά πολύ καλά δημιουργικά και καταλαβαίνω την ικανοποιηση σου για το αποτέλεσμα