Φωτογράφιση Ζωγραφικής

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Steliosfan

AVClub Enthusiast
13 August 2006
720
NeverLand
Καλησπέρα,

Μια φίλη μου έδωσε κάποια έργα ζωγραφικής (σε ακουαρέλα) και μου ζήτησε να τα φωτογραφίσω για να τα χρησιμοποιήσει σε web presentations ή επανεκτύπωση αν χρειαστεί η ίδια.

Η μηχανή μου είναι η Nex-5 και δύο φακοί που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν είναι είτε ο Canon FD 50 f/1.2 ή ο Canon FD 24 f/2.8

Ήθελα να σας ρωτήσω πως μπορώ να έχω το καλύτερο αποτέλεσμα σε αυτό το task και από άποψη φωτογράφισης αλλα και επεξεργασίας (δηλαδή στο photoshop cs6 να βγάλω εντελώς τα sharpness, color noise reduction κλπ κλπ?)

Ευχαριστώ !

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
97,992
Εκεί ψηλά.....
Καταρχην πρεπει να "σταθεις" ακριβως απεναντι και καθετα σ το εργο.

Ειτε κρεμωντας καθετα το εργο ειτε στο πατωμα αλλα εκει η θεση μηχανης θα σε δυσκολεψει αν δεν εχεις ειδικο τροπο στηριξης.

Και οσον αφορα το φωτισμο να μην ειναι κανας ηλιος direct αλλα σκια και diffused daylight φωτισμος. Προσοχη ομως στην επεξεργασια των αρχειων να εισαι απολυτως ακριβης στην θερμοκρασια χρωματος για να αποδοθουν σωστα οι τονοι.

Κανονικα θα επρεπε να εχεις ενα κελβινομετρο για τον λογο αυτο, εκτος αν εχεις πολυ ικανο ματι για να δεις τις διαφορες στα λιγα kelvin που πιθανως να αποκλινεις.

Steliosfan

AVClub Enthusiast
13 August 2006
720
NeverLand
Σε ευχαριστώ Kosh.

Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό με το μάτι. Μάλλον για πάτωμα με βλέπω και αν δεν τα καταφέρω, θα κολλήσω το έργο στον τοίχο με πλαστελίνη...

Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω τον 50άρι στο 5.6, όπου "θεωρητικά" εκεί αποδίδει καλύτερα