Φωτογραφίζοντας αγάλματα

Η Παναγία του Μονσερατ.

attachment.php

Θα προτιμουσα ενα ενα τα αγαλματα, τι λες?

Εν τέλει ίσως να ήταν καλύτερα για τον Απόλλωνα... Αλλά χρειαζόμουν τηλεφακό και ήμουν με τον 35αρη. Που και πάλι θα έπρεπε να ήταν φορεμένος στη μηχανή γιατί είπαμε ότι μετά από πολύ λίγο έγιναν πολύ γκρίζα τα πράγματα :)

imageview.php
[/URL][/IMG]

Αν δεν μπορεις να παιξεις με το διαφραγμα και το βαθος πεδιου, χανεις σε πολλα...

Πολύ ... λαμπρά, πώς να το πω, τα χρώματά σου. Καλά και η σύνθεση με τον ξέμπαρκο στύλο είναι άλλο θέμα.
Πολύ κουτσουλιά φαίνεται να έχει φάει πάντως ο κακομοίρης, τι έγραψε για να το αξίζει;

Αφου το ξερεις, οτι συνθεση και καδραρισμα ειναι τα δυνατα μου σημεια... ειδικα δε για αυτη, ο στυλος που σου αρεσε με εκανε να βγαλω τη φωτο, οπως καθομουν στο παγκακι... και το περιστερι στο κεφαλι του, που ειναι και ο υπευθυνος του κουτσουλισματος...

Για τα χρωματα, ειναι jpg απ ευθειας, και ειχε καλο ηλιο... ειδικα στο δεντρο αριστερα, επιλεκτικα με μασκα, χαμηλωσα τον κορεσμο στο κιτρινο χρωμα και εριξα τη φωτεινοτητα επισης...
Το προφιλ στην μηχανη ηταν το portrait χωρις να πειραξω τιποτα.

Α, ξεχασα να πω οτι εκανα και fill in flash (για να μη πει κανεις οτι δεν την παιδεψα...).

Aς βαλω και μια κιτρινωπη...

4346646a87a6c922108cf00558d8a73b23528f952d82048204d402ea0d251ba46g.jpg

Παντως πολυς θορυβος για 200 iso και δεν εχω και τοσα σκοτεινα που να επρεπε να φωτιστουν... ο ουρανος ειναι χάλια... τι να φταιει?

Απάντηση: Re: Φωτογραφίζοντας αγάλματα

Παντως πολυς θορυβος για 200 iso και δεν εχω και τοσα σκοτεινα που να επρεπε να φωτιστουν... ο ουρανος ειναι χάλια... τι να φταιει?

Άστα αυτά και λέγε τι πείραξες. Βάλε και το jpeg από τη μηχανή ή από μετατροπή raw με αυτόματες ρυθμίσεις.

Έχεις κατεβάσει luminosity στο μπλε ή/και στο κυανό σε πολύ μεγάλο βαθμό για να σου βγει μπλε ο ξεπλυμένος ουρανός και στο έβγαλε έτσι, υποθέτω. Φαίνεται και στα παράθυρα.

Re: Απάντηση: Re: Φωτογραφίζοντας αγάλματα

Άστα αυτά και λέγε τι πείραξες. Βάλε και το jpeg από τη μηχανή ή από μετατροπή raw με αυτόματες ρυθμίσεις.

Έχεις κατεβάσει luminosity στο μπλε ή/και στο κυανό σε πολύ μεγάλο βαθμό για να σου βγει μπλε ο ξεπλυμένος ουρανός και στο έβγαλε έτσι, υποθέτω. Φαίνεται και στα παράθυρα.

Ανεβαζω το jpg μετατροπη απο raw με το DPP.

Ειναι κροπ, εχει ρυθμιση WB με το σταγονομετρο του DPP και ρυθμιση λευκου - μαυρου σημειου απο το ιστογραμμα που δινει το προγραμμα.

_MG_5171aa by 1L1as, on Flickr

Υποψιαζομαι, οπως λες για το μπλε καναλι, οτι αυτο, οντως ευθυνεται για το θορυβο. Πειραξα (στην πρωτη) με levels στο φωτοσοπ πολυ τα φωτεινα στο μπλε καναλι, απο 190 περιπου να παει στο 254 για να φυγει η κιτρινιλα απο το φως του ηλιου.

Περασα και ενα φιλτρακι απο το nik software για tonal contrast το οποιο ειναι αρκετα δυνατο. Με το χρωματικο προφιλ ομως που τραβαω, κοντραστ στο -4, εχω προβλημα με το κοντραστ, το οποιο μονος μου δεν μπορω να το φερω στο φωτοσοπ. Θελει μασκες και λοιπα προχωρημενα.

Επισης και το σαρπεν εγινε με το prosharpener του Nik software... ισως παραηταν δυνατο αν και ηταν στο default.

Το content aware δε νομιζω να επηρεασε :music-smiley-005: Ουτε η συνετη αυξηση του κορεσμου (saturation +10 vibrance + 20 αν θυμαμαι)...:drummer:

Last edited:
Ας κανω και μια παρατηρηση για την πολυ καλη δουλεια που εκανε το content aware στη συκεκριμενη φωτο... (πανω δεξια, το κομματι απο αλλο αγαλμα). Ωρες ωρες ειναι θαυματουργο...

Zeb ωραιες.. που ειναι η πρωτη?

Παντως και στου Zeb, στην δευτερη, ο ουρανος ειναι το ιδιο χαλι με τον δικο μου... ενω στην πρωτη ειναι πολυ καλυτερος...

Παντως και στου Zeb, στην δευτερη, ο ουρανος ειναι το ιδιο χαλι με τον δικο μου... ενω στην πρωτη ειναι πολυ καλυτερος...

μονο που στου ζεβ ειναι με iphone4:p
ενω στην πρωτη με δ70

Last edited:

Στη Χαλκίδα είναι... Στη Γέφυρα...

μονο που στου ζεβ ειναι με iphone4:p
ενω στην πρωτη με δ70

Έτσι...
Χάλι ε;

Αν δεν εχεις βαλει, ενα φλασακι θα βοηθουσε λιγο το αγαλμα νομιζω...

ναι εχεις δικιο,ηταν πολυ σκοτεινο το αγαλμα
αλλα δεν εβαλα και προσπαθησα με HDR να το σωσω