Φωτογραφίζοντας αγάλματα

MG5115-Edit-L.jpg

Mε τι φακο ειναι jhal? Και σε τι διαφραγμα? Το φοντο ειναι λιγο ψιλοχαλια, οποτε αν υποθεσουμε οτι αυτη ηταν η καλυτερη γωνια που μπορουσες να τραβηξεις, ισως με πιο κλειστο διαφραγμα, αν ειχε τη δυνατοτητα ο φακος να θολωνε περισσοτερο το φοντο και να τονιζοταν καλυτερα το αγαλμα...

...αν τιποτε απο τα παραπανω δεν γινοταν, ενα περασμα απο τα καινουργια blur φιλτρα του CS6 θα βοηθουσε επισης....:idea: (μετα απο το αρθρο του dpreview, δειχνουν πιο δελεαστικα για ορισμενες περιπτωσεις)...

Ηλία σ'ευχαριστώ για τα σχόλια.
Ο φακός είναι ο γνωστός "πατσαβούρης" ξέρεις ο άσπρος..:flipout:
Διάφραγμα μάλλον εννοείς πιο ανοιχτό.. Αλλά είναι τέρμα ανοιχτό f/4 δεν πάει άλλο ο χάλιας.:smash:
Θα μπορούσα να αλλάξω το focal length αλλά εκεί μιλάμε για άλλο κάδρο και ασε που και ο χώρος πίσω δε βοηθούσε.
Πολύ busy background συμφωνώ αλλά πραγματικά έκανα ότι καλύτερο μπορούσα, δες λίγο πιο δεξιά και αριστερά τι γίνεται. Όσες κολώνες ταμπέλες κλπ εκεί τις βάλανε..
Το μόνο που έλειπε ήταν το τραμ που πέρασε λίγο πριν..
Για το blur στο pp το σκέφτηκα αλλά βαρέθηκα και απ'την άλλη σκέφτηκα να μην επέμβω τόσο πολύ..

Tο τραμ, πιθανον να εδειχνε ωραια...

Ο πατσαβουρης, ειδες που εχω δικιο που παραπονιεμαι? Που πας με f4? Φαντασου τι θα εβγαζες με εναν 135/2...!!!

Τι αλλους φακους εχεις?

Ηλία τους έχω στην υπογραφή.. Και ένα σώμα full frame σε κάτι τέτοια θα βοηθούσε.

Yπογραφη? Χμ... δεν τα βλεπω αυτα, πρεπει να τα ενεργοποιησω καπως μαλλον... για να το ψαξω...

Θα διαφωνήσω με την κριτική του Ηλία, σχετικά με το background, κι αυτό γιατί θεωρώ πως είναι όσο φλουταρισμένο χρειάζεται ώστε και να αναδεικνύεται το περιβάλλον μέσα στο οποίο βρίσκεται το άγαλμα, αλλά και να τονίζεται (να "ξεφοντάρει") το ίδιο το άγαλμα.

Το φως, δε, ταιριάζει απόλυτα με τη μουντάδα του αστικού τοπίου, που για μένα αποτελεί απαραίτητο στοιχείο του κάδρου. Πολύ σωστή μου φαίνεται επίσης και η επιλογή του Γιάννη να γονατίσει και να έρθει στο ίδιο επίπεδο με το άγαλμα.

Οι πρωτες 3 ειναι γνησιες η τελευταια (ανατολικο αετωμα) ειναι μακετα.

πολυ καλες Λεωνιδα!

απο την δευτερη σειρά η πρωτη θεωρειται εργο του ιδιου του Φειδία
πως τα καταφερεςκαι τα φωτογραφησες? δεν σου ειπαν τιποτα?

πολυ καλες Λεωνιδα!

απο την δευτερη σειρά η πρωτη θεωρειται εργο του ιδιου του Φειδία
πως τα καταφερεςκαι τα φωτογραφησες? δεν σου ειπαν τιποτα?

Tωρα αν σας πω οτι οταν με ειδαν απο σεβασμο καναν 'περα' μαλλον δεν θα με πιστεψετε..:guitarist:
Επιτρεπουν ΠΛΕΟΝ την φωτογραφιση στον 3 οροφο (αργησαν αλλα αρχιζουν να βαζουν μυαλο, δεν μπορουν να καταβαλουν την γκρινια που ακουγεται.... παντως τους εκανα και εγγραφη διαμαρτυρια!)

Re: Απάντηση: Φωτογραφίζοντας αγάλματα

Tωρα αν σας πω οτι οταν με ειδαν απο σεβασμο καναν 'περα' μαλλον δεν θα με πιστεψετε..:guitarist:
Επιτρεπουν ΠΛΕΟΝ την φωτογραφιση στον 3 οροφο (αργησαν αλλα αρχιζουν να βαζουν μυαλο, δεν μπορουν να καταβαλουν την γκρινια που ακουγεται.... παντως τους εκανα και εγγραφη διαμαρτυρια!)

Λεωνίδα το είπαμε... η φωτογράφηση απαγορεύθηκε στο Μουσείο, ενώ η αρχική πολιτική ήταν ελεύθερα τα πάντα, άλλωστε αυτό φαίνεται κι από την πολιτική στησίματος των αγαλμάτων και γλυπτών στο β' όροφο, όταν άρχισαν τα παρατράγουδα. Δηλ. εμφανίστηκαν στο Ινττερνετ φωτογραφίες με κωλοδάχτυλα σε κούρους και κόρες, όταν προτάθηκαν φουσκωμένα παντελόνια μπροστά σε κόρες, όταν κοπέλα έδειχνε το αιδοίο της μπροστά στο κούρο που έφερε βόδι για θυσία. Οι περισσότερες φωτογραφίες τέτοιου είδους έγιναν και κυκλοφόρησαν από νεαρούς Βρετανούς... αν σας λέει κάτι. Επίσης είχαμε προβλήματα με τηλεφακούς στο γυάλινο πάτωμα του τρίτου ορόφου. Όχι μόνο από wannabe paparazzi αλλά κι από επιδειξίες. Η μεγάλη κόρη έκανε καταγγελία το 2011 σε Ιταλίδα που έβγαλε το κάτω εσώρουχο για να φωτογραφηθεί έτσι παπαρατσικά. Τα παραπάνω συνοδεύτηκαν από μετρήσιμες φθορές στα αγάλματα του β' ορόφου. Έτσι απαγορεύτηκε η φωτογράφηση.

Τα παραπάνω δεν είναι αρβύλα, αλλά προέρχονται από τη διεύθυνση του Μουσείου όπου απευθύνθηκα πριν δυο χρόνια.

Ευτυχώς η πολιτική αλλάζει, εύχομαι και η στάση των τουριστών προς τα εκθέματα.

Re: Απάντηση: Φωτογραφίζοντας αγάλματα

Άντε αφού μπήκα στο θέμα, ας σηκώσω και εγώ ένα θέμα...

Πρόκειται για μια σύνθεση γλυπτού μπροστά στην Εθνική Πινακοθήκη της Σόφιας. Δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες για τον καλλιτέχνη, αλλά μου έκανε εντύπωση η εκφραστικότητα. Μηχανή η oly epm1 με φακό τον 12-50 του Λεωνίδα. Στο 6.3 διάφραγμα γι αυτό και το φόντο είναι εμφανέστατο. Αύριο θα προσπαθήσω να το ξαναφωτογραφίσω με άλλο σύστημα.

P1150862_1.jpg

P1150863_1.jpg

Πώς σας φαίνεται;;

Last edited:
Πολυ εκφραστικά πράγματι, αλλά τα κλαδιά και τα παράθυρα από το κτίριο πίσω φαίνονται λίγο άσχημα IMHO.
Δεν ξέρω αν φωτίζεται τη νύχτα ή νωρίς το πρωί αλλά σε σκοτεινό φόντο ή φωτισμένο μόνο το γλυπτό από καμμιά φλασιά στο background ίσως να προέκυπτε κάτι πολύ ατμοσφαιρικό