Φωτογραφίζοντας αγάλματα

Re: Απάντηση: Φωτογραφίζοντας αγάλματα

Χθες το πρωί ξαναπέρασα απότ ο ίδιο σημείο με τα αγάλματα, αλλά αυτή φορά είχα μαζί μου το μεγάλο σύστημα. Ο καιρός ήταν χειρότερος, για να καταλάβετε σε λιγότερο από μια ώρα μετά άρχισε να χιονίζει...

το κάδρο δεν μπορεί να είναι ακριβώς το ίδιο, καθώς έχουμε και διαφορετικό λόγο πλευρών.

εδώ έχουμε μηχανή τη nikon d700 φακό τον afs 80-200 2.8 και iso 1000/1250. Τα διαφράγματα είναι 2.8-3.5 και οι ταχύτητες στο 1/250.

Πώς σας φαίνονται αυτές;

Attachments

• ESC_7641_1.jpg
    ESC_7641_1.jpg
    77.7 KB · Views: 115
  • ESC_7640_1.jpg
    ESC_7640_1.jpg
    54 KB · Views: 117
  • ESC_7636_1.jpg
    ESC_7636_1.jpg
    72.6 KB · Views: 116
Η τελευταία οπτική γωνία κατά την άποψή μου είναι η πιο πετυχημένη
Και αυτό γιατί αναδεικνύει το βλέμμα του δεξιού χαρακτήρα καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη οπτική που έπιασες.
Πιο φυσικό πιο ανθρωπόμορφο.

θετική εντύπωση μου κάνει και η πρώτη πρώτη που είχες βάλει.

Ευχαριστώ... πάντως Νάσο, το δεύτερο σετ το τράβηξα όχι για να αποδώσω το σύμπλεγμα του αγάλματος αλλά για το βάθος πεδίου και κυρίως για το θόλωμα του φόντου. Αλλωστε ο καιρός ήταν χάλια για να το πω κομψά.

Πάντως στα δικά μου μάτια η διαφορά στην αποκόλληση του θέματος από το φόντο ενός ζουμ 2.8 σε FF σε σχέση με το Μ4/3 (6.3 είναι το πιο ανοιχτό) είναι πολύ μεγάλη.

Αν και δεν θεωρώ το bokeh του συγκεκριμένου φακού ως το καλύτερο που έχω δει. Την επόμενη εβδομάδα θα έχω μαζί μου τον πιο "γλυκό" φακό μου, έναν CZJ 180 2.8 Sonar . Θα προσπαθήσω....

Θέλετε να βάλω κι άλλα τέτοια συμπλέγματα;

Φυσικά και έχει βελτιώσει πολύ το αποτέλεσμα το ρηχό βάθος πεδίου. Ίσως μάλιστα να ήθελαν, η πρώτη και η τρίτη, ακόμη μεγαλύτερο εστιακό μήκος και κατάλληλη γωνία για να πάρουμε ένα περίπου μονοχρωματικό ή πάντως όχι τόσο ταραγμένο φόντο.

Φυσικά και έχει βελτιώσει πολύ το αποτέλεσμα το ρηχό βάθος πεδίου. Ίσως μάλιστα να ήθελαν, η πρώτη και η τρίτη, ακόμη μεγαλύτερο εστιακό μήκος και κατάλληλη γωνία για να πάρουμε ένα περίπου μονοχρωματικό ή πάντως όχι τόσο ταραγμένο φόντο.

Τάσο όλες οι λήψεις έχουν γίνει από χαμηλά . Ήδη είμαι στα γόνατα. Με 200 εστιακή απόσταση θα πρέπει να ξαπλώσω εντελώς... Δεν μου είναι καθόλου εύκολο να ξαπλώνω στην υγρασία (κάθε μέρα έχει) και μετά να συνεχίζω για δουλειά. Άρα αν θα αυξήσω την εστιακή απόσταση θα πρέπει να τραβήξω από το ύψος του ματιού, άρα θα αλλάξει η εντύπωση.

Βλάση το m4/3 θέλει primes για να "παίξεις μπάλα". Με τους ζούμ βγάζεις απλά καλές φωτογραφίες...

Απάντηση: Re: Φωτογραφίζοντας αγάλματα

Βλάση το m4/3 θέλει primes για να "παίξεις μπάλα". Με τους ζούμ βγάζεις απλά καλές φωτογραφίες...

Εάν είναι έτσι όπως λες, πού πήγε η περίφημη φορητότητα;

Μόνο με έναν σταθερό και δη pancake μπορείς τελικά να την έχεις. Και να πεις, εγώ θα φωτογραφίζω μόνο σε ημινορμάλ κάδρο 40mm. Οκ, άποψη είναι αυτό, δεν λέω. Και εγώ ένα φεγγάρι κυκλοφορούσα με 24ρη χειροκίνητο φακό σε κροπ σώμα.

Καλά μην το παίρνεις τις μετρητοίς, περίπου τα ίδια ισχύουν και για τις DSLR, εκτός αν μιλάμε για εξωτικές λύσεις με εξωτικά κόστι και μέγεθος όσο μια e-pm1...

Απάντηση: Re: Φωτογραφίζοντας αγάλματα

Ο 40άρης 2.8 της canon στοιχίζει 150 ευρώ ή κάπου εκεί.

Σίγουρα; Από 224 τον έχει το σκρουτζ. 200 βγαίνει από Amazon.co.uk. To idealo.de τον αρχίζει από τα 172, αλλά τα γερμανικά καταστήματα θέλουν και 20 ευρώ μεταφορικά, τουλάχιστον. 150 πού τον βρήκες;
Τον περιμένω από Kong, νομίζω γύρω στα 130 μου έχει βγει... εάν δεν παίξει τπτ άλλο εννοώ.

Μια χαρά ζουμ φακούς έχουν οι slr... Παίρνεις έναν Tamron 17-50/2.8 VC και είσαι άρχοντας... 1200 ευρώ περίπου με μια 60D, λιγάκι ακριβότερα με μια D7000, και δεν χρειάζεται να κουβαλάς, έναν ευρυγώνιο, έναν νορμάλ και έναν πορτρέτου.... ή παίρνεις μια D600 και έναν Tamron 24-70, και με 2,5 χιλιάρικα έχεις όλα τα παραπάνω και είσαι έτη φωτός μπροστά από οποιοδήποτε σύστημα mirrorless, και σε πολύ λογικό βάρος, ενάμιση κιλού. Πόσο δλδ ζυγίζει μια mirrorless με τρεις φακούς, και τι όγκο πιάνει στο κουβάλημα;

.... Γιάννη Σπύρου, μιλώ για φωτογραφία, μην πεταχθείς σε πρόλαβα :p

Last edited:

Untitled by AlexTheodin, on Flickr

Πλήρες σετ με 19αρη, 35αρη, 50αρη. Δεν είναι και οι πιο μαζεμένες ή ελαφριές επιλογές, υπάρχουν και καλύτερες σε αυτόν τον τομέα.
Απο θέμα βάρους και φορητότητας δεν υπάρχει σύγκριση. Στα υπόλοιπα το συζητάμε, αλλά σε αυτό υπάρχει μεγάλη διαφορά.

και είσαι έτη φωτός μπροστά από οποιοδήποτε σύστημα mirrorless, και σε πολύ λογικό βάρος, ενάμιση κιλού. Πόσο δλδ ζυγίζει μια mirrorless με τρεις φακούς, και τι όγκο πιάνει στο κουβάλημα;

Μην τους ανοιγεις τετοια συζητηση... θα σε βγαλουν και τρελλο στο τελος... :Banane0: (αφου σε γεμισουν διαγραματα, μετρησεις, συνδυασμους, διαστασεις κτλ κτλ).... :flipout::flipout:

Καλά άσε με εμένα, συνήθως δυο έχω το πολύ μαζί, γιατί αν βγώ, ξέρω γιατί βγαίνω. Αλλά μοντάρω συχνά και τον Σοναρ 180 που μπορείς να τον πεις πολλά πράγματα, αλλά μικρό και ευέλικτο δεν είναι ένα απο αυτά...
Αλλά γενικά βολεύει έτσι. Έχω την μηχανή με τον έναν φακό, και στην τσέπη του τζάκετ έναν άλλο για συμπληρωματικό.

Μην τους ανοιγεις τετοια συζητηση... θα σε βγαλουν και τρελλο στο τελος... :Banane0: (αφου σε γεμισουν διαγραματα, μετρησεις, συνδυασμους, διαστασεις κτλ κτλ).... :flipout::flipout:

Δεν γίνεται τίποτα, τα διαγράμματα κλπ στηρίζουν την άποψη του Send (αν μιλάμε για ισάξιες επιδόσεις).