Φωτογραφίζοντας αγάλματα

Έχουν θέμα οι άνθρωποι, όλα τα κάνουν μεγαλύτερα (άρα και καλύτερα, κατά την περιρρέουσα άποψη πολλών), πάγκοι κουζίνας με βάθος ~80 εκατοστά, αυτοκίνητα, κτίρια... Δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα, αν η κατάσταση του πλανήτη (και της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων του) δεν επηρεαζόταν από αυτό. Δεν είναι να το αναλύσουμε εδώ, αλλά...

edit: να συμπληρώσω ότι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '60 ο πατέρας μου, με είχε πάει 2-3 φορές στην πρεσβεία των Η.Π.Α. για να μου δείξει το κτίριο - είναι σχεδιασμένο από τον Walter Gropius διάσημο αρχιτέκτονα και ιδρυτή του Bauhaus και τον Περικλή Σακελλάριο. Η πρόσβαση στον περιβάλλοντα χώρο ήταν σχεδόν ελεύθερη, το πολύ να σε ρώταγαν αν μπορούσαν να βοηθήσουν σε κάτι. Ήμουν 7-8 χρονών και το θυμάμαι σαν χθες, όποτε περνάω απέξω 50 χρόνια μετά...

Last edited:
14268565096_4c82ff498b_h.jpg
[/url]FSC_3391 1 by vlasis_vlasidis, on Flickr[/IMG]

Μητέρα ταίζει το παιδί, Δουβλίνο

Λογικα θα εχει ξαναμπει αλλα την βαζω για να ρωτησω κατι...θα μπρουσα να αποφυγω το καψιμο απο το πολυ φως στα διαφορα σημεια πχ κοιλια αλογου..

Alexander The Great by teobot82, on Flickr

Λογικα θα εχει ξαναμπει αλλα την βαζω για να ρωτησω κατι...θα μπρουσα να αποφυγω το καψιμο απο το πολυ φως στα διαφορα σημεια πχ κοιλια αλογου..

Εγω αυτο που θα εκανα μαλλον αν δεν τα εχεις δοκιμασει ηδη ειναι να τραβηξω RAW και να κατεβασω τα highlights στο Lightroom. Αν αυτο δεν ειναι αρκετο, θα τραβουσα με Exp compensation στο -1 stop, κατεβαζοντας τα highlights και σηκωνοντας τα shadows στη συνεχεια, ωστε να ερθω στο επιθυμητο exposure. Ολα αυτα με το ελαχιστο ISO.

Εγω αυτο που θα εκανα μαλλον αν δεν τα εχεις δοκιμασει ηδη ειναι να τραβηξω RAW και να κατεβασω τα highlights στο Lightroom. Αν αυτο δεν ειναι αρκετο, θα τραβουσα με Exp compensation στο -1 stop, κατεβαζοντας τα highlights και σηκωνοντας τα shadows στη συνεχεια, ωστε να ερθω στο επιθυμητο exposure. Ολα αυτα με το ελαχιστο ISO.

Ok σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!!

Τασο μην κατηγορεις τα αγαλματα μας, γιατι εσεις εκαι στο σαλονικα, στην πλατεια δημοκρατιας εχετε αγαλμα τον ....βασιλια κωνσταντινο:flipout:

Απάντηση: Re: Φωτογραφίζοντας αγάλματα

Τασο μην κατηγορεις τα αγαλματα μας, γιατι εσεις εκαι στο σαλονικα, στην πλατεια δημοκρατιας εχετε αγαλμα τον ....βασιλια κωνσταντινο:flipout:

Για το γλυπτό του Ηλία ήταν το σχόλιο. Τώρα για τα αγάλματα του παραλιμνίου, τι να σχολιάσω... το δάκτυλο που γράφει στην πλάκα, τη φαλλόσχημη σύνθεση με την κορδέλα ή το κακόμοιρο το ζεύγος που ζωγράφισαν στρίγκ και σουτιέν στο θηλυκό; :flipout: