Περνοντας αφορμη απο αυτο το μηνυμα και βλεποντας τις φωτογραφιες που το συνοδευαν, βρηκα την ευκαιρια σημερα και εκανα μερικες δοκιμες, προς γνωσιν και συμμορφωσιν (κυριως δικη μου αλλα και όποιου αλλου)...
Πρωτα να πω, οτι οι παραπανω φωτογραφιες, που εβγαλαν το προβλημα του φακου, ειναι σε δυσκολες συνθηκες... μεγαλο δυναμικο ευρος... παραθυρο που ριχνει δυνατο φως, εσωτερικος χωρος, ασπρα τραπεζομαντηλα, σκουρα αντικειμενα κτλ κτλ.
Στις δικες μου φωτογραφιες παρακατω, εχω μαυρη κολωνα και ασπρη κολωνα σε ηλιοφανεια (πλαγιο φως).
Η φωτομετρηση εγινε στις 4 πρωτες με σποτ και στις 4 επομενες με ολο το καδρο.
Επισης, η φωτομετρηση εγινε σε καθε σετ, τοσο στο σκιερο σημειο της καθε κολωνας οσο και στο φωτεινο.
Προτεραιοτητα διαφραγματος στο f8 και iso 200.
Εγω ημουν στην σκια.:Banane0:
Μαυρη κολωνα, σκιερο σημειο, σποτ
Μαυρη κολωνα, φωτεινο σημειο, σποτ
Λευκη κολωνα, σκοτεινο σημειο, σποτ
Λευκη κολωνα, φωτεινο σημειο, σποτ
Πρωτα να πω, οτι οι παραπανω φωτογραφιες, που εβγαλαν το προβλημα του φακου, ειναι σε δυσκολες συνθηκες... μεγαλο δυναμικο ευρος... παραθυρο που ριχνει δυνατο φως, εσωτερικος χωρος, ασπρα τραπεζομαντηλα, σκουρα αντικειμενα κτλ κτλ.
Στις δικες μου φωτογραφιες παρακατω, εχω μαυρη κολωνα και ασπρη κολωνα σε ηλιοφανεια (πλαγιο φως).
Η φωτομετρηση εγινε στις 4 πρωτες με σποτ και στις 4 επομενες με ολο το καδρο.
Επισης, η φωτομετρηση εγινε σε καθε σετ, τοσο στο σκιερο σημειο της καθε κολωνας οσο και στο φωτεινο.
Προτεραιοτητα διαφραγματος στο f8 και iso 200.
Εγω ημουν στην σκια.:Banane0:
Μαυρη κολωνα, σκιερο σημειο, σποτ
Μαυρη κολωνα, φωτεινο σημειο, σποτ
Λευκη κολωνα, σκοτεινο σημειο, σποτ
Λευκη κολωνα, φωτεινο σημειο, σποτ