Φωτος με την FUJI 9600 μου Ν 2 ...

16 July 2006
7,545
HAMBURG
Διαφορες φωτος απο το Αμβουργο σημερα .......

Συνεφια γαρ και τα χρωματα πεσμενα ... ΚΑΜΙΑ επεξεργασια μονο συμπιεση για να μπουν εδω !!

Ξεκιναω με μια κοπελα που παει να κανει Μπαντι Τζαμπινγκ και τελικα χεστηκε απο το φοβο της και εκανε πισω !

Μετα επεσε ενα παληκαρι .... οχι δεν χεστηκε ....:BDGBGDB55:

πολυ καλο ζουμμμμ..... δεν ξερετε ποσο πρακτικο και καλο φακο εχει !!!!!:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

παμε συνεχεια με την αδυναμια μου τι αλλο ;;;

..... Τρενακια .....:worshippy:

αδυναμια μου διοτι ειναι το πιο ευκολο θεμα για εναν κουτσο φωτογραφο ...:flipout::flipout:
απλα καθεσε και περνανε απο μπροστα σου .....

οπως οι παπιες περιπου .......:flipout:

το κιτρινο βυτιο ειναι στο λιμανι του Αμβουργου σε ενα μουσειο τρενων οπως και οι αλλες που ακολουθουν ....

Attachments

• A-1-,13.jpg
    A-1-,13.jpg
    127.4 KB · Views: 22
  • A-1-,-3.jpg
    A-1-,-3.jpg
    93.4 KB · Views: 20
συνεχεια με κατι περιεργες κουλτουριαρικες εικαστικες μορφες ..... :BDGBGDB55:

ενα Ρωσικο υποβριχειο που το εκαναν μουσειο !!!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ πολυκαταστημα Ηλεκτρονικων σε ολη την Ευρωπη !!:grinning-smiley-043

εδω μεσα αφηστε με ολη μερα ......:flipout:

και εχτες βραδυ στο μεγαλο Λουνα Παρκ το φημισμενο DOM .....

Attachments

• A-1,-11.jpg
    A-1,-11.jpg
    92.1 KB · Views: 31
Συνεχιζω με Αεροπλανα σημερα πρωι πρωι οταν ειχε ακομα ηλιο .....

και μια χτεσινη απο το Λουνα Παρκ .....

ΟΛΕΣ στο χερι ναουμ ......

Attachments

• A-1-,-24-.jpg
    A-1-,-24-.jpg
    27.4 KB · Views: 27
  • A-1,10.jpg
    A-1,10.jpg
    132.9 KB · Views: 47
Συνεχεια σημερα με ενα Νεοκλασικο ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ κτηριο ...:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

και μια κοντινη Ζουμαρισμενη αποψη της σκεπης ......

και ενας πυργος παλιος ....

το κακο ειναι οτι η συνεφια δεν βοηθησε στο κοντρα φως του ουρανου ......

η θα εβγαινε σκοτεινος η με καμενο ουρανο ..

μετα σκεφτηκα να κανω μπρεκετινγκ αλλα αποφασισα να τον ξαναβγαλω με καλυτερο φως αλλη μερα.

Attachments

• A-1-,-19-.jpg
    A-1-,-19-.jpg
    66.4 KB · Views: 32
Για κουτσός μια χαρά τα κατάφερες και πάλι!! ;)
Πώς πάει το πόδι μετά την εγχείριση; Πονάει ακόμα; Κάνεις φυσιοθεραπείες ή θα συνέλθει μόνο του;

Εντυπωσιακή η Fuji ιδιαίτερα στο σκοτεινά!
Πάρε το τρίποδο και παίξε με bracketing και HDR. Νομίζω θα σου αρέσει πολύ το αποτέλεσμα της αυξημένης δυναμικής περιοχής και θα ξεπεράσεις διλήμματα καμένου ουρανού ή σκοτεινού κτηρίου.

Το νεοκλασικό εντυπωσιακότατο, κι έχει τόση λεπτομέρεια που θες πάνω από 50 megapixels για να φανεί!

Ευχαριστω Ηλια !!

ειναι οντως πολυ καλη σε σκοτεινες περιπτωσεις !!!

αν βγει και καινουργιο μοντελο με τα ιδια χαρακτηριστικα + αντι Σεηκ συστεμ ...τοτε ΔΕΝ ξανακοιταω SLR !!
αφου η μεταφορα εχτρα και αλλαγη φακων την κρισιμη στιγμη μου τη σπαει αφανταστα ......
ειμαι τεμπελης φωτογραφος δεν μου αρεσει να κουβαλαω πολλα ....

το ποδι τη μια ποναει την αλλη περναει .... δεν περνω αναλγητικα φαρμακα για να καταλαβαινω ποτε το ζοριζω !!

ειναι ταλαιπωρια παντως .....αλλα δεν βαριεσε !
ο αλλος 17 χρονων το χασε απο μ@......κια.....

Λοιπον Συνεχεια με 3 φωτος απο το Λουνα Παρκ ΧΩΡΙΣ ΦΛΑΣ !!!!!!!!!!!!

και 1 μακρο ληψη στο ΧΕΡΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ !!!!!!!!!!

μιλαμε για πολυ καλο μηχανακι παιδια ........

οσο περναει ο καιρος και της παιρνω τον αερα .....οσο κανω δοκιμες κτλ, μου αρεσει περισοτερο ......

για ριχτε μια ματια ......:grandpa:

Attachments

• A-1,-2.jpg
    A-1,-2.jpg
    134.2 KB · Views: 39
  • A-1-,-1.jpg
    A-1-,-1.jpg
    110.7 KB · Views: 47
  • A-1-.3-.jpg
    A-1-.3-.jpg
    102.8 KB · Views: 40
  • A-1-,.5-.jpg
    A-1-,.5-.jpg
    58.4 KB · Views: 47
Re: Απάντηση: Φωτος με την FUJI 9600 μου Ν 2 ...

αν βγει και καινουργιο μοντελο με τα ιδια χαρακτηριστικα + αντι Σεηκ συστεμ ...τοτε ΔΕΝ ξανακοιταω SLR !!
αφου η μεταφορα εχτρα και αλλαγη φακων την κρισιμη στιγμη μου τη σπαει αφανταστα ......
ειμαι τεμπελης φωτογραφος δεν μου αρεσει να κουβαλαω πολλα ....

Ήδη είσαι πολύ κοντά στον στόχο σου! Αν δεν νοιώθεις να σε περιορίζει κάπου η μηχανή σου, γιατί να ξαναμπλέξεις με dslr?

RAW σου δίνει? Σκεφτόμουν αν θα μπορούσες να πειράξεις και από εκεί την δυναμική περιοχή...

το ποδι τη μια ποναει την αλλη περναει .... δεν περνω αναλγητικα φαρμακα για να καταλαβαινω ποτε το ζοριζω !!

ειναι ταλαιπωρια παντως .....αλλα δεν βαριεσε !
ο αλλος 17 χρονων το χασε απο μ@......κια.....

Πρόσεξέ το το πόδι τώρα που είναι ακόμα ευαίσθητο. Του κάνεις καθόλου μασάζ? Παίρνεις κάποια άλλη αγωγή βιταμινών Β ή τίποτε παρόμοιο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτος με την FUJI 9600 μου Ν 2 ...

Ήδη είσαι πολύ κοντά στον στόχο σου! Αν δεν νοιώθεις να σε περιορίζει κάπου η μηχανή σου, γιατί να ξαναμπλέξεις με dslr?

RAW σου δίνει? Σκεφτόμουν αν θα μπορούσες να πειράξεις και από εκεί την δυναμική περιοχή...

Πρόσεξέ το το πόδι τώρα που είναι ακόμα ευαίσθητο. Του κάνεις καθόλου μασάζ? Παίρνεις κάποια άλλη αγωγή βιταμινών Β ή τίποτε παρόμοιο?

HLIA RAW βεβαιως και δινει αλλα δεν εχω τραβηξει ποτε ...
διοτι στην αρχη ειχα μονο μια καρτα 1 γιγα και πιστευα πως θα γεμιζε με λιγες φωτος σε RAW ......
συμφερει ;;;;;εχουν τοσο διαφορα σε ποιοτητα οι φωτος σε ραβ ;;;;

η τραβαμε σε ραβ μονο επειδη θελουμε περαιτερω επεξεργασια ;;;

στο ποδι δεν κανω τιποτα ..... μονο το παταω σιγα σιγα μετα απο παροτρυνση του Γιατρου......

διοτι με εβλεπε με τις πατεριτσες μετα 2 βδομαδες απο την επεμβαση και μου λεει ..... πετα τες !!!!!!

μα του λεω ... ποναω !! οοχι λεει !!! πρεπει σιγα σιγα να κανεις βηματα .....

μου εδωσε και ενα μηχανακι που βγαζει ρευμα σαν ηλεκτροσοκ περιπου ...... να τονωνω τους μυς του μηρου και της γαμπας .....

αυτα !!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτος με την FUJI 9600 μου Ν 2 ...

HLIA RAW βεβαιως και δινει αλλα δεν εχω τραβηξει ποτε ...
διοτι στην αρχη ειχα μονο μια καρτα 1 γιγα και πιστευα πως θα γεμιζε με λιγες φωτος σε RAW ......
συμφερει ;;;;;εχουν τοσο διαφορα σε ποιοτητα οι φωτος σε ραβ ;;;;

η τραβαμε σε ραβ μονο επειδη θελουμε περαιτερω επεξεργασια ;;;

Σε RAW υπάρχει μεγαλύτερη δυναμική περιοχή διαθέσιμη (12 bit αντί για 8 σε jpg) και μπορείς να δεις καλύτερα τις λεπτομέρειες και στα πιο φωτεινά και στα πιο σκοτεινά κομμάτια, να ορίσεις εσύ πώς και πόσο θα φαίνονται. Και φυσικά δεν έχεις απώλειες από συμπίεση, αποθορυβοποίηση, πείραγμα φωτεινότητας και contrast, ισορροπία λευκού κλπ.

Δες και σχετικό θέμα που είχε ανοίξει ο Βλάσης πριν κάνα μήνα.

Σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσεις και να δεις μόνος σου αν σε βολεύει, αλλά θέλει χρόνο, δεν είναι λύση για βιαστικούς αλλά για λεπτολόγους! :grandpa:

στο ποδι δεν κανω τιποτα ..... μονο το παταω σιγα σιγα μετα απο παροτρυνση του Γιατρου......

διοτι με εβλεπε με τις πατεριτσες μετα 2 βδομαδες απο την επεμβαση και μου λεει ..... πετα τες !!!!!!

μα του λεω ... ποναω !! οοχι λεει !!! πρεπει σιγα σιγα να κανεις βηματα .....

μου εδωσε και ενα μηχανακι που βγαζει ρευμα σαν ηλεκτροσοκ περιπου ...... να τονωνω τους μυς του μηρου και της γαμπας .....

αυτα !!

Ατόνησε κιόλας το μυικό σύστημα του ποδιού σου και θέλει τόνωση?!
Το μηχανάκι είναι τυπικό με τα λαστιχάκια και την κρέμα?
Ένα σύμπλεγμα βιταμινών Β έπαιρνα για παρόμοιο πρόβλημα στο χέρι. Ρώτα τον γιατρό σου αν βοηθάει και στην περίπτωσή σου.
Κι άντε κάνε καμιά βόλτα να ασκείς το πόδι και την κάμερα! ;)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτος με την FUJI 9600 μου Ν 2 ...

Σε RAW υπάρχει μεγαλύτερη δυναμική περιοχή διαθέσιμη (12 bit αντί για 8 σε jpg) και μπορείς να δεις καλύτερα τις λεπτομέρειες και στα πιο φωτεινά και στα πιο σκοτεινά κομμάτια, να ορίσεις εσύ πώς και πόσο θα φαίνονται. Και φυσικά δεν έχεις απώλειες από συμπίεση, αποθορυβοποίηση, πείραγμα φωτεινότητας και contrast, ισορροπία λευκού κλπ.

Δες και σχετικό θέμα που είχε ανοίξει ο Βλάσης πριν κάνα μήνα.

Σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσεις και να δεις μόνος σου αν σε βολεύει, αλλά θέλει χρόνο, δεν είναι λύση για βιαστικούς αλλά για λεπτολόγους! :grandpa:

Ατόνησε κιόλας το μυικό σύστημα του ποδιού σου και θέλει τόνωση?!
Το μηχανάκι είναι τυπικό με τα λαστιχάκια και την κρέμα?
Ένα σύμπλεγμα βιταμινών Β έπαιρνα για παρόμοιο πρόβλημα στο χέρι. Ρώτα τον γιατρό σου αν βοηθάει και στην περίπτωσή σου.
Κι άντε κάνε καμιά βόλτα να ασκείς το πόδι και την κάμερα! ;)

Ηλια ενα μηχανακι με καλωδια και αυτοκολητα ηλετκτροδια μου δωσαν ... σαχλαμαρες......

το ποδι το κανω προπονηση με την καμερα στο Χερι ..:grinning-smiley-043

το ραβ θα το εξετασω με την ησυχια μου αργοτερα ...

Λοιπον και αλλες φωτος με ΣΥΝΕΦΙΑ παρακαλω !!!!!!!

το τρενο κινουνταν με ταχυτητα !!!!

τα λουλουδια ειναι στο χερι τραβηγμενα !!!!

ολα τραβηχτηκαν με 400 ΙΖΟ !!!!!:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Attachments

• AA-6.jpg
    AA-6.jpg
    101 KB · Views: 26
  • AA-6-.jpg
    AA-6-.jpg
    64.6 KB · Views: 28
  • AA-4-jpg.jpg
    AA-4-jpg.jpg
    60 KB · Views: 18
Αυτες εδω ειναι το μεσημερι με ΙΖΟ 100 και κανονικο φως .......

ολες στο χερι

Attachments

• AA-1-.jpg
    AA-1-.jpg
    50.3 KB · Views: 18
  • AA-2-.jpg
    AA-2-.jpg
    60.8 KB · Views: 13
  • AA-7.jpg
    AA-7.jpg
    81.6 KB · Views: 17
  • AA-8.jpg
    AA-8.jpg
    62.6 KB · Views: 16
  • AA-10.jpg
    AA-10.jpg
    81.3 KB · Views: 19
και αυτες επισης την ιδια ωρα στο χερι .....

καμια επεξεργασια μονο συμπιεση για να μπουν εδω !!

παιδια θα ΛΕΙΨΩ για 3 βδομαδες στην Ελλαδα ......

εκει θα την ταραξω την μηχανουλα !!!!
θα τη φερω πισω χαλασμενη .......:flipout::flipout:

Attachments

• AA-9.jpg
    AA-9.jpg
    82.2 KB · Views: 13
  • AA-11.jpg
    AA-11.jpg
    91.5 KB · Views: 14
  • AA-2a-.jpg
    AA-2a-.jpg
    76.9 KB · Views: 13
Ρε συ Βαγγέλα εκεί πέρα ναουμ μπορείς και βγάζεις τα τραίνα από απόσταση αναπνοής?
Όλα αφύλακτα, όλα χύμα?

Καλώς να ορίσεις στην πατρίδα και άμα έρθεις κατα Σαλόνικα χτύπα κανα τηλ να σε δούμε, να μας βγάλεις και φωτό.

Ρε συ Βαγγέλα εκεί πέρα ναουμ μπορείς και βγάζεις τα τραίνα από απόσταση αναπνοής?
Όλα αφύλακτα, όλα χύμα?

Καλώς να ορίσεις στην πατρίδα και άμα έρθεις κατα Σαλόνικα χτύπα κανα τηλ να σε δούμε, να μας βγάλεις και φωτό.

Στεργιο βρηκα ενα σημειο οπου εχει μονο ενα καγκελακι 90 ποντους και καθεσαι και κανεις απλα κλικ .....:flipout:

εχει φαση....

θα ερθω Θεσαλονικη Αυριο αλλα ρε συ θα ειμαι με την Γυναικα και θα φυγουμε ολοταχως για το ΚΤΕΛ για Ιωαννινα ....

κριμα ρε συ .....

την επομενη φορα μεσα φθινωπορου θα κατεβω ξανα και θα εχω πιο πολυ χρονο ....

Ευχαριστω για το καλεσμα !!-bye-