Φούρνοι μικροκυμάτων:επικίνδυνοι ή όχι;

Θωμάς1

AVClub Addicted Member
26 June 2006
1,760
Θεσσαλία
Τι γίνεται με τους φούρνους μικροκυμάτων; Κατά καιρούς ακούω διάφορα περι ακτινοβολίας και τέτοια και δεν αποφασίζω να χρησιμοποιήσω στο σπίτι μου.
Με μια ματιά όμως στο διαδίκτυο φαίνεται να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Τι λέτε;
Εσείς τους χρησιμοποιείτε;

http://www.medlook.net/article.asp?item_id=1118

Μια πρόχειρη δοκιμή που μπορείς να κάνεις, είναι να δοκιμάσεις κατά πόσον είναι καλά μονωμένος, βάζεις λοιπόν το κινητό σου μέσα κλείνεις την πόρτα και καλείς από ένα άλλο κινητό, εάν δεν δουλεύει το τηλέφωνο υποτίθεται ότι είναι αρκετά μονωμένος, αυτά γνωρίζω, αυτά σου είπα, το έκανα και εγώ όταν πήρα τον δικό μου.

@hvoul αυτό που λες το έχω ακούσει και εγώ, αλλά είναι πράγματι απόδειξη, ή απλά μια φήμη που άσχετα αν επαληθεύεται ή όχι παραμένει απλά hoax? Αν π.χ. οι συχνότητες είναι διαφορετικές και του κινητού όντως κόβονται?

@Θωμά κινητό έχεις? Ασύρματο τηλέφωνο? wifi συσκευές? Τηλεόραση με καθοδικό σωλήνα? Ασύρματη ενδοεπικοινωνία για έλεγχο παιδιών? Στον ήλιο βγαίνεις? :afro:
Όλη μας η ζωή πια περιλαμβάνει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία...

Οσο για το άρθρο του medlook, το θεωρώ σοβαρό site και δεν νομίζω να έγραφε μπούρδες...

-bye-

Τι γίνεται με τους φούρνους μικροκυμάτων; Κατά καιρούς ακούω διάφορα περι ακτινοβολίας και τέτοια και δεν αποφασίζω να χρησιμοποιήσω στο σπίτι μου.
Με μια ματιά όμως στο διαδίκτυο φαίνεται να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Τι λέτε;
Εσείς τους χρησιμοποιείτε;

http://www.medlook.net/article.asp?item_id=1118

Δεν κάνει για όλες τις χρήσεις.
Πχ είναι κατάλληλο για ζέσταμα, αλλά όχι για ψήσιμο.
(Διάβασε την παράγραφο: 1. Ανομοιόμορφος τρόπος ψησίματος του φαγητού και κίνδυνος από μικρόβια)
Η "ακτινοβολία" εαν τηρείς τους κανόνες, δεν είναι επικίνδυνη.

Απάντηση: Re: Φούρνοι μικροκυμάτων:επικίνδυνοι ή όχι;

Δεν κάνει για όλες τις χρήσεις.
Πχ είναι κατάλληλο για ζέσταμα, αλλά όχι για ψήσιμο.
(Διάβασε την παράγραφο: 1. Ανομοιόμορφος τρόπος ψησίματος του φαγητού και κίνδυνος από μικρόβια)
Η "ακτινοβολία" εαν τηρείς τους κανόνες, δεν είναι επικίνδυνη.

Σκέτα τα μικροκύματα δεν ψηνουν αλλα εαν συνδυαστουν με γκριλ ή θερμο αέρα ψήνουν μια χαρα και πολύ νοστημα.

Re: Απάντηση: Φούρνοι μικροκυμάτων:επικίνδυνοι ή όχι;

@hvoul αυτό που λες το έχω ακούσει και εγώ, αλλά είναι πράγματι απόδειξη, ή απλά μια φήμη που άσχετα αν επαληθεύεται ή όχι παραμένει απλά hoax? Αν π.χ. οι συχνότητες είναι διαφορετικές και του κινητού όντως κόβονται?

@Θωμά κινητό έχεις? Ασύρματο τηλέφωνο? wifi συσκευές? Τηλεόραση με καθοδικό σωλήνα? Ασύρματη ενδοεπικοινωνία για έλεγχο παιδιών? Στον ήλιο βγαίνεις? :afro:
Όλη μας η ζωή πια περιλαμβάνει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία...

Οσο για το άρθρο του medlook, το θεωρώ σοβαρό site και δεν νομίζω να έγραφε μπούρδες...

-bye-

όλα τα παραπάνω όμως δεν έχουν 1000w ......

όλα τα παραπάνω όμως δεν έχουν 1000w ......

ούτε όμως βάζεις το κεφάλι σου στο φούρνο:firstprize:

ούτε όμως βάζεις το κεφάλι σου στο φούρνο:firstprize:

δεν το βάζεις μέσα αλλά η ισχύς είναι τόσο μεγάλη που εάν έχει διαρροή
ο φούρνος σε βλέπω να λαμπυρίζεις τα βράδια ! :flipout::flipout:

αν δεν κάνω λάθος η ισχύς είναι ανάλογη με το τετράγωνο της απόστασης...

οπότε στους 3 πόντους τα 2 βατ της βόνταφον είναι το ίδιο με ένα μέτρο (30Χ) 1800 βατ...

ή κάνω λάθος?

Και το τετραγωνο μετράει και το μήκος κύματος που είναι 125 μέτρα. Ειναι κοματάκι δύσκολο να δραπετευσει ολόκληρο κυμα. Οι διαρροές είναι αρμονικές με πολύ μικρότερη ισχύ.

Απάντηση: Re: Φούρνοι μικροκυμάτων:επικίνδυνοι ή όχι;

οπότε στους 3 πόντους τα 2 βατ της βόνταφον είναι το ίδιο με ένα μέτρο (30Χ) 1800 βατ...

ή κάνω λάθος?

Εαν η Βονταφον σου εστελνε 2 Watt τοτε η κυψελη της θα ηταν οβεληστηριο ο Καβουρας. 2 mWatt ναι.

Re: Απάντηση: Re: Φούρνοι μικροκυμάτων:επικίνδυνοι ή όχι;

Εαν η Βονταφον σου εστελνε 2 Watt τοτε η κυψελη της θα ηταν οβεληστηριο ο Καβουρας. 2 mWatt ναι.

2 βατ είναι
ιδίως αμα εισαι στο αμάξι

Re: Απάντηση: Re: Φούρνοι μικροκυμάτων:επικίνδυνοι ή όχι;

Σκέτα τα μικροκύματα δεν ψηνουν αλλα εαν συνδυαστουν με γκριλ ή θερμο αέρα ψήνουν μια χαρα και πολύ νοστημα.

Κατσε ρε συ εχω ακουσει - και διαπιστωσει - για νοστιμο μαγειρεμα σε καρβουνα , για ιδιαιτερο μαγειρεμα και πολυ ενδιαφερον σε γκαζι .....

....τωρα εγιναν και τα μικροκυματα εργαλειο γκουρμε ?