Φούρνοι μικροκυμάτων:επικίνδυνοι ή όχι;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φούρνοι μικροκυμάτων:επικίνδυνοι ή όχι;

Κατσε ρε συ εχω ακουσει - και διαπιστωσει - για νοστιμο μαγειρεμα σε καρβουνα , για ιδιαιτερο μαγειρεμα και πολυ ενδιαφερον σε γκαζι .....

....τωρα εγιναν και τα μικροκυματα εργαλειο γκουρμε ?

Ε οχι και ετσι απλα εκεινο που κανουν ειναι ουσιαστικα να βοηθουν/επιταχυνουν το ψησιμο που κανει η θερμοτητα

Ποτε δεν ειχα και δε σκοπευω να βαλω στο σπιτι μου τετοιο φουρνο. Ετυχε σ' ενα φιλο καποτε να επιστρεψει στο σπιτι του απο διακοπες μονο για ενα βραδυ πριν φυγει για το επομενο ταξιδι κι εκεινο το συγκεκριμενο βραδυ καποια στιγμη ο φουρνος αναψε μονος του... στη συνεχεια ακολουθησε και η αυτανεφλεξη της συσκευης...:eek:

Στο τσακ προλαβαν τα χειροτερα... κι απο τοτε οπως καταλαβαινεται...:devil-smiley-029:

TA τρόφιμα και έν γένει τα πάσης φύσεως βρώσιμα υλικά είναι κατ-ουσίαν συγγενή δομικά με τον ανθρώπινο οργανισμό , έχουν δλδ dna και δομές της ιδίας νοοτροπίας ανάπτυξης και βίου με εμάς ,

πολλά από αυτά τα τρώμε και ζωντανά ...

π.χ. μια ντομάτα φρεσκοκομμένη από τον κήπο είναι ζωντανή και βιώνει κάμποσες μέρες μετά την κοπή της από το φυτό μήτρα

βάζοντας την ντομάτα σε έκθεσή μικρο-κυματικής ακτινοβολίας 1000 watt αυτή παθαίνει βιολογικά ότι θα πάθουμε και εμείς

αποδεδειγμένα ΚΑΡΚΙΝΟ
που σημαίνει
καταστροφή και αποπροσανατολισμό της δομής των κυττάρων

εεεε

αυτό εσύ μετά το τρως ... και σε τρώει

φανταστείτε τι δύναμη έχει η ρουφιάνα η ακτινοβολία που χοροπηδάνε σαν τρελά όλα τα μόρια του νερού μέχρι που η τριβή αναμεταξύ τους φτάνει σε σημείο βρασμού

δεν θα πάρω ευχαριστώ

Last edited:
Re: Απάντηση: Φούρνοι μικροκυμάτων:επικίνδυνοι ή όχι;

αποδεδειγμένα ΚΑΡΚΙΝΟ
που σημαίνει
καταστροφή και αποπροσανατολισμό της δομής των κυττάρων

Παθαίνουν οι ντομάτες καρκίνο;

ψαχτε λίγο ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ στο διαδίκτυο και θα ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ δυσάρεστα

εγώ ολίγον παραπάνω ψαγμένος με τις υψισυχνες ακτινοβολίες δεν συνιστώ σε καμία περίπτωση την χρήση του φούρνου

Last edited:
Ρε γι αυτό οι ντομάτες μου χαλάνε? Είναι παθητικές καπνίστριες μάλλον :D

:ADFAD2:

εμένα μια ρουφιάνα την κυνηγάω και δεν μου κάθεται

την απείλησα με εκτέλεση και καρκινικό θάνατο .....

και σε λίγο πλένεται και έρχεται

:flipout:

Last edited:
Re: Απάντηση: Φούρνοι μικροκυμάτων:επικίνδυνοι ή όχι;

...βάζοντας την ντομάτα σε έκθεσή μικρο-κυματικής ακτινοβολίας 1000 watt αυτή παθαίνει βιολογικά ότι θα πάθουμε και εμείς...

Που να δεις τη παθαίνει όταν την βάζουμε στη σούβλα και ιδίως αν έχει κανένα γουρουνόπουλο μετά.:flipout::flipout::flipout:

χρησιμοποιω χρονια τωρα τετοιο φουρνο και δεν τον αλλαζω με τιποτα,οπως επισης τον συνιστω ανεπιφυλαχτα.
Μην ακουτε βλακειες,αν κρατας μια στοιχειωδη αποσταση ασφαλειας(μισο μετρο),δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

Υ.Γ για ποιο λογο να βαλεις μια ντοματα στο φουρνο?

Τα μικροκύματα ειναι ακτινοβολία με μήκος κυματος της ταξεως των χιλιοστων και λίγο κατω (10^-4m)
τα κινητα μας εκπέμπουν κοντα στο χιλιοστο (λιγο πανω απο μικροκύματα)
Οσο πιο μικρό ειναι το μηκος κύματος τοσο μεγαλύτερη η συχνότητα της η/μ ακτινοβολίας αρα μεταφερει μεγαλύτερη ενεργεια.

Το νερό είναι ενα διπολο μοριο το οποίο διεγείρεται με ακτινοβολία της ταξεως των μικροκυμάτων, ειναι η αρχή λειτουργίας αυτων των φούρνων.
Αν βαλετε ενα τροφιμο το οποίο δεν περιεχει νερό απλά δεν θα ζεσταθεί.
(γιαυτό δεν ζεσταινονται πιατα και ταπερ)

Το να θωρακίσεις την ακτινοβολία τους ειναι ευκολο
αυτο που ειπατε με τα κινητα ισχύει οπως ισχύει αν τα τυλίξεις με αλουμινόχαρτο ή καποιο αλλο αγώγιμο μέσο.

Οι οδηγίες των φουρνων με τα μικροκύματα ειναι σοβαρες και δεν τηρούνται
Σας λέω μία που ειναι σοβαρη και λίγο επικινδυνη για την υγεία μας απαγορευται μεταλλικό αντικείμενο μεσα μαζί με φαγητό (πολλά ντελίβερι χρησιμοποιούν αυτες τις συσκευασίες απο αλουμίνιο με χαρτι από πανω....)

ακόμα απαγορευονται οι ντομάτες κυριε Βασιλη!!!!

δοκιμάστε να φτιαξετε αυγά
και πειτε μας τις εντυπώσεις σας

Υ.Γ. να ζητήσω συγνώμη για την σοβαρότητα του ποστ μου

Last edited:
Και βέβαια απαγορεύονται οι ντομάτες αφού όπως περιέγραψα με τα σοβαρότητος και μετά ενδελεχούς επιστημονικής μελέτης οι τομάτες παθαίνουν καρκίνο , και εάν δεν έχεις ιατροφαρμακευτική υποστήριξη για χημειοθεραπείες και τα λοιπά θα υπάρχει πρόβλημα

αφήστε με ρε να φτιάξω ένα hoax με καρκινοπαθείς ντομάτες κτλ...

αμέσως να πείτε κάτι

:flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Φούρνοι μικροκυμάτων:επικίνδυνοι ή όχι;

Τα μικροκύματα ειναι ακτινοβολία με μήκος κυματος της ταξεως των χιλιοστων και λίγο κατω (10^-4m)
τα κινητα μας εκπέμπουν κοντα στο χιλιοστο (λιγο πανω απο μικροκύματα)
Οσο πιο μικρό ειναι το μηκος κύματος τοσο μεγαλύτερη η συχνότητα της η/μ ακτινοβολίας αρα μεταφερει μεγαλύτερη ενεργεια.
Ζητώ συγνώμη έχεις δίκιο έκανα ένα λάθος στην τάξη μεγέθους. Πράγματι αυτα πάιζουν στο χιλιοστό. Θα διαφωνήσω όμως με την ενέργεια αυτή εξαρτάται από το πλάτος του κύμματος (Vp-p) και είναι άσχετη από τη συχνότητα.