ΦΠΑ 21% και στην Βρετανία

Γιώργος ΚΟΨ

Supreme Member
20 June 2006
3,181
GLYFADA
Είχα ακούσει για την αύξηση ΦΠΑ από 17,5% σε 20% για Αγγλία αλλά σήμερα που μου ήρθαν δισκάκια από Αμαζον Αγγλίας το ΦΠΑ πήγε 21%!

Τελικά θα ξεκάνουν το εμπόριο όλης της Ευρώπης?!:rifle:

Δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω. Απλά κάθε χώρα είναι υποχρεωμένη να βάζει το ΦΠΑ της χώρας που πουλάει. Παλαιότερα δεν το εφάρμοζαν αλλά εδώ και πολύ καιρό το εφαρμόζουν. Το VAT της Μ. Βρετανίας παραμένει στο 17,5%.

Last edited by a moderator:
Δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω. Απλά κάθε χώρα είναι υποχρεωμένη να βάζει το ΦΠΑ της χώρας που πουλάει. Παλαιότερα δεν το εφάρμοζαν αλλά εδώ και πολύ καιρό το εφαρμόζουν. Το VAT της Μ. Βρετανίας παραμένει στο 17,5%.

ακριβώς

Ας αλλάξει και κάποιος mod το Βρετανία στον τίτλο του νήματος που είναι με 2 ν.

http://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html?nodeId=502578

Εδώ αναλυτικά οι συντελεστές για την κάθε χώρα. Προσέξτε το 0% vat στα βιβλία σε Αγγλία και Ιρλανδία.

Άρα είναι μύθος που λένε μερικοί ψωνίστε από Αγγλία που έχει μικρότερο ΦΠΑ!!!!!!

Δηλαδή, το amazon, πληρώνει φπα στην Ελλάδα, ή δεν έχω ιδέα από εμπόριο ?

Πανε και οι αγορες απο Αγγλια λοιπον, τι μας εμεινε τωρα ?

Ούτε αυτό ισχύει φυσικά διότι υπάρχουν αμέτρητα cd πρόσφατης κυκλοφορίας σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Πρόσφατα αγόρασα 3-4 των muse με 5 λίρες έκαστο δλδ 6 ευρώ. Η διαφορά του vat από 17,5 στην Αγγλία έως το δικό μας 23 είναι περίπου 6 μονάδες δλδ 36 λεπτά. Σε όποιον λείπουν 36 λεπτά του τα δίνω εγώ.
Ας σταματήσει πια η κινδυνολογία και η μιζέρια. Μας κάνει πολύ περισσότερο κακό από την ίδια την κρίση.

Ούτε αυτό ισχύει φυσικά διότι υπάρχουν αμέτρητα cd πρόσφατης κυκλοφορίας σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Πρόσφατα αγόρασα 3-4 των muse με 5 λίρες έκαστο δλδ 6 ευρώ. Η διαφορά του vat από 17,5 στην Αγγλία έως το δικό μας 23 είναι περίπου 6 μονάδες δλδ 36 λεπτά. Σε όποιον λείπουν 36 λεπτά του τα δίνω εγώ.
Ας σταματήσει πια η κινδυνολογία και η μιζέρια. Μας κάνει πολύ περισσότερο κακό από την ίδια την κρίση.

+100

Το πλεονέκτημα στις ηλεκτρονικές αγορές απο Ευρώπη ειναι οτι πολλά προιόντα αφού περασει καποιος καιρος από την αρχική κυκλοφορία τους πωλουνται σε ακρως δελεαστικές τιμές με αποτέλεσμα η αγορά τους να συμφερει ανεξάρτητα από το ΦΠΑ. Επισης οι εκπτώσεις που κάνουν ειναι πραγματικές (σχεδον πάντα) και αξιζει να τις βλέπουμε.

Σε ακομα μεγαλύτερο βαθμο αυτο ισχύει για αγορές απο την Αμερικανικη αγορά αλλα εδώ εχουμε δυστυχώς το πρόβλημα με το τελωνειο οποτε η απόφαση και το ρίσκο ειναι δικό μας..

Οπότε ας μην τα μηδενιζουμε ολα. Ψάξιμο θελει και οταν δουμε οτι η (τελική) τιμή ενος προιοντος είναι συμφέρουσα τότε προχωράμε..