ΦΠΑ 21%

Τελικά μάλλον δεν έχω καταλάβει κάτι.

1. Ακούω ότι υπάρχει πρόβλημα με τα ασφαλιστικά ταμεία και ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες με το σημερινό σύστημα.

2. Βλέπω ότι κανείς δεν θέλει (ουσιαστικά) να κάνει αλλαγές και κανείς δεν θέλει να υποστεί αλλαγές.

Άρα δηλαδή θα οδηγηθούμε σε κατάρρευση του συστήματος??

Μήπως δεν ισχύει το 1 και για αυτό δεν θέλει κανείς τις αλλαγές??
Ή απλά δεν μας νοιάζει?? Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση???

Last edited:
Απάντηση: Re: ΦΠΑ 21%

Τελικά μάλλον δεν έχω καταλάβει κάτι.

1. Ακούω ότι υπάρχει πρόβλημα με τα ασφαλιστικά ταμεία και ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες με το σημερινό σύστημα.

2. Βλέπω ότι κανείς δεν θέλει (ουσιαστικά) να κάνει αλλαγές και κανείς δεν θέλει να υποστεί αλλαγές.

Άρα δηλαδή θα οδηγηθούμε σε κατάρρευση του συστήματος??

Μήπως δεν ισχύει το 1 και για αυτό δεν θέλει κανείς τις αλλαγές??
Ή απλά δεν μας νοιάζει?? Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση???

το θεμα ειναι οπως ειπε ενας φιλος πριν η ενοποιηση των ταμειων !

αλλος δινει κρατησεις 500 ευρω αλλος 50 ...... τι γινεται σε αυτη την υποθεση ;;;;;

για επικουρικα ταμεια μιλαμε ....

γιατι να ενωθουν ταμεια υγειη με χρεωκοπημενα ;

Oι Ευρωπαίοι Δήμαρχοι πάντως τάσσονται εναντίον τών ιδιωτικοποιήσεων τών Δημοσίων Υπηρεσιών...
Ναί προσωπικά θέλω τίς δυνάμει εύρωστες Δημόσιες Επιχειρήσεις ,μονοπωλιακές...
Πουθενά δεν απεδείχθη ότι ο δήθεν ´ελεύθερος ανταγωνισμός´εξισορρόπησε τίς τιμές...

σε αυτο δεν συμφωνω !
και εδω που εχει ανταγωνισμο στις τηλεπικοινωνιες πχ, βρεθηκαμε να πληρωνουμε παμφθηνο τηλεφωνο !!

η Τελεκομ μας εσφαζε........

Δυστυχως για εμας,Ευτυχως για εσενα Βαγγελη αυτο γινεται στην Γερμανια.
Εδω οποιαδηποτε προσπαθεια ελευθερου ανταγωνισμου εφερε τα αντιθετα αποτελεσματα.

Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

Ε, δεν θα το 'λεγα! Σε κάποια πράγματα υπήρξαν σοβαρές μειώσεις, π.χ. τηλεφωνία.

Παρε το 0 δεν σε ακουω καλα:smile:

Εχουν περασει 10 χρονια ισως και παραπανω απο την στιγμη που ανοιξε η αγορα για την τηλεφωνια, και τα παγια εξακολουθουν να ειναι απο τα μεγαλυτερα στην Ευρωπη.Για καθαρα ιδιοκτητο δικτυο ουτε λογος(οι γραμμες ειναι ενοικιαζομενες οχι αγορασμενες απο τον πΟΤΕ).Για εξυπηρετηση απλως κανε μεταφορα τηλεφωνικου αριθμου και μετα ελα πες μου(εντος Οτε).Αν βαλουμε στο παιχνιδι και τις υπολοιπες εταιριες,τοτε θα χρειαστουμε σελιδες και σελιδες.Αν θες να μιλησουμε για broadband συνδεσεις μια απο τα ιδια.
Καποιος θα πει και με το δικιο του μα οι προσφορες που βλεπω?
Αν σου μεταφερθει η γραμμη σου εντος μηνα τοτε αυτοματα ξεχνας ολα τα τυχερα παιχνιδια μια και η τυχη(ολης της ζωης) σου καταναλωθηκε.
Σου ταζουν μεταξωτες κορδελες ενιοτε και σωβρακα αλλα....με το που θα φυγεις απο το ταμειο τα 24ΜΒ πανε κατω απο τα 10ΜΒ(εσυ θα πληρωσεις κανονικα την ονομαστικη τιμη).Την ιδια στιγμη ο φιλος Βαγγελης θα μπορει να φτασει σε ταχυτητες ανεξαρτητως φορεα και αποστασης απο το dslam,τιμες διπλασιες και τριπλασιες στην τιμη που εσυ πληρωνεις τα 10MB.

Ο ελευθερος ανταγωνισμος στην Ελλαδα, δυστυχως δεν προκειται ποτε να εφαρμοστει, οπως τουλαχιστον τον μαθαιναμε στο πανεπιστημιο.

PS Για κινητη τηλεφωνια δεν γραφω,ευτυχως υπαρχει η Αμερικη και αισθανομαι καλυτερα οποτε βλεπω τον λογαριασμο μου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

Δεν ξέρω αν θέλετε αντίλογο η προτιμάτε μονόλογο, αλλά αν η ΔΕΗ δεν ήταν μονοπώλιο και είχε ανταγωνισμό δεν θα μπορούσε ούτε να σκέφτεται κάτι τέτοιο. Ελπίζω να μην συμφωνεί κανείς με το μονοπώλιο;

Θεωρητικά έχεις δίκιο. Στην πράξη όμως πού είδες να λειτουργεί ο ανταγωνισμός εδώ στην Ελλάδα;
Στις αλυσίδες σούπερμάρκετ, που όσες έχουν απομείνει συνενοούνται μεταξύ τους έτσι ώστε να "παίζουν" οι τιμές στο λεπτό;
Στις βιομηχανίες γάλακτος που έχουν όλες φθάσει το γάλα στα 1,60 και κάποια στιγμή που δήλωσε η ΑΓΝΟ ότι θα πουλάει γάλα στους φούρνους στα 0,80 χίμηξαν και την έφαγαν;
Στίς τράπεζες που συναγωνίζονται ποιά θα έχει μεγαλύτερη απόσταση στα επιτόκια χορηγήσεων από τα επιτόκια καταθέσεων;
Στις ναυτιλιακές εταιρίες που κανονίζουν τα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών γραμμών κατόπιν συνενόησής τους;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

Θεωρητικά έχεις δίκιο. Στην πράξη όμως πού είδες να λειτουργεί ο ανταγωνισμός εδώ στην Ελλάδα;
Στις αλυσίδες σούπερμάρκετ, που όσες έχουν απομείνει συνενοούνται μεταξύ τους έτσι ώστε να "παίζουν" οι τιμές στο λεπτό;
Στις βιομηχανίες γάλακτος που έχουν όλες φθάσει το γάλα στα 1,60 και κάποια στιγμή που δήλωσε η ΑΓΝΟ ότι θα πουλάει γάλα στους φούρνους στα 0,80 χίμηξαν και την έφαγαν;
Στίς τράπεζες που συναγωνίζονται ποιά θα έχει μεγαλύτερη απόσταση στα επιτόκια χορηγήσεων από τα επιτόκια καταθέσεων;
Στις ναυτιλιακές εταιρίες που κανονίζουν τα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών γραμμών κατόπιν συνενόησής τους;

Σε πολλούς τομείς λειτουργει σωστά ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα, βασικά οπουδήποτε ισχύουν πλήρως οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς και δεν νοθεύονται απο το κράτος ή απο ολιγοπωλιακές καταστάσεις. Στα πλοια για παράδειγμα πρεπει να γνωρίζεις ότι δεν δικαιούσαι να βαλεις το καράβι σου σε όποιο δρομολόγιο γουστάρεις και ότι σου επιβάλλεται να εχεις και δρομολόγια για άγονες γραμμές (δηλαδή με παθητικό). Στις τραπεζες έχω βρει σημαντικές διαφορές στα επιτόκια κατάθεσης και πήγα τα λεφτά μου σ αυτήν που δίνει το καλύτερο, στο γαλα πιθανότατα ειχε/έχει δημιουργηθει καρτελ (που ειναι καταδικαστεο μονοπώλιο επίσης αλλά δεν ξέρω αν μπορούν να βρουν αποδείξεις γι αυτό), αλλά εκει έτσι κι αλλιώς υπάρχει ολιγοπώλιο και βεβαια σε όλα τα εμπορικά, τις τουριστικές υπηρεσίες, τα εστιατόρια, τις υπηρεσίες ελευθέρων επαγγελματιών κλπ κλπ ο ανταγωνισμός λειτουργεί μιά χαρά (απλά συχνά ο έλληνας αρέσκεται να πληρώνει την ακριβότερη υπηρεσία...γιατι νομίζει ότι είναι η καλύτερη). Και στην τηλεφωνία, χωρίς να έχει εκλείψει το μονοπωλιο ακόμη, βλέπουμε ήδη θετικές επιπτώσεις για την τσέπη μας και το 2008 ακούγεται ότι και ο ΟΤΕ θα καταργήσει το πάγιό του...δηλαδή το νταβατζιλίκι που μας βάζει τόσα χρόνια να πληρώνουμε επειδή είναι μονοπώλιο! Υπάρχουν πάντως ακόμη αρκετά κλειστά επαγγέλματα μονοπωλιακής μορφής που πρεπει να ελευθερωθούν (συμβολαιογράφοι, αδειες ταξί, αδειες λεωφορείων, αδειες φαρμακείων...άδειες τσιπουράδικων και πλήθος άλλων). Απο ειδικούς οικονομολόγους που μελέτησαν την οικονομία μας βρέθηκε ότι είμαστε η πιο "κρατικοδίαιτη" και "κρατικοεξαρτόμενη" και ουσιαστικά λιγότερο φιλελεύθερη απο όλες τις οικονομίες της Ε.Ε. (γι αυτό και επειδη δεν βλέπω να έχουμε την διάθεση να αλλάξουμε...η απόστασή μας απο τους άλλους θα μεγαλώνει συνεχώς!)

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

οντως ετσι ειναι !!!!!

σε ολο τον κοσμο ο ανταγωνισμος δουλευει υπερ του καταναλωτη στην Ελλαδα το αντιθετο .... συνενοουνται ολοι μαζι να φανε οσο μπορουν πιο πολυ ....:slapface:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

Σε πολλούς τομείς λειτουργει σωστά ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα, βασικά οπουδήποτε ισχύουν πλήρως οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς και δεν νοθεύονται απο το κράτος ή απο ολιγοπωλιακές καταστάσεις. Στα πλοια για παράδειγμα πρεπει να γνωρίζεις ότι δεν δικαιούσαι να βαλεις το καράβι σου σε όποιο δρομολόγιο γουστάρεις και ότι σου επιβάλλεται να εχεις και δρομολόγια για άγονες γραμμές (δηλαδή με παθητικό). Στις τραπεζες έχω βρει σημαντικές διαφορές στα επιτόκια κατάθεσης και πήγα τα λεφτά μου σ αυτήν που δίνει το καλύτερο, στο γαλα πιθανότατα ειχε/έχει δημιουργηθει καρτελ (που ειναι καταδικαστεο μονοπώλιο επίσης αλλά δεν ξέρω αν μπορούν να βρουν αποδείξεις γι αυτό), αλλά εκει έτσι κι αλλιώς υπάρχει ολιγοπώλιο και βεβαια σε όλα τα εμπορικά, τις τουριστικές υπηρεσίες, τα εστιατόρια, τις υπηρεσίες ελευθέρων επαγγελματιών κλπ κλπ ο ανταγωνισμός λειτουργεί μιά χαρά (απλά συχνά ο έλληνας αρέσκεται να πληρώνει την ακριβότερη υπηρεσία...γιατι νομίζει ότι είναι η καλύτερη). Και στην τηλεφωνία, χωρίς να έχει εκλείψει το μονοπωλιο ακόμη, βλέπουμε ήδη θετικές επιπτώσεις για την τσέπη μας και το 2008 ακούγεται ότι και ο ΟΤΕ θα καταργήσει το πάγιό του...δηλαδή το νταβατζιλίκι που μας βάζει τόσα χρόνια να πληρώνουμε επειδή είναι μονοπώλιο! Υπάρχουν πάντως ακόμη αρκετά κλειστά επαγγέλματα μονοπωλιακής μορφής που πρεπει να ελευθερωθούν (συμβολαιογράφοι, αδειες ταξί, αδειες λεωφορείων, αδειες φαρμακείων...άδειες τσιπουράδικων και πλήθος άλλων). Απο ειδικούς οικονομολόγους που μελέτησαν την οικονομία μας βρέθηκε ότι είμαστε η πιο "κρατικοδίαιτη" και "κρατικοεξαρτόμενη" και ουσιαστικά λιγότερο φιλελεύθερη απο όλες τις οικονομίες της Ε.Ε. (γι αυτό και επειδη δεν βλέπω να έχουμε την διάθεση να αλλάξουμε...η απόστασή μας απο τους άλλους θα μεγαλώνει συνεχώς!)

δεν τα εχω αντιληφτει ολα αυτα που γραφεις για τον ανταγωνισμο στην Ελλαδα ......
δηλ, δεν εχω αντιληφτει οτι ο ελευθερος ανταγωνισμος βοηθησε .....

εκτος απο τις εταιριες με την παροχη κινητων ολες οι αλλες κινησεις ιδιωτικοποιησης μου φαινεται οτι λειτουργησαν αρνητικα προς το δημοσιο συμφερον !

δηλ, δεν εχω αντιληφτει θετικο προς τον καταναλωτη !

Τα καραβια πχ, αντι να μειωθουν οι τιμες ναυλων πηγαν στα υψη .....
με τα Καυσιμα πχ, ανεβαινουν οταν το πετρελαιο κατεβαινει παγκοσμιως ......

Σουπερ μαρκετ εκει να δεις αισχροκερδεια .......:slapface::slapface:

ευτηχως ηρθαν τα LIDL....

Αν διαβασεις καλύτερα αυτά που λέω θα δεις ότι λέω πως σε πολλούς τομείς δεν λειτουργει σωστά ο ελεύθερος ανταγωνισμός στην χώρα μας, καθώς είμαστε βεβαιωμένα η πλέον "κρατικίστικη" οικονομία στην Ε.Ε.
Στα καραβια δεν λειτουργει ο ελεύθερος ανταγωνισμός, γραφω γιατι, στα καύσιμα όμως δεν έχεις καθόλου δίκιο γιατι υπάρχουν βενζινάδικα το ένα απέναντι απο το άλλο που μπορει να έχουν και 15 λεπτα το λίτρο διαφορά στην τιμή της βενζίνης! Οσο για τα σουπερ μαρκετ, αν μιλήσουμε για αισχροκέρδεια, τοτε τι να πουμε για τον μπακάλη ή το μινι μάρκετ της γειτονιάς που μας χρεώνει τα ίδια πράγματα πολύ ακριβότερα;
Δυστυχώς σε κάποιους τομέις δεν έχουμε ανταγωνισμό, λόγω "συντεχνιακών κατακτήσεων", όπως στα ταξί, στα λεωφορεία, στα φαρμακεία, στους συμβολαιογράφους, στους υποθηκοφύλακες, στους προποτζήδες, στα περιπτερα , ακόμη και στα αποστακτήρια κλπ κλπ! Οταν ο ανταγωνισμός νοθεύεται δεν μπορεις να δεις θετικά και ισχυρίζομαι ότι στην Ελλάδα τον νοθεύουμε πολύ περισσότερο απο αλλού.
Δηλαδή αν τα κάναμε όλα κρατικά και μονοπολωλιακά νομίζεις πως θα είχαμε μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη και φτηνότερα προιόντα; Τα συστήματα αυτά δοκιμάστηκαν και απέτυχαν παταγωδώς και όταν εδώ οι νέοι μας διαμαρτύρονται γιατι δεν βρισκουν δουλειά με περισσότερα απο 800 ευρώ τον μήνα, τότε τι να πουν και ποιον να κατηγορήσουν οι νέοι της Βουλγαρίας που δεν βρίσκουν δουλειά με περισσότερα απο 200 ευρώ τον μήνα. Τι άραγε να έφταιξε και ειναι αυτοί σήμερα σε χειρότερη θέση απο εμάς, ενώ κάποτε είμαστε στο ίδιο επίπεδο;

Ε τώρα... ότι όλα τα γάλατα ανέβηκαν πριν λίγες ημέρες ταυτόχρονα και πήγαν κοντά 1,50 ευρώ (δηλαδή 511 παλιές δραχμές, όταν μόλις 6 χρόνια πριν το ένα λίτρο πήγαινε περίπου 300 δραχμές, δηλαδή αύξηση 70% σε μία 6ετία!) είναι τυχαίο?
Ή τα παιδικά γιαουρτάκια -σιγά το προϊόν βρε παιδιά!- που πήγαν, άκουσον άκουσον, 1,10 ! Ένα απλό γαλακτοκομικό προϊόν 150 γραμμαρίων!
Ολιγοπώλιο έχουμε, ρυθμιζόμενο από λίγες εταιρίες που τα έχουνε βρει μεταξύ τους. Η μόνη λύση να του μπει φρένο θα ήταν μία μεγάλη οργάνωση καταναλωτών, με συστηματικά μποϊκοτάζ. Ή η αποκλειστική στροφή σε εισαγόμενα. Σάμπως τα γιαουρτάκια από ελληνικό γάλα είναι? Ή το ελληνικό γάλα είναι το πλέον αγνό παγκοσμίως?

Eγω ξερω οτι περναμε μηνους 2 πριν κονσερβα σαρδελιτσα για καμμια μπυρα στο 0.70 -0.75 και τωρα εχει ολουθε 1.05.
Τυρι Ματη στα 7.80 και 8+ κατι και τωρα εχει 9.80 .

Και κατι αναλογο συμβαινει παντου και λογο Ευρω δεν την ακους stereo σε τετοιες αυξησεις και περνανε τελειως μπαι ωσπου καποιος παρουσιαστης ειδησεων θα πει γιαυτο επειδη δεν υπαρχει αλλο θεμα να γεμισει το δελτιο ( γιατι κατα τα αλλα χεστηκε).
Το αλευρι πηγε ακριβοτερα απο το συμιγδαλι στην κυριολεξια 0.80 (απο 0.32 ) με 0.65 αντιστοιχα .....................και ετσι ο φιλος μου ο Παντελης κανει πλεον γ@μω τους τραχαναδες , χυλοπιτες κ.λ.π. ζυμαρικα .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

δηλ, δεν εχω αντιληφτει θετικο προς τον καταναλωτη !

Τα καραβια πχ, αντι να μειωθουν οι τιμες ναυλων πηγαν στα υψη .....
με τα Καυσιμα πχ, ανεβαινουν οταν το πετρελαιο κατεβαινει παγκοσμιως ......

Σουπερ μαρκετ εκει να δεις αισχροκερδεια .......:slapface::slapface:

ευτηχως ηρθαν τα LIDL....

Ούτε εγώ έχω αντιληφθεί κάτι θετικό προς τον καταναλωτή...

Μαζί με τα καράβια και τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ξεχάσαμε να αναφέρουμε και τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων, ιδιωτικών παιδικών σταθμών, φροντιστηρίων κλπ. που επίσης συντονισμένα αυξάνονται όλα μαζί το ίδιο κάθε χρονιά.

Οσον αφορά το Lidl μην βάζεις και το χέρι σου στην φωτιά. Ενα μαϊμού DVD SilverCrest που είχα πάρει πριν από καιρό 70 είχε την ίδια ακριβώς εβδομάδα στην Γερμανία 55 Και να πω ότι ήταν γερμανικό π.χ. Grundig να δεχτώ ότι έχει μεταφορικά για να έρθει από την Γερμανία μέχρι εδώ, αλλά το γαμ...νο κινέζικο είναι! Οσα μεταφορικά έχει να έρθει από την Κίνα έως εδώ έχει και έως την Γερμανία. Και μάλλον περισσότερα πρέπει να έχει έως την Γερμανία. Εκτός εάν οι μισθοί εδώ στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτεροι από ότι στην Γερμανία, οπότε ο υπάλληλος του Lidl, η ταμίας, ο αποθηκάριος του Lidl πληρώνονται παραπάνω από ότι οι αντίστιχοι Γερμανοί συνάδερφοί τους οπότε δικαιολογείται η αύξηση κατά 27,3% στην τελική τιμή του προϊόντος. ;)

Το ίδιο βέβαια κάνει και το ΙΚΕΑ. Μού έφερε η αδερφή μου τον κατάλογο του ΙΚΕΑ από την Ελβετία. Ο κατάλογος είναι ακριβώς ο ίδιος. Εχει ακριβώς τις ίδιες φωτογραφίες των προϊόντων στην ίδια ακριβώς σελίδα copy-paste. Μόνο οι τιμές δεν ήταν copy-paste! Μαντέψτε ποιός ήταν ο ακριβώτερος;
Ειδικά στα φθηνά προϊόντα κάτι σουβέρ, κάτι τασάκια, κάτι μαξιλαράκια, κάτι καλαθάκια αχρήστων για το γραφείο κλπ. οι τιμές εδώ ήταν μέχρι και διπλάσιες από τις τιμές στην Ελβετία!!! Προφανώς ΚΑΙ ο δύστυχος Ελβετός υπάλληλος του ΙΚΕΑ θα αμοίβεται με μισθούς πείνας, σε αντίθεση με τον πλουσιοπάροχα αμοιβώμενο Ελληνα συνάδερφό του, γι αυτό μπορεί το ελβετικό ΙΚΕΑ να έχει πολύ χαμηλώτερες τιμές από το Ελληνικό. ;)

Σ αυτό που θα συμφωνήσω μαζί σας είναι ότι πράγματι δεν έχουμε καταναλωτική συνείδηση, όπως άλλοι λαοί και ο καθένας μας κοιτάζει την πάρτη του...Στην Σουηδία πριν λίγα χρόνια (όταν πρωτοεμφανίστηκαν οι διαφορές τιμών στα βενζινάδικα) οι διαφορές ήταν ελάχιστες. Οι ενώσεις καταναλωτών λοιπόν άρχισαν να βγάζουν καθημερινά δελτία υποδεικνύοντας τα απολύτως φτηνότερα βενζινάδικα ανα πόλη! Το αποτέλεσμα: Καθε Σουηδός που ήθελε να βάλει βενζίνη έκανε ....ουρά στο ένα βενζινάδικο που πουλούσε φτηνότερα και κανείς δεν πατούσε στα ακριβότερα! Μέσα σε 3 μήνες με σωστή καταναλωτική συνείδηση οι Σουηδοί κατέβασαν την τιμή της βενζίνης τους κατα 20 λεπτά το λίτρο, αφού σταδιακά "έσπαγαν" και οι άλλοι βενζινάδες και πουλούσαν φτηνότερα! Στην Ελλαδα αντίθετα, ενώ έχουμε πολλές φορές και απέναντι βεζινάδικα με 15 λεπτά το λίτρο διαφορά....τα ακριβά συνεχίζουν να δουλεύουν πάραυτα γιατι λίγοι την ψάχνουν η θεωρούν ότι αφού αυτός πουλάει ακριβότερα...θα έχει καλύτερη βενζινη! Επίσης εδώ την πατήσαμε χοντρά με τα είδη μικρής αξίας σε ευρώ, γιατι ως "ελληναράδες" θεωρούμε υποτιμητικό να καθίσει η αφεντιά μας να ασχοληθεί με διαφορές της τάξεως των 20 και 30 λεπτών....Πριν ένα μηνα βγηκαμε παρέα 12 ατόμων για φαι το Σαββατόβραδο και επειδή ο τελικός λογαριασμός δεν έβγαινε στρόγγυλος, αυτός που ανέλαβε την μοιρασιά...άφησε πουρμπουάρ 19 ολόκληρα ευρώ για να μην μπλέξουμε με κέρματα και για να βγει στρόγγυλο το νούμερο! Πήγα να μιλήσω και με συγκράτησε η γυναίκα μου, γιατι θα με χαρακτήριζαν πάλι τσιγγούνη..Εκεί που θα αφήναμε πριν 2-3 κατοστάρικα...αφήσαμε εξήμισυ χιλιάρικα και μετά ψάχνουμε να δούμε που ξοδέψαμε τα λεφτά!

Ναι γιατί στην Σουηδία δεν υπάρχει περίπτωση να πουλήσει κανείς νοθευμένη βενζίνη ή νερωμένη ή ότι άλλο σκατά έχει κανείς εδώ στην Ελλάδα που δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Εδώ εάν τον πιάσουν δηλαδή 1 στο 1,000,000 πληρώνει ένα ψευτοπρόστιμο και λειτουργεί κανονικά το πρατήριο σαν να μην έγινε τίποτα.

Τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων να δεκαπλασιαστούν αν θέλουν, αυτό το επιχειρημα είναι γελοίο εφόσον υπάρχουν δημόσια σχολεία! Δηλαδή...αν η Μερσεντές διπλασιάσει τις τιμές των αυτοκινήτων της θα αρχίσουμε να φωνάζουμε και γι αυτό; Και μόνο το γεγονός ότι το κρατος βαζει πλαφον στα διδακτρα κάθε χρόνο είναι άλλη μία κρατικίστικη νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού που οδηγει τελικά σε υψηλότερες τιμές! Τα υπόλοιπα που λεει ο Kohmst σχετίζονται μ αυτά που γραφω και συμφωνούμε. Και η ΙΚΕΑ και όλοι ξέρουν πόσο ..κώτσοι πιανόμαστε με τα είδη μικρής αξίας και μας τα ανεβάζουν αφού ξέρουν πως θα πουλήσουν έτσι κι αλλιώς, οι πρώτοι όμως που φταίμε γι αυτή την λογική είμαστε εμείς οι ίδιοι και η παντελής έλλειψη πειθαρχημένης καταναλωτικής συνείδησης

Ωπα ρε παιδια , σαφως και εχουμε καταναλωτικη συνειδηση και μαλιστα στο επακρο αναπτυγμενη , καθοτι καταναλωνουμε τον Αγλεορα .
Εχετε δει κανεναν ελληνα να κανει μπουκοταζ σε τιποτα προιοντα ?
Εδω και 25 χρονια απο τον Ασωπο μονο εγω λειπω , ειδατε κανενα μ@λ@κα να κλειση την Εθνικη οδο ? να κανει καταληψη σε κανενα εργοστασιο ?
Αυτα τα κανουν μονο αμα θιχτει η ομαδα τους απο κανενα διαιτητη η αφοτου σπειρουν καινε τα κωλολαστιχα στο δρομο ( να αυγατεψουν τις διοξινες) για να παρουν καμμια επιδοτηση ποιο γρηγορα.
Πιες τα π@π@ρια μου τωρα μ@λ@κα και αγοραζε και το νερο του lidl για να μαθεις και ξαναψηφισε τον καραγκιοζη επειδη "σου βαλε " την κορη στο εργοστασιο.