Φραγμοί στο "ελεύθερο" internet, και ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ!

Διονύσης1

AVClub Addicted Member
5 January 2007
1,568
Κέρκυρα
Όσοι θεωρούμε τον εαυτό μας ευαισθητοποιημένο απέναντι στην ψηφιακή τεχνολογία και το διαδίκτυο γενικότερα, ας κάνουμε τον κόπο να διαβάσουμε το παρακάτω κείμενο και ΑΣ κάνουμε εδώ τα σχόλιά μας, για το ΤΙ μας επιφυλάσει στο μέλλον το κατα τα άλλα "ΕΛΕΥΘΕΡΟ" internet....:smash:

http://inlovewithlife.wordpress.com/2008/01/11/

Άραγε, ΜΗΠΩΣ (λέω μήπως) το λεγόμενο "traphic shaping" που εχει εφαρμοσει τώρα τελευταια από το Γεναρη και μετά η Otenet καθως και άλλοι παροχοι στις ADSL συνδεσεις τους, είναι μέρος του παραπάνω ζητήματος ????:ADFAD2:

ηταν αναμενομενο δυστηχως να βαλει "traphic shaping" η OTENET και καποιοι αλλοι παροχοι βλεποντας την τεραστια ζητηση απο πελατες για απεριοριστα download's και μην ξεχναμε και καποιους φιλους που αφηνουν ατελειωτα 24ωρα ανοιχτα τα pc και κατεβαζουν ατελειωτα Gigabytes ολα αυτα δημιουργουν προβλημα στο δικτυο του καθε παροχου και ετσι μας εχουν λανσαρει για αλλη μια φορα μια καινοτομια απο το εξωτερικο και οσοι μπαινουν σε p2p να εχουν χαμηλοτερες ταχυτητες απ αυτες που εχουν πραγματικες.

Κατι παει να γινει με τα προγραμματα p2p και βγαζουν νεες εκδοσεις με καποια χαρακηριστικα που αποφευγουν τους ελεγχους των παροχων με αποτελεσμα ν κατεβαζουν σε πολλη μεγαλυτερες ταχυτητες.:SFGSFGSF:

Και μην νομιζουμε οτι ολα ειναι ελευθερα εχουμε ακουσει πολλες φορες για παρακολουθησεις απο υπηρεσιες για ιχνη στο Internet.

Εδώ που τα λέμε παίδες, αν το δούμε στεγνά νομικά το θέμα, έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν, καθώς είναι γεγονός ότι από τα δίκτυα p2p διακινείται καθημερινά κατά 90% και βάλε υλικό πνευματικής ιδιοκτησίας κάποιου.

Το θέμα είναι, να σου δίνεται η επιλογή του να είσαι νόμιμος. Π.χ., κάποιος από δω μέσα θα έχει ξετινάξει τους γνωστούς HD trackers. Είναι προφανές αυτό, δεδομένου ότι δε μπορεί κανείς να πάει σε κάποιο videoclub και να νοικιάσει σε HD την ταινία της αρεσκείας του, με τον νόμιμο τρόπο. Η μόνη επιλογή είναι να τις αγοράζει από Αμερική, πράγμα που ΕΠΙΣΗΣ είναι παράνομο.

Πριν λοιπόν καταδικαστεί η κάθε ενέργεια, θα πρέπει να ωριμάσει το σύστημα, και μετά θα έχουν κάποιο πάτημα. Εγώ προσωπικά ως συλλέκτης σπανιότατα κατεβάζω κάτι για τη συλλογή μου, και αυτό μόνο όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο. Όμως, για την μια κι έξω παρακολούθηση ταινίας (όπως θα έκανα πχ στο videoclub) το ίντερνετ αυτή τη στιγμή είναι η μόνη λύση, δεδομένου ότι έχω βάλει (αρκετά) λεφτά σε εξοπλισμό HD, και κανείς δε θα με πείσει να βλέπω τις ταινίες μου σε απηρχαιωμένα φορματς.

Last edited:
ηταν αναμενομενο δυστηχως να βαλει "traphic shaping" η OTENET και καποιοι αλλοι παροχοι βλεποντας την τεραστια ζητηση απο πελατες για απεριοριστα download's και μην ξεχναμε και καποιους φιλους που αφηνουν ατελειωτα 24ωρα ανοιχτα τα pc και κατεβαζουν ατελειωτα Gigabytes ολα αυτα δημιουργουν προβλημα στο δικτυο του καθε παροχου και ετσι μας εχουν λανσαρει για αλλη μια φορα μια καινοτομια απο το εξωτερικο και οσοι μπαινουν σε p2p να εχουν χαμηλοτερες ταχυτητες απ αυτες που εχουν πραγματικες.

πολυ σωστα!!
ο χρηστης p2p δεν πρεπει να σκεφτεται μοναχα τον ευατο του αλλα και τους αλλους που δεν ειναι χρηστες p2p!

στο uk για παραδειγμα το traffic shaping ισχυει και εφαρμοζεται απο τους περισσοτερους παροχους! π.χ. οταν καποιος κατεβασει μεσα σε καποιες ωρες ενα συγκεκριμενο μεγεθος σε MB τοτε αυτοματα θα του επιβληθει ενα ανωτατο οριο ταχυτητας για καποιες ωρες! οταν περασει αυτο το χρονικο διαστημα θα εχει παλι την κανονικη του ταχυτητα κ.ο.κ!

συμφωνω με το traffic shaping αν και χρησιμοποιω p2p και πολυ ευκολα θα μπορουσα να πω οτι ειμαι εναντιον του!

οσο αναφορα για το αν γινει καποιου ειδους ''φακελωμα'' ή περιορισμος για οτιδηποτε εχει σχεση με την ελευθερια λογου κλπ ειμαι καθετα αντιθετος!

πολυ σωστα!!
ο χρηστης p2p δεν πρεπει να σκεφτεται μοναχα τον ευατο του αλλα και τους αλλους που δεν ειναι χρηστες p2p!

Διαφωνώ κάθετα. Όταν γίνεσαι συνδρομητής σε έναν ISP αγοράζεις από αυτόν κάποιες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων απεριόριστο always on 24ωρο internet. Απο κει και πέρα, το πως θα το χρησιμοποιήσεις είναι μαγκιά σου, και η υπερφόρτωση του δικτύου οφείλει να είναι πρόβλημα του ISP, ο οποίος σε τέτοια περίτπωση θα πρεπει να αναβαθμιστεί τεχνικώς, κάνοντας επενδύσεις με τα λεφτα που εσυ τον πληρωσες.

Θα αναφέρω ένα παράδειγμα και πείτε την άποψή σας. Στη Φλώρινα σε έναν πάροχο (δεν θα πω σε ποιόν) οι ταχύτητες του δικτύου δεν είναι ποτέ ούτε το 20% της ονομαστικής. Ποτέ.... καμιά ώρα της ημέρας, καμιά μέρα.

Όσοι διαμαρτυρήθηκαν στον πάροχο έμαθαν ότι υπάρχει πελάτης (βίντεοκλαμπ ή internet cafe), ο οποίος έχει 16 ΗΥ και κατεβάζει συνεχώς (όλο το 24ωρο) όλες τις ημέρες υλικό τιγκάροντας τις γραμμές. Επειδή δεν σταματά ποτέ (ούτε λεπτό τους προηγούμενους 4 μήνες), έχει απόλυτη προτεραιότητα στο bandwith.

Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο;
Αν ναι, έχει το δικαίωμα να το κάνει; Προφανώς μαζεύει κλεψιμέικο υλικό για άλλη χρήση από την προσωπική ευχαρίστηση.
Και αν έχει δικαίωμα να το κάνει, είναι δυνατόν όλοι οχρήστες του συγκεκριμένου παρόχου να μην μπορούν να απολαύσουν ΠΟΤΕ την ταχύτητα που τους υπόσχονται;

Δεν καταλαβαίνω ρε παιδιά. Ο βινετοκλαμπάς που λέτε, τι ταχύτητα πλήρωνε? Μαξιμουμ 24Mbit. Ο διπλανός του τι ταχύτητα πλήρωνε? Κι αυτός 24. Ε λοιπόν, είναι πρόβλημα του ISP το ότι δε μπορεί να δώσει ταυτόχρονα σε 2 ατομα αυτό που τους πούλησε.
Το ότι ο άλλος κάνει παρανομες δουλειές είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, και καλά θα κάνει οποιοσδήποτε νοικιάσει απ'αυτόν μάπα DVD να τον καταγγείλει, όχι όμως επειδή χρησιμοποιεί πολύ το ίντερνετ.

Διαφωνώ κάθετα. Όταν γίνεσαι συνδρομητής σε έναν ISP αγοράζεις από αυτόν κάποιες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων απεριόριστο always on 24ωρο internet. Απο κει και πέρα, το πως θα το χρησιμοποιήσεις είναι μαγκιά σου, και η υπερφόρτωση του δικτύου οφείλει να είναι πρόβλημα του ISP, ο οποίος σε τέτοια περίτπωση θα πρεπει να αναβαθμιστεί τεχνικώς, κάνοντας επενδύσεις με τα λεφτα που εσυ τον πληρωσες.

και ομως ο χρηστης πρεπει να σκεφτεται και τους αλλους!
αλλα μου αρεσει που υπαρχει αντιλογος! :smile:

και για να γινεται κουβεντα,το αν η υπερφορτωση οφειλεται στους χρηστες ο παροχος τι φταιει?

για παραδειγμα αν μια πολη τιγκαρει απο αυτοκινητα και πρεπει να γινουν νεοι δρομοι για να ''χωρεσουν'' τι πρεπει να κανει ενα κρατος, να αρχιζει να κατεδαφιζει κτιρια για χωρανε οι ''χρηστες'' αυτοκινητου?

Θα αναφέρω ένα παράδειγμα και πείτε την άποψή σας. Στη Φλώρινα σε έναν πάροχο (δεν θα πω σε ποιόν) οι ταχύτητες του δικτύου δεν είναι ποτέ ούτε το 20% της ονομαστικής. Ποτέ.... καμιά ώρα της ημέρας, καμιά μέρα.

Όσοι διαμαρτυρήθηκαν στον πάροχο έμαθαν ότι υπάρχει πελάτης (βίντεοκλαμπ ή internet cafe), ο οποίος έχει 16 ΗΥ και κατεβάζει συνεχώς (όλο το 24ωρο) όλες τις ημέρες υλικό τιγκάροντας τις γραμμές. Επειδή δεν σταματά ποτέ (ούτε λεπτό τους προηγούμενους 4 μήνες), έχει απόλυτη προτεραιότητα στο bandwith.

Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο;
Αν ναι, έχει το δικαίωμα να το κάνει; Προφανώς μαζεύει κλεψιμέικο υλικό για άλλη χρήση από την προσωπική ευχαρίστηση.
Και αν έχει δικαίωμα να το κάνει, είναι δυνατόν όλοι οχρήστες του συγκεκριμένου παρόχου να μην μπορούν να απολαύσουν ΠΟΤΕ την ταχύτητα που τους υπόσχονται;

Tότε από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος πάροχος δεν μπορεί να καλύψει αυτά που υποτίθεται διαφημίζει,θα πρέπει πολύ απλά οι συνδρομητές του να αναζητήσουν καλύτερο πάροχο.Δεν θέλω να φανώ αγενής αλλά το τί κάνει ο καθένας στο pc του δεν έχει καμία σχέση με τη δυσκολία του παρόχου να προσφέρει τις υπηρεσίες του.Από τη στιγμή που ο πάροχος μπήκε στην αγορά,θα πρέπει να λειτουργήσει σύμφωνα με τους βασικότερους κανόνες του ανταγωνισμού,προσφορά και ζήτηση.Οι πελάτες ζητούν bandwith? Nα κόψει το λαιμό του (ο πάροχος) να το βρει.Εμένα ως πελάτης δεν με απασχολεί πως θα το κάνει αυτό,αν θέλει να με κρατήσει θα πρέπει να το κάνει.Ελπίζω να μην εννοείς περιοχή που καλύπτει μόνο ο ΟΤΕ,γιατί τότε εκεί δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός αλλά το μονοπώλιο.

οταν καποιος κανει καταχρηση σε κατι και αυτο εχει συνεπειες σε αλλους ειναι σωστο? :smile:

Tότε από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος πάροχος δεν μπορεί να καλύψει αυτά που υποτίθεται διαφημίζει,θα πρέπει πολύ απλά οι συνδρομητές του να αναζητήσουν καλύτερο πάροχο.Δεν θέλω να φανώ αγενής αλλά το τί κάνει ο καθένας στο pc του δεν έχει καμία σχέση με τη δυσκολία του παρόχου να προσφέρει τις υπηρεσίες του.Από τη στιγμή που ο πάροχος μπήκε στην αγορά,θα πρέπει να λειτουργήσει σύμφωνα με τους βασικότερους κανόνες του ανταγωνισμού,προσφορά και ζήτηση.Οι πελάτες ζητούν bandwith? Nα κόψει το λαιμό του (ο πάροχος) να το βρει.Εμένα ως πελάτης δεν με απασχολεί πως θα το κάνει αυτό,αν θέλει να με κρατήσει θα πρέπει να το κάνει.Ελπίζω να μην εννοείς περιοχή που καλύπτει μόνο ο ΟΤΕ,γιατί τότε εκεί δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός αλλά το μονοπώλιο.

Αύριο θα ρωτήσω. Αν έχω νεότερα θα επανέλθω.

Tότε από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος πάροχος δεν μπορεί να καλύψει αυτά που υποτίθεται διαφημίζει,θα πρέπει πολύ απλά οι συνδρομητές του να αναζητήσουν καλύτερο πάροχο.

σωστα! ειναι καποιος λοιπον εναντιον στο traffic shaping απο τον α' παροχο? ειναι ελευθερος να παει στον β' που δεν εχει traffic shaping!

YΓ : o παροχος πρεπει να αφερει για το traffic shaping πριν υπογραφη συμβολαιο, αν δεν το κανει ειναι αλλη ιστορια

Last edited:
και ομως ο χρηστης πρεπει να σκεφτεται και τους αλλους!
αλλα μου αρεσει που υπαρχει αντιλογος! :smile:

και για να γινεται κουβεντα,το αν η υπερφορτωση οφειλεται στους χρηστες ο παροχος τι φταιει?

για παραδειγμα αν μια πολη τιγκαρει απο αυτοκινητα και πρεπει να γινουν νεοι δρομοι για να ''χωρεσουν'' τι πρεπει να κανει ενα κρατος, να αρχιζει να κατεδαφιζει κτιρια για χωρανε οι ''χρηστες'' αυτοκινητου?

Θα μιλήσω προσωπικά, και θα πω ότι έχω πληρώσει 24αρα συνδεση, από την οποία έχω για κάποιο λόγου (ανίκανου Provider) μόνο τα 3-3.5Mbit. Έτσι, όταν θέλω να κατεβάσω ένα από τα θηριώδη HD αρχεία για δοκιμή, αναγκάζομαι να έχω τον υπολογιστή αναμένο για 1-2 μέρες. Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι ήδη δεν παίρνω αυτό που πληρώνω, δεδομένου ότι με 24Mbit (8 φορές ταχυτερη συνδεση, οι 48ώρες θα γίνονταν 6).

Άρα το ότι είμαι always on είναι ευθύνη του ISP μου. Aς ηταν αυτός συνεπής μαζί μου κι εγώ θα απασχολούσα το Internet 6 ώρες τη βδομάδα (δεν κατεβάζω και τα πάντα, 2-3 πράγματα που με ενδιαφέρουν και θέλω να δω πως είναι πριν τα αγοράσω, είπαμε, το downloaded υλικό δεν έχει καμιά συλλεκτική αξία.)

Συγγνώμη, αλλά ο συγκεκριμένος παραλληλισμός είναι πρακτικά άτοπος, κυρίως επείδή το bandwidth δεν έχει... όγκο και μάζα!

Δε χρειάζεται δηλαδή να κόψεις το τηλέφωνο κάποιου άλλου για να αυξήσεις το bandwidth, απλά να διευρύνεις τον κόμβο σου.
Θα έπρεπε να έχουν προβλέψει οι πάροχοι να μην έχουν lag. Γι' αυτό πληρώνονται.

Όχι εκεί που μας χρωστάνε, να μας πάρουν και το βόδι.
Όπως είπε ο Μαέστρος, το τι κάνει ο άλλος στο PC του είναι δικό του θέμα.

Last edited:
Συγγνώμη, αλλά ο συγκεκριμένος παραλληλισμός είναι πρακτικά άτοπος, κυρίως επείδή το bandwidth δεν έχει... όγκο και μάζα!

Δε χρειάζεται δηλαδή να κόψεις το τηλέφωνο κάποιου άλλου για να αυξήσεις το bandwidth, απλά να διευρύνεις τον κόμβο σου.
Θα έπρεπε να έχουν προβλέψει οι πάροχοι να μην έχουν lag. Γι' αυτό πληρώνονται.

Όχι εκεί που μας χρωστάνε, να μας πάρουν και το βόδι.
Όπως είπε ο Μαέστρος, το τι κάνει ο άλλος στο PC του είναι δικό του θέμα.

πρακτικα ναι ειναι οντως ατοπος! μεταφορικα ομως δεν ειναι ατοπο!

βρε μαζι σου και με τον μαεστρο ειμαι, ας κανει ο αλλος στο pc του οτι γουσταρει αλλα με συνεση!

οταν καποιος κανει καταχρηση σε κατι και αυτο εχει συνεπειες σε αλλους ειναι σωστο? :smile:

Καμία κατάχρηση δεν υπάρχει. Θα υπήρχε αν πλήρωνες 24mb/s και κατέβαζες με 25mb/s. Από τη στιγμή που το συμβόλαιο αναφέρει ταχύτητες έως 24mb/s ο πάροχος θα πρέπει να μπορεί να το τηρήσει για όλους τους πελάτες του. Το θέμα είναι απλό. Βγαίνει ο κάθε ανύπαρκτος και υπόσχεται ταχύτητες που δεν μπορεί να διαθέσει. Σου βάζει και ένα έως, και καθάρισε. Είδατε εσεις να αναφέρεται σε κανένα συμβόλαιο ελάχιστη εγγυημένη ταχύτητα;

Θα μιλήσω προσωπικά, και θα πω ότι έχω πληρώσει 24αρα συνδεση, από την οποία έχω για κάποιο λόγου (ανίκανου Provider) μόνο τα 3-3.5Mbit. Έτσι, όταν θέλω να κατεβάσω ένα από τα θηριώδη HD αρχεία για δοκιμή, αναγκάζομαι να έχω τον υπολογιστή αναμένο για 1-2 μέρες. Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι ήδη δεν παίρνω αυτό που πληρώνω, δεδομένου ότι με 24Mbit (8 φορές ταχυτερη συνδεση, οι 48ώρες θα γίνονταν 6).

Άρα το ότι είμαι always on είναι ευθύνη του ISP μου. Aς ηταν αυτός συνεπής μαζί μου κι εγώ θα απασχολούσα το Internet 6 ώρες τη βδομάδα (δεν κατεβάζω και τα πάντα, 2-3 πράγματα που με ενδιαφέρουν και θέλω να δω πως είναι πριν τα αγοράσω, είπαμε, το downloaded υλικό δεν έχει καμιά συλλεκτική αξία.)

το οτι δεν παιρνεις τα 24 δεν ειναι μονο θεμα παροχου και αν δεν κανω λαθος ο παροχος σου λεει το μαγικο 'εως 24'!

επισης σαφως και ειναι δικαιωμα σου να εισαι always on οπως λες!

Καμία κατάχρηση δεν υπάρχει. Θα υπήρχε αν πλήρωνες 24mb/s και κατέβαζες με 25mb/s. Από τη στιγμή που το συμβόλαιο αναφέρει ταχύτητες έως 24mb/s ο πάροχος θα πρέπει να μπορεί να το τηρήσει για όλους τους πελάτες του. Το θέμα είναι απλό. Βγαίνει ο κάθε ανύπαρκτος και υπόσχεται ταχύτητες που δεν μπορεί να διαθέσει. Σου βάζει και ένα έως, και καθάρισε. Είδατε εσεις να αναφέρεται σε κανένα συμβόλαιο ελάχιστη εγγυημένη ταχύτητα;

συμφωνω 100%!τα 'εως' ή τα 'up to' και μενα δεν μου αρεσουνε!

οταν ομως λεω καταχρηση αυτο που θελω να πω ειναι το να εχει καποιος 24/7 το pc να κατεβαζει!

Last edited: