Φραγμοί στο "ελεύθερο" internet, και ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ!

επισης το traffic sharing δεν εφαρμοζεται απο τους παροχους μονο εξαιτιας των πιεσεων απο εταιριες μουσικης, ταινιων κλπ αλλα και για προλαβουν οι isp το ''μπουκωμα'' και να προσφερουν ισοτητα μεταξυ χρηστων (σωστος λογος για μενα παντα, για αλλους οχι) ή για να καλυψουν ''αδυναμιες'' παροχης υπηρεσιων (κακος λογος).

θελω να πιστευω οτι δεν συμβαινει το δευτερο

Θα καταθέσω τις προσωπικές μου εμπειρίες και θα ήθελα τη γνώμη σας, ειδικά για το πώς θα αντιδρούσατε εσείς αν βρισκόσασταν στη δική θέση.

1. Το διάστημα 1995-2004 είχα έντονη δραστηριότητα στο Internet λόγω της θέσης μου ως υπεύθυνου τεκμηρίωσης και ανάπτυξης του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Παράλληλα όμως λόγω της απέχθειάς μου προς τις ενέργειες προσωπικής προβολής απέφευγα κάθε προσωπική εμφάνιση προς τα μέσα ενημέρωσης. Το 2001-2002 διεξήχθη στο Internet μια μεγάλη συζήτηση κυρίως σε fora άλλων χωρών σχετικά με το αν είμαι υπαρκτό πρόσωπο ή όχι (περίπου 4800 μηνύματα σε 7 γλώσσες). Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήμουν ανύπαρκτο πρόσωπο, ένα κατασκεύασμα του ελληνικού ΥΠΕΞ ή κατ’ άλλους ένας κατάσκοπος των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών. Και το νέο κυκλοφορούσε στο δίκτυο. Όταν το Μάρτιο του 2003 παραβρέθηκα σε μια ημερίδα στην Αθήνα, είδα ότι στο τέλος κάποια άτομα ήλθαν και ζήτησαν την ταυτότητά μου για να διαπιστώσουν ότι είμαι πραγματικό άτομο ή δημιούργημα της κακής ελλάδας. Έτσι το πληροφορήθηκα. Δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, αλλά τα δυο επόμενα χρόνια, είχα ακυρώσεις συμμετοχών σε συνέδρια, ακύρωση χρηματοδοτήσεων ερευνητικών προγραμμάτων, άρνηση συμμετοχής μου σε προγράμματα κλπ. κι όλα αυτά λόγω αυτής της φήμης. Κάποτε έπεσε πάνω στα μηνύματα αυτά και η μεγάλη κόρη μου, η οποία έμαθε μια μέρα, ότι ο μπαμπάς της δεν ήταν καθηγητής, αλλά a fucking bastard of the greek nationalists, sauvinists who appears nowhere, because he doesn ‛t exist. He is just a name, for the greek state in order to promote this fucking propaganda against…. Κινήθηκα νομικά, οι Providers του εξωτερικού συνεργάστηκαν και βρέθηκαν οι ένοχοι, οι οποίοι στη διερευνητική διαδικασία υποστήριξαν τις κατηγορίες τους εναντίον μου, αλλά τις απέσυραν στην πρώιμη ακροαματική διαδικασία (μιλούμε για δικαστήριο). Μήπως θα ήταν καλύτερο να το αφήσω και άλλα χρόνια να σέρνεται για να μη θίξω την ελευθερία έκφρασης στο Internet?

2. Κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Πώς θα σας φαινόταν αν σας ερχόταν μια αγωγή από δικαστήριο άλλης χώρας για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας; Και εντάξει αν το διαπράξατε το αδίκημα…. Αλλά αν δεν το κάνατε; Ή πώς θα σας φαινόταν αν στο δίκτυο κάπου κυκλοφορούσε δικό σας έργο με μια άλλη υπογραφή και η υπογραφή αυτή σας κατηγορούσε για κλοπή rights? Μου συνέβησαν και τα δυο και άλλα ακόμα. Το 1999 μου ήλθε κλήση από δικαστήριο της Αριζόνα, ότι αμερικανός φωτογράφος είδε φωτογραφία του στο www.macedonian-heritage.gr/Athos με τη δική μου υπογραφή. Ζητούσε αποζημίωση 15.000 δολάρια. Ήταν όμως δική μου. Είχα και το αρνητικό και το δικαστήριο το αποδέχθηκε ως αποδεικτικό και με απάλλαξε. Για τις κλοπές κειμένων μου και την επανεμφάνισή τους με άλλες υπογραφές, αυτό το βλέπω σχεδόν κάθε τρίμηνο. Η πιο πρόσφατη είναι to http://www.greece-museums.com/thessaloniki-museums.php όπου τα κείμενα από τα μουσεία της Μακεδονίας είναι δικά μου κείμενα και προέρχονται από το www.museumsofmacedonia.gr και έχουν copyright. Η συγκεκριμένη σελίδα αρνείται να κατεβάσει τα κείμενα παρότι έχει ειδοποιηθεί αρκετές φορές. Να μην προχωρήσω σε νόμιμες ενέργειες; Για πείτε μου…..

3. Α, και να μην ξεχάσω. Έχω πέσει κι εγώ θύμα εκβιασμού. Πριν 3 εξεταστικές μου ήλθε μήνυμα ότι αν δεν περάσω κάποια άτομα στις εξετάσεις που θα μου υποδείκνυαν κάποιοι μέσω κάποιας ιστοσελίδας, τότε θα σήκωναν ένα δικό μου βίντεο με άσεμνες πράξεις (που άπτονται του νόμου) που έκανα εγώ το 2006 στη διάρκεια των παραδόσεων κατά τη διδασκαλία. Και έστειλαν ένα μικρό απόσπασμα. Το αγνόησα … και φυσικά η σελίδα σηκώθηκε. Μόνο που δεν ήμουν εγώ…. Ήταν ένα μοντάζ απίθανο με κάποιο θολό πρόσωπο περίπου 10 εκ. πιο ψηλό από μένα και 20 κιλά βαρύτερο από μένα. Ήχος ασύνδετος με τα χείλη κλπ. Για πείτε μου…. Εσείς θα το αφήνατε να κυκλοφορεί στο όνομα της ελευθερίας του Internet? Αν επρόκειτο για εσάς τους ίδιους;;; Οι providers συνεργάστηκαν. Δεν άσκησα δίωξη, αλλά θα μπορούσα να το κάνω. Ειδικά όταν αποδείχθηκε ότι πρόκειται για κύκλωμα το οποίο πληρώνει ένας φοιτητής για να εκβιάσει τον καθηγητή και να περάσει μάθημα στο οποίο έχει κολλήσει.

Last edited:
Θα καταθέσω τις προσωπικές μου εμπειρίες και θα ήθελα τη γνώμη σας, ειδικά για το πώς θα αντιδρούσατε εσείς αν βρισκόσασταν στη δική θέση.

1. Το διάστημα 1995-2004 είχα έντονη δραστηριότητα στο Internet λόγω της θέσης μου ως υπεύθυνου τεκμηρίωσης και ανάπτυξης του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Παράλληλα όμως λόγω της απέχθειάς μου προς τις ενέργειες προσωπικής προβολής απέφευγα κάθε προσωπική εμφάνιση προς τα μέσα ενημέρωσης. Το 2001-2002 διεξήχθη στο Internet μια μεγάλη συζήτηση κυρίως σε fora άλλων χωρών σχετικά με το αν είμαι υπαρκτό πρόσωπο ή όχι (περίπου 4800 μηνύματα σε 7 γλώσσες). Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήμουν ανύπαρκτο πρόσωπο, ένα κατασκεύασμα του ελληνικού ΥΠΕΞ ή κατ’ άλλους ένας κατάσκοπος των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών. Και το νέο κυκλοφορούσε στο δίκτυο. Όταν το Μάρτιο του 2003 παραβρέθηκα σε μια ημερίδα στην Αθήνα, είδα ότι στο τέλος κάποια άτομα ήλθαν και ζήτησαν την ταυτότητά μου για να διαπιστώσουν ότι είμαι πραγματικό άτομο ή δημιούργημα της κακής ελλάδας. Έτσι το πληροφορήθηκα. Δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, αλλά τα δυο επόμενα χρόνια, είχα ακυρώσεις συμμετοχών σε συνέδρια, ακύρωση χρηματοδοτήσεων ερευνητικών προγραμμάτων, άρνηση συμμετοχής μου σε προγράμματα κλπ. κι όλα αυτά λόγω αυτής της φήμης. Κάποτε έπεσε πάνω στα μηνύματα αυτά και η μεγάλη κόρη μου, η οποία έμαθε μια μέρα, ότι ο μπαμπάς της δεν ήταν καθηγητής, αλλά a fucking bastard of the greek nationalists, sauvinists who appears nowhere, because he doesn ‛t exist. He is just a name, for the greek state in order to promote this fucking propaganda against…. Κινήθηκα νομικά, οι Providers του εξωτερικού συνεργάστηκαν και βρέθηκαν οι ένοχοι, οι οποίοι στη διερευνητική διαδικασία υποστήριξαν τις κατηγορίες τους εναντίον μου, αλλά τις απέσυραν στην πρώιμη ακροαματική διαδικασία (μιλούμε για δικαστήριο). Μήπως θα ήταν καλύτερο να το αφήσω και άλλα χρόνια να σέρνεται για να μη θίξω την ελευθερία έκφρασης στο Internet?

2. Κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Πώς θα σας φαινόταν αν σας ερχόταν μια αγωγή από δικαστήριο άλλης χώρας για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας; Και εντάξει αν το διαπράξατε το αδίκημα…. Αλλά αν δεν το κάνατε; Ή πώς θα σας φαινόταν αν στο δίκτυο κάπου κυκλοφορούσε δικό σας έργο με μια άλλη υπογραφή και η υπογραφή αυτή σας κατηγορούσε για κλοπή rights? Μου συνέβησαν και τα δυο και άλλα ακόμα. Το 1999 μου ήλθε κλήση από δικαστήριο της Αριζόνα, ότι αμερικανός φωτογράφος είδε φωτογραφία του στο www.macedonian-heritage.gr/Athos με τη δική μου υπογραφή. Ζητούσε αποζημίωση 15.000 δολάρια. Ήταν όμως δική μου. Είχα και το αρνητικό και το δικαστήριο το αποδέχθηκε ως αποδεικτικό και με απάλλαξε. Για τις κλοπές κειμένων μου και την επανεμφάνισή τους με άλλες υπογραφές, αυτό το βλέπω σχεδόν κάθε τρίμηνο. Η πιο πρόσφατη είναι to http://www.greece-museums.com/thessaloniki-museums.php όπου τα κείμενα από τα μουσεία της Μακεδονίας είναι δικά μου κείμενα και προέρχονται από το www.museumsofmacedonia.gr και έχουν copyright. Η συγκεκριμένη σελίδα αρνείται να κατεβάσει τα κείμενα παρότι έχει ειδοποιηθεί αρκετές φορές. Να μην προχωρήσω σε νόμιμες ενέργειες; Για πείτε μου…..

3. Α, και να μην ξεχάσω. Έχω πέσει κι εγώ θύμα εκβιασμού. Πριν 3 εξεταστικές μου ήλθε μήνυμα ότι αν δεν περάσω κάποια άτομα στις εξετάσεις που θα μου υποδείκνυαν κάποιοι μέσω κάποιας ιστοσελίδας, τότε θα σήκωναν ένα δικό μου βίντεο με άσεμνες πράξεις (που άπτονται του νόμου) που έκανα εγώ το 2006 στη διάρκεια των παραδόσεων κατά τη διδασκαλία. Και έστειλαν ένα μικρό απόσπασμα. Το αγνόησα … και φυσικά η σελίδα σηκώθηκε. Μόνο που δεν ήμουν εγώ…. Ήταν ένα μοντάζ απίθανο με κάποιο θολό πρόσωπο περίπου 10 εκ. πιο ψηλό από μένα και 20 κιλά βαρύτερο από μένα. Ήχος ασύνδετος με τα χείλη κλπ. Για πείτε μου…. Εσείς θα το αφήνατε να κυκλοφορεί στο όνομα της ελευθερίας του Internet? Αν επρόκειτο για εσάς τους ίδιους;;; Οι providers συνεργάστηκαν. Δεν άσκησα δίωξη, αλλά θα μπορούσα να το κάνω. Ειδικά όταν αποδείχθηκε ότι πρόκειται για κύκλωμα το οποίο πληρώνει ένας φοιτητής για να εκβιάσει τον καθηγητή και να περάσει μάθημα στο οποίο έχει κολλήσει.

1 κ' 3. ελευθερια εκφρασης πρεπει να υπαρχει παντου οταν ομως θιγεται και εκβιαζεται ενα υπαρκτο προσωπο με ονοματεπωνυμο δημοσιευμενο πιστευω οτι αυτο το προσωπο εχει το καθε δικαιωμα να κινηθει νομικα!αρα για μενα επραξες καλα που δεν το αφησες το θεμα ετσι και το κυνηγησες στην πρωτη περιπτωση!

2.αμα υπαρχουν αποδεικτικα (σαν το αρνητικο στην αλλη περιπτωση με την φωτο) να προχωρησεις σε νομιμες ενεργειες και να κατεβασουν ή βαλουν το δικο σου ονομα κατω απο τα κειμενα, εγω αυτο θα εκανα

Συμφωνώ με το Δημήτρη.

Βλάση, κατά τη γνώμη μου, λίγα έκανες.
Καθηγητής είσαι, δε μπορεί να αφήνεις να σπιλώνεται η φήμη σου για τον κάθε ανεγκέφαλο.

Αλλά, μπροστά σ' αυτό που έπαθες, το να κατεβάσει κάποιος 5 τραγούδια, το θεωρώ αστείο. Άλλο η συκοφαντία και ο διασυρμός κι άλλο τα... "αντίγραφα ασφαλείας".

Δε θέλω να καταντήσει και η ιντερνετική ειδησεογραφία κατευθυνόμενη, για παράδειγμα.

Συμφωνώ με το Δημήτρη.

Καθηγητής είσαι, δε μπορεί να αφήνεις να σπιλώνεται η φήμη σου για τον κάθε ανεγκέφαλο.

Αλλά, μπροστά σ' αυτό που έπαθες, το να κατεβάσει κάποιος 5 τραγούδια, το θεωρώ αστείο. Άλλο η συκοφαντία και ο διασυρμός κι άλλο τα... "αντίγραφα ασφαλείας".

Δε θέλω να καταντήσει και η ιντερνετική ειδησεογραφία κατευθυνόμενη, για παράδειγμα.

Επειδη το κανουμε ας μην το νομιμοποιουμε κιολας...

Συμφωνώ με το Δημήτρη.

Για μένα ο διασυρμός του κάθε Βλασίδη είναι πιο σημαντικός απο τα κερδη των μεγαλοεταιριών. Ο απλός πολίτης ειναι αυτος που πρεπει πανω απο ολα να προστατευτεί, οι εταιρίες θα βρουν αλλο τροπο για αφαιμαξη. Δεν ξέρω κατά ποσο αυτό ειναι εφικτό, αλλά θα πρεπει η ιδιοτικότητα του καθενός μας να προστατεύεται πασει θυσία, ΕΚΤΟΣ αν θιγονται προσωπικότητες και πάνω από ολα αν θιγονται ΠΑΙΔΙΑ. Θα πρεπει να υπαρχουν καποιο γενικοι κανονες για ολους τους providers, κατι αντιστοιχο με την τηλεφωνία και τις εισαγγελικές αρχες για παραδειγμα. Ειτε πρόκειται για παιδική πορνογραφία, είτε για την αμεσότητα που δινει το internet σε σκληρά περιεχόμενα σε μικρά παιδιά, θα πρεπει να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας που δεν μπορει να επαφειονται μόνο σε ρυθμισεις ή προγράμματα ελεγχομενης πρόσβασης στο pc κάθε οικογένειας, που στο κάτω κάτω οι γονείς δεν εχουν τις απαραιτητες τεχνικές γνώσεις να προστατεψουν τα παιδιά τους. (δεν εχω παιδιά αλλά γνωριζω το πρόβλημα) . Παραλληλα όμως το τι επισκεπτεται ο καθε ενηλικας αφορα μονο τον ίδιο και εδω ειναι συνθετο και αλληλοσυγκρουόμενο το θεμα.. Ισως θα πρεπει να γινεται καταγραφή αλλά τα δεδομένα θα πρεπει να ειναι προσβάσιμα μόνο με νομική οδό και όχι από εταιρίες imho.

Επειδη το κανουμε ας μην το νομιμοποιουμε κιολας...

Ποιος το νομιμοποιεί;
Ισα ίσα που προσπαθώ όσο γίνεται να είμαι νόμιμος.

ΤΟ αστείο είναι στις περιπτώσεις του HD, που (όπως είπε φίλος παραπάνω) ακόμα και να αγοράσεις το δισκάκι από Αμέρικα, είσαι παράνομος!

Εκεί πλέον η κατάσταση είναι τραγελαφική...

Για μένα ο διασυρμός του κάθε Βλασίδη είναι πιο σημαντικός απο τα κερδη των μεγαλοεταιριών. Ο απλός πολίτης ειναι αυτος που πρεπει πανω απο ολα να προστατευτεί, οι εταιρίες θα βρουν αλλο τροπο για αφαιμαξη.

Αφου δικαιωθηκε τελικα νομικα , και αφου νομικα υπαρχουν καποιες δικλειδες ασφαλειας (αρση απορρητου αν χρειαστει ) που αποτρεπουν τον διασυρμο καποιου ( ο οποιος θα πρεπει φυσικα να αποδειξει αυτα που λεει )αυτο εμενα μου φθανει προς το παρον. Απο κει και περα ..το χαοτικο ιντερνετ που ειπε και ο Βλασσιδης.Αν αυτες τις φημες που ειχαν βγει για αυτον τις ειχαν υιοθετησει πχ 5 , 10 , 15 bloggers τοτε θα ειχαν γινει αποδεκτες απο παρα πολλους σε τετοιο βαθμο που αν υπηρχε προσπαθεια διαψευσης και κινησης μεσω νομικης οδου ολοι θα μιλαγαν για προσπαθεια φιμωσης της ελευθερης εκφρασης.

Και ολοι θα λεγαμε ζητω η μη κατευθυνομενη ιντερνικη ''δημοσιογραφια'' !!
Και να αποδειξεις οτι εισαι υπαρκτο προσωπο ειναι ευκολο...να αποδειξεις οτι δεν εισαι παντα αυτο που ισχυριζονται καποιοι ειναι ευκολο ?

Χαος δηλαδη..

Για τα αλλα συμφωνω απολυτως...

Το internet όπως και κάθε πλατφόρμα επικοινωνίας οφείλει να είναι σύννομη με την κείμενη νομοθεσία της κάθε χώρας. Το πρόβλημα που δημιουργείται όμως έχει να κάνει με την ίδια τη φύση του internet το οποίο αποτελεί μια πλατφόρμα επικοινωνίας παγκόσμια. Εκεί υπάρχουν τεράστια νομικά προβλήματα. Αν ας πούμε υπήρχε μια χώρα στην οποία η παιδική πορνογραφία είναι νόμιμη -λέμε τώρα. Τι θα εμπόδιζε κάποιον να πάει να στήσει ένα server εκεί και να ανεβάζει το υλικό του; Οπότε ο μόνος που μένει να διωχθεί, είναι ο χρήστης που θα μπει και θα δει το υλικό. Και δεν είμαι και σίγουρος για το τελευταίο, ειδικά μάλιστα αν δεν κατεβάσει το υλικό στον υπολογιστή του.

Από την άλλη, internet δεν είναι μόνο το web. Είναι και το email, και το file transfer. Εκεί τι γίνεται με τα προσωπικά δεδομένα. Θα μπορεί καποιος να μπαίνει και να ελέγχει τι γράφω ή τι μου γράφουνε μέσω email; Στα ΕΛΤΑ πόσο επιτρέπεται αυτό;

Το ίδιο και με το file transfer. Αν εγώ έχω επαγγελματικό υλικό που θέλω να στείλω έξω από μια εταιρία σε μια άλλη, ποιος θα μου εγγυηθεί ότι δεν θα το υποκλέψουν στην πορεία;

Νομίζω πως ο Βλάσσης είχε την δυνατότητα να υπερασπίσει την τιμή και την υπόληψή του μέσω της νομικής οδού. Και εκεί νομίζω βρίσκεται το κλειδί. Στην τελική ότι μένει γραμμένο κρίνεται, και μαζί του και ο εκάστοτε γραφών. Εκεί θα πρέπει να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες που να επιτρέπουν τον εντοπισμό του γραφόντος. Μέχρι εκεί όμως. Γιατί από την προστασία του πολίτη πολύ εύκολα πάμε σε "προστασίες" συμφερόντων στο διαδίκτυο, που μόνο τη φίμωση θα φέρουν.

Αφου δικαιωθηκε τελικα νομικα , και αφου νομικα υπαρχουν καποιες δικλειδες ασφαλειας (αρση απορρητου αν χρειαστει ) που αποτρεπουν τον διασυρμο καποιου ( ο οποιος θα πρεπει φυσικα να αποδειξει αυτα που λεει )αυτο εμενα μου φθανει προς το παρον. Απο κει και περα ..το χαοτικο ιντερνετ που ειπε και ο Βλασσιδης.Αν αυτες τις φημες που ειχαν βγει για αυτον τις ειχαν υιοθετησει πχ 5 , 10 , 15 bloggers τοτε θα ειχαν γινει αποδεκτες απο παρα πολλους σε τετοιο βαθμο που αν υπηρχε προσπαθεια διαψευσης και κινησης μεσω νομικης οδου ολοι θα μιλαγαν για προσπαθεια φιμωσης της ελευθερης εκφρασης.

Και ολοι θα λεγαμε ζητω η μη κατευθυνομενη ιντερνικη ''δημοσιογραφια'' !!
Και να αποδειξεις οτι εισαι υπαρκτο προσωπο ειναι ευκολο...να αποδειξεις οτι δεν εισαι παντα αυτο που ισχυριζονται καποιοι ειναι ευκολο ?

Χαος δηλαδη..

Για τα αλλα συμφωνω απολυτως...

Πραγματικά αυτό ισχύει. Η διασπορά ψευδών ειδήσεων όταν αναπαράγεται δημιουργεί de facto "αλήθειες" οι οποίες όμως δεν είναι αλήθειες. Το ΜΟυσείο του Μακεδονικού Αγώνα το 2005 εξέδωσε αυτό το βιβλίο. http://www.macedonian-heritage.gr/MacedoniaTerm/index.html . Ως συγγραφείς αναφέρονταν η Γεωργία Δαικίδου και η Άννα Πασαλή, οι οποίες μάζεψαν το υλικό γυρνώντας επί ένα έτος όλη τη Μακεδονία και φυσικά έγραψαν και την αρχική μορφή των κειμένων.

Επειδή οι συγκεκριμένες μεταπτυχιακές φοιτήτριες δεν έχουν άλλη δημοσίευση στα αγγλικά, κάποια Blogs κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επίσης είναι ανύπαρκτα πρόσωπα. Ένα από αυτά ήταν το http://theamapati.wordpress.com/ . Τυχαία έπεσα πάνω στο συγκεκριμένο blog και έστειλα το εξής μήνυμα:

Name: ΒΛΑΣΙΔΗΣ ΒΛΑΣΙΟΣ
> Email: [email protected]
> Website:
>
> Αγαπητέ κύριε,
>
> τυχαία έπεσα πάνω σε ένα σχόλιό σας για
> τους συγγραφείς του βιβλίου Macedonia. A Greek
> Term in Modern Usage. Θεωρείτε ότι η Γεωργία
> Δαικίδου και η Άννα Πασαλή είναι
> ψευδώνυμα. ΔΕν είναι αληθές. Πρόκειται για
> μεταπτυχιακές φοιτήτριες που μετείχαν σε
> ερευνητικό πρόγραμμα του ΚΕΜΙΤ (Κέντρο
> Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και
> Τεκμηρίωσης) του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα
> Θεσσαλονίκης το 2004 με σκοπό να γραφεί
> το συγκεκριμένο βιβλίο. Το ΚΕΜΙΤ (ορθώς
> κατά τη γνώμη μου) κυκλοφόρησε το βιβλίο
> με τα ονόματά τους.
>
> Αν επιθυμείτε επιπλέον πληροφορίες, μη
> διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου
> με μέιλ, τηλ. ή όπως αλλιώς επιθυμείτε.
>
> Φιλικά
> Βλάσης Βλασίδης
> 2385055175
>
> ΥΣΤ. Η Γεωργία Δαικίδου απασχολείται
> ως σήμερα στο ΚΕΜΙΤ του Μουσείου
> Μακεδονικού Αγώνα και μπορείτε να μιλήσετε
> μαζί της καθημερινά τις πρωινές ώρες στο
> 2310229778.

Ο διαχειριστής του συγκεκριμένου blog Χρήστος Μόρφος προς τιμήν του αποκατέστησε την αλήθεια. Αν όμως δεν είχα στείλει εγώ το e-mail μια εσφαλμένη εικόνα να πλανώνταν και θα μεγάλωνε λαμβάνοντας διαστάσεις¨"αλήθειας".

Καλοί μου άνθρωποι που θα έλεγε και ο Βέγγος , τα πράγματα είναι απλά και μην τα μπερδέβετε . Πληρώνω για μέχρι 24Mbps απεριόριστο internet τον μήνα και αυτό ζητάω . Ετσι κι αλλοιώς στην καλύτερη περίπτωση να έχω απο 6-10Mbps και να το χρησημοποιώ όπως θέλω . Τωρα το αν είμαι παράνομος θα έχω να κάνω με τον νόμο και θα είμαι υπεύθηνος για τις πράξεις μου . Αν το πρόβλημα είναι του Οτενετ η της forthnet κ.λ.π. ας το λύσουν αυτοί κάνωντας επέκταση στα δίκτυα τους και δεν χρειαζετε να ρίξουν σπίτια για να περάσουν τις γραμμές τους . Επενδύσεις χρειάζωνται......:fahne90: