Frame Interpolation : Βήμα μπροστά ?

Aπορώ δηλαδή πώς αντέχεις τον "τεχνητό περιορισμό" των δύο διαστάσεων τόσα χρόνια... :p

Tα 24p δεν είναι συρραφή φωτογραφίων, μην υπερβάλλουμε κιόλας. Συρραφή φωτοφραφιών είναι κάποιο λάθος στο μέσο αναπαραγωγής ή προβολής...

Εμένα το PC ότι δείχνει, το δείχνει στα 60FPS/Hz με frame interpolation πάντα, εδώ κι ένα χρόνο περίπου.

Η θυσία με τα artifacts σε ορισμένες δύσκολες σκηνές είναι πολύ μικρή σε σχέση με την... απόλαυση.

Μια-δυο δοκιμές να γυρίσουμε στα 23,976 απέτυχαν παταγωδώς. Πλέον η θέαση στα "24" φαντάζει απαράδεκτη. Και να ήθελα 24 δηλαδή, δεν το θέλει η γυναίκα μου!

Aπορώ δηλαδή πώς αντέχεις τον "τεχνητό περιορισμό" των δύο διαστάσεων τόσα χρόνια... :p

Ποιος είπε ότι βλέπω 2 διαστάσεις τόσα χρόνια;
Τι δουλειά έχει η τρισδιάστατη αντίληψη με την τρέχουσα περίοδο;
Δεν βλέπω κάποιο τεχνητό περιορισμό εγώ σε δύο διαστάσεις...

Όσο "τεχνητός περιορισμός" είναι τα 24 καρέ, άλλο τόσο "τεχνητός περιορισμός" είναι και οι δύο διαστάσεις. Όπως η κίνηση στην πραγματικότητα δεν αποδίδεται με μόνο "24 καρέ το δευτερόλεπτο", έτσι και το βάθος δεν αποδίδεται σε μόνο δύο διαστάσεις (οι μονόφθαλμοι εξαιρούνται)...

Τώρα που η τεχνολογία παρέχει με οικονομικό τρόπο την δυνατότητα για τρεις διαστάσεις, γιατί να μην τα κάνουμε όλα τρισδιάστατα, σύμφωνα με το σκεπτικό σου... :p

Άλλωστε, έχουμε πλέον και αλγόριθμους παρεμβολής τρίτης διάστασης μαζί με τους αλγόριθμους παρεμβολής καρέ... :flipout:

Μήπως επειδή οι 3 διαστάσεις δεν εξαρτώνται από το να δουν 2 διαφορετικές εικόνες τα 2 μάτια; Γιατί εξαιρείς τους μονόφθαλμους;
Αν δηλαδή κλείσεις το ένα μάτι, βλέπεις δισδιάστατο κόσμο; Γιατί εγώ δεν βλέπω...
Άλλο η ανάγκη (κινηματογράφηση σε υψηλή ταχύτητα), και άλλο ο εντυπωσιασμός (του ψευτο-3Δ)...

Αν κλείσεις το ένα μάτι δεν θα χάσεις όλη την τρισδιάστατη αίσθηση γιατί ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί και άλλα στοιχεία για να "συνειδητοποιεί" το "βάθος", αλλά θα έχεις χάσει το μεγαλύτερο μέρος του depth perception. Θα βλέπεις κατά κάποιο τρόπο "brain interpolated 3D" :p

Δηλαδή οι υπόλοιποι αν κλείσετε το ένα μάτι, βλέπεται σημαντική διαφορά στην 3Δ αντίληψη;
Εγώ νομίζω ότι αλλού είναι το θέμα με την 3Δ αντίληψη...

Μα οι ανθρωποι δεν βλεπουν 3D.
Ποιος βλεπει τρισδιάστατα;
Όταν εστιάζεις σε ενα αντικειμενο, όλα τ αλλα πίσω είναι θολά.
Αν βλέπαμε σε 3D, τότε και τα πίσω αντικείμενα θα ήταν focus.

Μα οι ανθρωποι δεν βλεπουν 3D.
Ποιος βλεπει τρισδιάστατα;
Όταν εστιάζεις σε ενα αντικειμενο, όλα τ αλλα πίσω είναι θολά.
Αν βλέπαμε σε 3D, τότε και τα πίσω αντικείμενα θα ήταν focus.

Δεν ξέρω τι κάνετε, πάντως, εγώ όλα 3D τα βλέπω!!!

n626252892_502170_5199.jpg

-bye--bye-

Δεν βλέπω να χάνω κάτι σπουδαίο. Πάλι 3Δ τα βλέπω...

Aν σε βάλω να οδηγήσεις σε έναν στενό διάδρομο από κορύνες, με το ένα μάτι κλειστό, ξέρεις πόσες θα πάρεις παραμάζωμα; :flipout:

H εκτίμηση των αποστάσεων από τον εγκέφαλο, είναι μία αυτόματη λειτουργία που επιτελείται χάρη στη στερεοσκοπική όραση. Αν αυτή χαθεί, ο μόνος τρόπος για να εκτιμούμε τις αποστάσεις, είναι μέσω της εμπειρίας, μηχανισμός που λειτουργεί σαφώς πιο αργά και αναποτελεσματικά...

Στερεοσκοπία = 3D

Aν σε βάλω να οδηγήσεις σε έναν στενό διάδρομο από κορύνες, με το ένα μάτι κλειστό, ξέρεις πόσες θα πάρεις παραμάζωμα; :flipout:

H εκτίμηση των αποστάσεων από τον εγκέφαλο, είναι μία αυτόματη λειτουργία που επιτελείται χάρη στη στερεοσκοπική όραση. Αν αυτή χαθεί, ο μόνος τρόπος για να εκτιμούμε τις αποστάσεις, είναι μέσω της εμπειρίας, μηχανισμός που λειτουργεί σαφώς πιο αργά και αναποτελεσματικά...

Στερεοσκοπία = 3D

1) Ξέρεις πόσες κορίνες θα ρίξω και με τα 2 (και βάλε) μάτια ανοιχτά;;;
2) Δεν πήρα απάντηση, με κλειστό το μάτι βλέπω 2Δ;

Ένας με 1 μάτι, δεν εκτιμά αποστάσεις; Μήπως δεν έχει και δίπλωμα;

1) Ξέρεις πόσες κορίνες θα ρίξω και με τα 2 (και βάλε) μάτια ανοιχτά;;;
2) Δεν πήρα απάντηση, με κλειστό το μάτι βλέπω 2Δ;

3) Ένας με 1 μάτι, δεν εκτιμά αποστάσεις; Μήπως δεν έχει και δίπλωμα;

1) Λιγότερες...

2) Πώς δεν πήρες απάντηση:

JL_? said:

Στερεοσκοπία = 3D

Aν το θέλεις και τόσο συγκεκριμένα, ναι, με το ένα μάτι, βλέπεις 2D. To να βλέπω 3D ή στερεοσκοπικά, σημαίνει να αισθάνομαι το βάθος, όχι να θεωρώ ότι υπάρχει βάσει της προγενέστερης εμπειρίας...

3) Ένας μονόφθαλμος, μπορεί να βγάλει άδεια οδήγησης περιορισμένης διάρκειας από 1 έως 5 έτη, κατηγορίας Α ή Β μόνο, κάτω από πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις (η κατάσταση της μονοφθαλμίας να υπάρχει για τουλάχιστον ένα εξάμηνο πριν, να μην συνυπάρχει κώφωση, το οπτικό πεδίο του εναπομείνοντος οφθαλμού να είναι πλήρες και η οπτική του οξύτητα τουλάχιστον 8/10).

Πιλότους ή χειρουργούς, μονόφθαλμους, δεν θα βρεις πάντως... :D

Tί να κάνει και το καημένο το frame interpolation, εδώ δουλεύει το topic interpolation στο φουλ... :flipout: :ernaehrung004:

Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πράγματι, το IFC, ακόμα και στο μέγιστο, δίνει ομαλότατη κίνηση, χωρίς κανένα πρόβλημα.