Frankenstein [2025]

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    18
Καλό ήταν, αλλά με χάλασε λίγο (ή μάλλον πολύ) η φωτογραφία. Όλη αυτή η "παραμυθένια" αίσθηση που βρωμούσε CGI, δεν ξέρω, με έβγαζε τελείως από την -καλή κατά τα άλλα- ατμόσφαιρα. Το σενάριο δεν ήταν κακό, δεν το βαρέθηκα, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Και ο πρωταγωνιστής (Victor) ήταν λίγο too much, ήθελα κάτι περισσότερο σε "ήρεμη δύναμη" για να αποτυπώσει αυτό που ζητούσε το σενάριο.

Γενικά περίμενα πολύ περισσότερο από τον άνθρωπο που μας έδωσε τον αριστουργηματικό Λαβύρινθο.

Last edited:
Το είδα . Μου άρεσε πολύ , παρόλο που διαρκεί δυο ώρες και τριάντα λεπτά δεν βαρέθηκα καθόλου .

Τους εσπασε και τον παγο στο τελος. :D
Θα συμφωνησω με Καραμελα, αλλα μαλλον θα εβαζα χαμηλοτερο βαθμο.
Η ταινια του '94 ειναι μαλλον αξεπεραστη.
Ψηφισα μετριο.

• Like
Reactions: karamela
Δεν είναι διαφυγόντα κέρδη το να μην βγαίνει μια ταινία στις αίθουσες; ΟΚ το έβγαλε το Netflix. Τι το πείραζε να πάρει και μερικά εκατομύρια και από τις αίθουσες;
Νομίζει το Netflix ότι θα πάρει ΝΕΟΥΣ συνδρομητές για να δουν το Frankestein ;

• Like
Reactions: sakplat
Δεν είναι διαφυγόντα κέρδη το να μην βγαίνει μια ταινία στις αίθουσες; ΟΚ το έβγαλε το Netflix. Τι το πείραζε να πάρει και μερικά εκατομύρια και από τις αίθουσες;
Νομίζει το Netflix ότι θα πάρει ΝΕΟΥΣ συνδρομητές για να δουν το Frankestein ;
Εάν βγάλεις μια ταινία στον κινηματογράφο, υπάρχει ένα μίνιμουμ 45 ημερών, πριν βγει σε streaming (και δεν ξέρω πόσο, πριν βγει σε digital). Πιστεύεις κάποιος που πληρώνει το Netflix, θα είναι χαρούμενος?
Επίσης, όταν βγάζεις κάτι στις αίθουσες, πρέπει να περάσεις από τις εταιρίες διανομής, με ότι αυτό συνεπάγεται, και να κάνεις promotion και actor tour. Που συνήθως διπλασιάζει το κόστος παραγωγής.
Μην ξεχνάς, ότι το βασικό, δεν είναι η ραγδαία αύξηση των συνδρομητών (αν και θεμιτό) αλλά το λιγότερο η διατήρηση του αριθμού συνδρομητών με μια αυξητική τάση.

• Like
Reactions: Kosh
  • Haha
Reactions: Stellios papa
Ε οχι και τρομου! Αν και γενικα απεχθανομαι τετοιες ταινιες, με ζομπι κλπ, το βρηκα καθε αλλο τετοιο - αν μαλιστα ελειπαν οι σκηνες τεμαχισμου μελων (που ηταν απαραιτητηες βεβαια), θα ηταν ...φιλολογικο απογευμα με τσαγακι😀

• Like
Reactions: vadergr
Το είδα σε δύο δόσεις...
Προχτές το part 1 και χτες το part 2 . Το αργό πρώτο μέρος με κούρασε και ήταν και αργά το βράδυ. Με άλλη διάθεση ίσως το έβλεπα όλο με τη μία αλλά δεν αναιρεί το αργό πρώτο μέρος.
Δεν θα το ξαναέβλεπα.
6/10 από μένα.

Με χαλασε επίσης το "καλογυαλισμενο" τέρας. Θα μπορούσε να είναι συνθετικός σε ταινία του μέλλοντος.

Και για να μην είμαι κακός, μου άρεσε η φωτογραφία.

• Like
Reactions: Haagenti
Ψηφησα. Εξαιρετικη. Σπανια βρισκεις τετοιας ποιοτητας ταινια στις μερες μας.
Φαινεται λιγο μακροχρονο, αρα για καποιους και αργο. Αλλα επρεπε να ξετυλιχθει ο μυθος και η φιλοσοφια οπως τα θελαν οι δημιουργοι της ταινιας.

Ακομα και το Ρουσσοϊκο υποβαθρο που ουσιαστικα στηριζει τον χαρακτηρα του νεογεννητου, η μαλλον νεοκατασκευασμενου, εαν και φιλοσοφικα το βρισκω τελειως μουφα, και εμπειρικα ανυπαρκτο, στην δηιγηση του συγκεκριμενου μυθου λειτουργει αψογα και μεσα στην οικονομια του εργου.

Εξαιρετικη δουλεια και φανταζομαι επιμονη και επιπονη στην πραγματοποιηση της.

Εξαιρετική παραγωγή και ωραίο story telling.

Το μόνο που δεν μου έκατσε καλά ήταν το story arc της Ελίζαμπεθ.
Θα μπορούσε να ήταν πιο δικαιολογημένη η επιρροή της στους δύο πρωταγωνιστές.

Ελα ρε τωρα σιγα την ταινια του Μπρανα τωρα......Απλα ειχε καποιες ωραιες σκηνες και καλο επιπεδο παραγωγης.

Εδω μιλαμε για ταινια γεματη συναισθημα οχι μια ιλουστρασιον ταινια μεγαλης οθονης οπως ηταν η ταινια του Μπρανα

Μια χαρά ταινία, την είδαμε ευχάριστα (παρότι έχουμε δει τόσες φορές το ίδιο θέμα), ωραία φωτογραφία και story telling.