Free samples και τελωνείο

VFXCode

Senior Member
6 June 2007
375
Σαν πτυχιακή πήρα την κατασκευή ενός DAC οπότε αποφασίσαμε με τον καθηγητή μου να πάρουμε
Samples από την Texas τα DSD1792A (x3). Τα παραγγείλαμε και τα σταμάτησαν στο τελωνείο ζητώντας 160 (!!!) εκτελωνισμό (50 αξία από digikey).
Να σημειώσουμε ότι το κουτί έχει διεύθυνση αποστολής το ΤΕΙ Αθήνας, πόσο πιο προφανής?
Υπάρχει περίπτωση να βγάλω άκρη ή να τους πω να τα βάλουν σε γνωστό μέρος του σώματος για να με θυμούνται όταν κάθονται?

Μαζί τους δε βγάζεις άκρη. Δυστυχώς ο,τιδήποτε με αξία πάνω από 25 ευρώ το πληρώνεις χρυσό (ταρίφα για εκτελωνισμό) ανεξαρτήτως χρήσης.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι πήρα ταυτόχρονα πράματα από mouser και δεν πέρασαν καν τελωνείο (ήρθαν σπίτι βέβαια).
Και άλλες φορές που πήρα samples σπίτι δεν είχα πρόβλημα.
Υπάρχουν κριτήρια με τα οποία διαλέγουν ποια θα περάσουν τελωνείο και ποια όχι?
Να μην μιλήσω για Κίνα τα οποία δεν παίρνουν χαμπάρι.

και Mouser με κούριερ είναι. Τον ίδιο μάλιστα..... FedEx και από το ίδιο μέρος Αμερική.

Απάντηση: Re: Free samples και τελωνείο

Το Mouser αναλαμβάνει τα έξοδα εκτελωνισμού ή αναλαμβάνει να το περάσει απο το τελωνείο τέλος πάντων και δεν έχεις πρόβλημα.
Άλλο αυτό..

Panman μαζί γράφαμε..!

Ναι το γράφει αλλά αμφιβάλω αν πλήρωσαν 160 για "εκτελωνισμό".
Αν τα πάρω από digikey θα μου λένε τα ίδια? Αυτοί στέλνουν με UPS.

Re: Απάντηση: Re: Free samples και τελωνείο

Το Mouser αναλαμβάνει τα έξοδα εκτελωνισμού ή αναλαμβάνει να το περάσει απο το τελωνείο τέλος πάντων και δεν έχεις πρόβλημα.
Άλλο αυτό..

Panman μαζί γράφαμε..!
:ernaehrung004:

ΜΑκρυα απο fendex και ups. Μονο Αμερικανικα ταχυδρομεια usps...

τα 160 του εκτελωνισμού έχουν μέσα και την (πολύ φουσκωμένη αμοιβή) για τον εκτελωνισμό από την εταιρεία .......

σε παρόμοια περίπτωση (από digikey) πήγα και έκανα τον εκτελωνισμό μόνος μου (κανα 40λεπτο υπόθεση αν θυμάμαι καλά) και είχα πληρώσει συνολικά κάπου 60 ευρώ .....,
αυτό μετά από τουλάχιστον 3-4 παραγγελίες που είχαν έρθει κανονικά χωρίς τελωνείο ....

η mouser στέλνει με χωρίς τελωνείο για παραγγελίες από 70 ευρώ και πάνω ....

Ναι αλλά γιατί να πληρώσω τελωνείο για κάτι το οποίο είναι ουσιαστικά χωρίς φόρο αφού είναι 0 κόστος.

Το ebay να το εμπιστευτώ για τα DSD1792A? Η να δοκιμάσω την τύχη μου με την DigiKey?
Farnel δεν τα έχει καθόλου και mouser θέλει ελάχιστη παραγγελία 32 κομμάτια.

Ναι αλλά γιατί να πληρώσω τελωνείο για κάτι το οποίο είναι ουσιαστικά χωρίς φόρο αφού είναι 0 κόστος.

Το ebay να το εμπιστευτώ για τα DSD1792A? Η να δοκιμάσω την τύχη μου με την DigiKey?
Farnel δεν τα έχει καθόλου και mouser θέλει ελάχιστη παραγγελία 32 κομμάτια.

με την digikey πολύ φοβάμαι οτι θα έχεις τα ίδια ....
για το ebay δεν ξέρω ...

Από τα 160 τα 100 είναι αμοιβή του κούριερ, και από τα 60 που μένουν είναι κάτι φύλακτρα, αποθηκευτικά, εισφορές, κλπ. Ο φόρος, που υπολογίζεται στην αξία που νομίζει το τελωνείο ότι έχουν τα πράγματα (δεν είναι υποχρεωμένοι να δεχτούν το παραστατικό), θα πρέπει να είναι μόνο 30-40 ευρώ. Κάνε το εκτελωνισμό μόνος σου καλύτερα, αν και θα φας ένα πρωινό μαζί με το πήγαιν'έλα στο αεροδρόμιο.

Και στο μέλλον από την αμερική με USPS (United States Parcel Service). Ακόμα κι αν σε σταματήσουν στο τελωνείο, πας στο ταχυδρομίο της γειτονιάς σου, πληρώνεις τον φόρο (χωρίς κερατιάτικα σε εκτελωνιστές και κούριερ και φύλακτρα) και παραλαμβάνεις το δέμα αμέσως.

Από τα 160 τα 100 είναι αμοιβή του κούριερ, και από τα 60 που μένουν είναι κάτι φύλακτρα, αποθηκευτικά, εισφορές, κλπ. Ο φόρος, που υπολογίζεται στην αξία που νομίζει το τελωνείο ότι έχουν τα πράγματα (δεν είναι υποχρεωμένοι να δεχτούν το παραστατικό), θα πρέπει να είναι μόνο 30-40 ευρώ. Κάνε το εκτελωνισμό μόνος σου καλύτερα, αν και θα φας ένα πρωινό μαζί με το πήγαιν'έλα στο αεροδρόμιο.

Αυτό το πράγμα παραπάει πάντως, δεν ξέρω, κάποια στιγμή πρέπει να λυθεί. Δεν είναι δυνατό να ζητούν αμοιβή για το τίποτα, για τον αέρα. Που είναι... η τρόικα; :Banane0:

ΥΓ. Πέρα από το φόρο εισαγωγής στο τελωνείο, στις υπόλοιπες "πολιτισμένες χώρες" της Ευρώπης ισχύει άραγε αυτό το καθεστώς αισχροκέρδειας; Πολύ αμφιβάλλω...

Last edited:
*Eχθές εκτελώνησα απο digikey , δεν ειχα αλλη λύση όμως , δεν έβρισκα πουθενά στην Ευρώπη τους βρωμοταλατωντές , μάλλον βρήκα κάπου με τιμή θανάτου ,, αλλα ήθελα 60 κομμάτια οπότε πήρα απο Αμερική έχοντας υπόψη και το τελωνείο ,, για να μην το πλατιάζουμε !! απο αμερική ΜΟΝΟ MOUSER ! digikey έχει τελωνεία ! το κόστος για μικροπαπαριτσες μέχρι 300 ευρά είναι 50 με 60 ευρά εάν πάς απο εκεί και το κάνεις μόνο σου ! εαν αναλάβει η μεταφορική πάει 120 και βάλε , θα περάσεις απο 15 γκισέ ! με ένα τσουβάλι χαρτια ! θα κάνεις γύρω στην 1μιση ώρα ! και εισαι οκ !

τόσο απλά !!

Εχω άκρη για dsd1794 , εάν θές πές μου ..

Παλιότερα που έπαιρνα δείγματα από Τ.Ι. microchip και Maxim θυμάμαι ότι κάλυπταν αυτοί τα έξοδα εκτελωνισμού. Νομίζω το έγραφε στα χαρτιά τους. Πάνε πολλά χρόνια βέβαια.

Όπως και νά χει, τα 160 είναι πολλά. Τα χαρτιά/τιμολόγιά τους πρέπει να αναφέρουν ότι είναι δωρεάν δείγματα, οπότε στη χειρότερη θα σε χρεώσουν την αμοιβή του εκτελωνιστή και τα αποθήκευτρα του αεροδρομίου που παρεπιπτώντως αυξάνουν μέρα με τη μέρα.

Το πρόβλημα με τον εκτελωνισμό από courier είναι παγκόσμιο δεν είναι ελληνική κατασκευή... θυμάμαι διάβαζα τα ίδια και για Καναδά κάπου.

*Eχθές εκτελώνησα απο digikey , δεν ειχα αλλη λύση όμως , δεν έβρισκα πουθενά στην Ευρώπη τους βρωμοταλατωντές , μάλλον βρήκα κάπου με τιμή θανάτου ,, αλλα ήθελα 60 κομμάτια οπότε πήρα απο Αμερική έχοντας υπόψη και το τελωνείο ,, για να μην το πλατιάζουμε !! απο αμερική ΜΟΝΟ MOUSER ! digikey έχει τελωνεία ! το κόστος για μικροπαπαριτσες μέχρι 300 ευρά είναι 50 με 60 ευρά εάν πάς απο εκεί και το κάνεις μόνο σου ! εαν αναλάβει η μεταφορική πάει 120 και βάλε , θα περάσεις απο 15 γκισέ ! με ένα τσουβάλι χαρτια ! θα κάνεις γύρω στην 1μιση ώρα ! και εισαι οκ !

τόσο απλά !!

Εχω άκρη για dsd1794 , εάν θές πές μου ..

Καταρχάς άδειασε το inbox xD

Εντελώς πληροφοριακά. Στο Site της TI λέει ότι το DSD1792A είναι software controll και το DSD1794A είναι hardware controll.
Στην πραγματικότητα το DSD1792A είναι SPI και το DSD1794A είναι I2C (δλδ και τα δύο software controlled)
με αποτέλεσμα το DSD1794A να είναι πιο δύσκολο στην γαλβανική απομόνωση. Δεν είναι δλδ όπως η διαφορά του PCM1792A με PCM1794A.
Πώς ακριβώς θα το υλοποιήσεις εσύ?

EΧΩ σατανικές σκέψεις σχετικά με το τσίπιον ,, κάτι σαν no cost object κατάσταση . για άλλη κατάσταση ..

8 τσίπια μαζί και στην έξοδο αντίσταση και μ/τ 3 κιλά φτιαγμένο απο αλκοολικο μεταλουργό :HTEHETH63: